Stiri Cupa României Masculin

Trei dintre primii cinci marcatori din sezonul trecut al LNBM nu au echipă

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
17.07.2022

Trei dintre primii cinci marcatori din sezonul trecut al LNBM nu au echipă

În sezonul trecut al Ligii Naționale de Baschet Masculin am avut parte de câteva prestații de neuitat din partea unor jucători din punct de vedere al punctelor marcate. În acest sens, primele nume care ne trec în cap sunt cele ale lui Michael Qualls, Darrion Strong-Moore sau Justas Tamulis care au reușit să înscrie peste 38 de puncte într-un singur meci.

Cu toate acestea, acest sezon din campionatul României a dovedit din nou că astfel de prestații nu influențează mereu în mod pozitiv parcursul unei echipe. Tocmai de aceea, echipele primilor cinci marcatori din sezonul trecut nu au ajuns mai departe de prima rundă play-off. Chiar mai mult, dintre acești cinci jucători, doar doi și-au găsit angajament pentru stagiunea 2022-23.

1. Michael Qualls – 21.4 puncte pe meci (SCM Universitatea Craiova)

Americanul a fost una dintre cele mai controversate figuri ale acestei stagiuni din Liga Națională. El a fost liderul campionatului la media de puncte marcate pe meci, dar a stabilit în același timp și recordul stagional de puncte într-un singur joc: 41 în duelul de pe teren propriu cu CSM Focșani.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

La acest moment, Qualls este fără angajament și evoluează în Statele Unite ale Americii în diferite ligi locale. Problemele personale ar putea fi un impediment pentru echipele interesate de acesta, întrucât Mike a ratat o bună perioadă din finalul sezonului din cauza unui incident privat.

2. Mihajlo Bogdanovic – 18.2 puncte pe meci (CSM VSKC Miercurea Ciuc)

Bogdanovic a fost liderul celei mai slabe echipe din campionat în sezonul trecut. El l-a urmat pe Qualls în clasamentul coșgheterilor. Procentajele sale de la distanță (31%), respectiv de la linia de libere (62%) i-au tras în jos eficiența, dar el a excelat la capitolul aruncărilor din interior (56%).

Cu toate acestea, sârbul care s-a aflat la a doua experiență în LNBM nu și-a găsit încă un angajament. De-a lungul carierei, el a mai jucat pentru Miasto Szkla Krosno, KK Sloga și KK Mladost, CSM Galați, Vardar Skopje și Rabotnicki Skopje.

3. Justin Baker – 16.7 puncte pe meci (CSM Focșani)

Primul jucător de pe această listă care și-a găsit un nou angajament este Justin Baker, pivotul american al celor de la CSM Focșani. El va juca în B3 League, al treilea eșalon baschetbalistic din Japonia, pentru Tokyo Hachioji Trains.

Baker a surprins sezonul trecut printr-un stil atipic unui pivot ce joacă peste ocean. El a avut al patrulea cel mai bun procentaj al coșurilor de la distanță din LNBM, cu 44% și într-un duel cu CSO Voluntari a terminat cu un indice de +40 la eficiență (32 de puncte, 11 recuperări).

4. Devon Bookert 16.5 puncte pe meci (Rapid București)

Bookert este jucătorul de pe această listă cu cele mai puține jocuri în România în sezonul trecut. El a ajuns la gruparea din capitală la începutul lunii ianuarie și nu a dezamăgit în jumătatea de sezon petrecută la gruparea feroviară.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

În acest moment, Devon evoluează în Canadian Elite Basketball League pentru Edmonton Stingers, echipă care se află pe locul cinci la acest moment, cu un bilanț de 8-7.

5. Darrion Strong-Moore – 16.5 puncte pe meci (SCM Ohma Timișoara)

Revenim la lista jucătorilor care sunt liberi de contract la acest moment și îl regăsim pe Darrion Strong-Moore. Fundașul Timișoarei a avut o stagiune de debut reușită în Liga Națională, însă pare greu de crezut că va reveni alături de gruparea alb-violetă și din stagiunea următoare.

El a fost protagonistul unei dispute în care a terminat cu 38 de puncte, dar conform spuselor lui Dragan Petricevic, timișorenii vor aborda startul noului sezon cu doar cinci jucători străini în lot. Bănățenii îi au deja sub contract pe Adam Mirkovic, Nikola Gajic, Ilija Djokovic și Igor Kesar.

*foto: Iuli Dobre

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!