Stiri Cupa României Masculin

Troy Franklin Jr.: „Ne antrenăm și ne pregătim pentru fiecare meci cu o intensitate foarte bună”

Troy Franklin Jr.: „Ne antrenăm și ne pregătim pentru fiecare meci cu o intensitate foarte bună”

Duminică, 29 decembrie, SCM Timișoara va primi vizita celor de la BCM U Pitești într-o partidă ce va conta pentru manșa tur a sferturilor de finală a Cupei României.

Troy Franklin, una din piesele de bază ale trupei conduse de Dragan Petricevic, a prefațat această partidă pentru site-ul nostru.

În primul rând, felicitări pentru calificarea în primele 8 echipe ale acestei competiții?Cum ai descrie pe scurt duelul precedent contra Galați?

Mulțumim. În ciuda dublei victorii, pot să spun că a fost o serie competitivă și destul de fizică.

Acum vă aflați la două partide de calificarea în Final 4, având-o ca adversar pe BCM U Pitești.Cum vezi acest adversar și, în general, această serie, având în vedere și forma lor actuală de joc?

Cu siguranță noi suntem profesioniști și respectăm toate echipele din această ligă, indiferent de poziția lor în clasament în acest moment.Nu poți niciodată să subestimezi o echipă, iar noi ne vom pregăti ca și cum adversarul nostru este cea mai bună echipă din lume.Într-o astfel de serie, lucruri de acest tip nu mai contează.

Și voi veniți după o înfrângere în campionatul intern, însă aceasta a urmat după o serie de 3 victorii consecutive.Cum vezi echipa ta în acest moment?

În ciuda faptului că simțim destul de puternic absența lui Adam Mirkovic căruia, apropo, îi doresc o revenire cât mai rapidă pe parchet alături de noi, echipa noastră este încă „înfometată” după competiție.Ne antrenăm și ne pregătim pentru fiecare meci cu o intensitate foarte bună și sunt sigur că antrenorul nostru va reuși să ne pregătească până la ora meciului.

De asemenea, cunoscând unele probleme care există în cadrul clubului în acest moment, cum ați reușit să rămâneți motivați și să obțineți poate mai multe victorii decât echipe ce nu întâmpină nicio problemă de acest gen?

Colectiv.Cu toții, atât jucătorii, cât și staff-ul, am arătat o atitudine extraordinară de a găsi o rezolvare, a rămâne totuși împreună și a avea răbdare cu situația cu care ne confruntăm.Ne uităm în jurul nostru, atât la coechipieri, cât și la fani, și adunăm toate forțele de care avem nevoie, știind că echipa de management va remedia această soluție cât mai repede posibil.Eu cred că atunci când acest lucru se va întâmpla, va avea un impact psihologic și mai mare asupra echipei, lucru care ne va face și mai greu de învins.

Cât de important ți se pare faptul că partida să spunem „decisivă”, manșa retur, va fi la Pitești?Ați mai câștigat acolo și probabil îți aduci aminte de atmosfera din Trivale.

O să spun asta.Fanii și atmosfera de la Pitești sunt incredibile.Echipa noastră e pregătită și nerăbdătoare să joace într-o astfel de atmosferă și suntem pregătiți de această provocare.

Dacă ar trebui să numești un singur lucru care, în opinia ta, va decide învingătoarea acestei serii, care ar fi acela și de ce?

Pe scurt, modul de a antrena.Desigur, ambele echipe vor arăta un joc agresiv și vor pregăti foarte bine toate aspectele jocului, atât jocul colectiv, cât și jocul pe tranziție, apărarea și așa mai departe.Însă, eu nu vorbesc despre asta.Am jucat sub conducerea multor antrenori cu stiluri complet diferite de joc și păreri diferite despre strategia cu care intri într-un meci.Antrenorul nostru, Dragan Petricevic, este un adevărat geniu din punctul meu de vedere în ceea ce privește anumite aspecte la care alți antrenori nu excelează deloc sub stresul și presiunea „reflectoarelor”.Cred că are o modalitate foarte bună de a ne „împărți atribuțiile”, dar și de a alege schemele de joc și ajustările în echipă exact la momentul potrivit.Pe lângă asta, cred că are o abordare foarte bună asupra unui lucru important, mai ales privind stilul de joc în baschetl profesionist, și anume a ști când să le oferi anumitor jucători libertatea de a decide în momentele importante, de a lăsa jocul să „curgă”.

Ne putem imagina astfel: un bărbat măritat de mulți ani nu are nevoie de instrucțiuni de la tatăl său în cazurile în care trebuie să își cucerească soția, persoană ce îl iubește din tot sufletul.Acel bărbat știe deja ce să facă( sau cel puțin ar trebui să știe ). Mulți antrenori încearcă să ofere aceste „instrucțiuni” în situații în care nu este nevoie și de obicei rezultatul este un dezastru atât pentru jucători, cât și pentru rezultatele echipei.Ego-ul antrenorului meu nu este sub nicio formă în această direcție și astfel de situații nu sunt principala lui grijă, însă a câștiga este și respect mult asta la el.

*SURSA foto: facebook Baschet SCM Timișoara

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!