Stiri Cupa României Masculin

Troy Franklin: „Pot exploata slăbiciunile oricărui fundaș, atât timp cât nu sunt deranjat pe parchet”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
10.11.2021

Troy Franklin: „Pot exploata slăbiciunile oricărui fundaș, atât timp cât nu sunt deranjat pe parchet”

SCM Craiova a pierdut duelul de la Pitești, din etapa cu numărul 7, cu FC Argeș Basketball, cu scorul de 83-79. Craiovenii au fost martorii unui parțial de 10-0 al adversarilor în minutele din final, ce le-a șters de pe tabelă avansul construit începând cu sfertul doi.

Troy Franklin a contribuit la prestația excelentă a oltenilor din primele trei sferturi. Până în ultimele 10 minute, el înregistrase 17 puncte cu 4/4 aruncări din interiorul semicercului și 3/4 de la distanță.

În sfertul patru, fundașul american a fost părtaș la prestația sub așteptări a Leilor din Bănie. El a înregistrat 5 mingi pierdute și 2 aruncări ratate de la distanță, reușind să înscrie doar 2 puncte, ambele de la linia de libere.

La o zi după meci, Franklin a ținut să își expună nemulțumirile pe contul său personal de Instagram, unde a postat o fază în care este agasat de Radu Voinescu. Troy acuză faptul că jucătorilor din Liga Națională le sunt permise astfel de gesturi și că media sa prea mică de aruncări libere nu este justificată.

Momentul tensionat dintre Radu Voinescu și Troy Franklin are loc la 1:12:47.

„După ce am urmărit meciul cap-coadă, acesta este cel mai profesionist mod prin care mă pot adresa. Orice fundaș aș avea în față, european sau american, sunt sigur că eu îi pot exploata slăbiciunile, fără să arăt lipsă de respect. Dar asta atât timp cât nu sunt deranjat pe parchet. Nu cer să mi se acorde aruncări libere, știu oricum că nu o să le primesc. Alți fundași de statura mea primesc faulturi la cea mai mică atingere, iar eu sunt lovit mereu când încerc să așez atacul, primesc genunchi în coaste, în șolduri, mâini în piept. Ca arbitru, dacă vrei să controlezi meciul, trebuie să oprești aceste lucruri. Fiindcă nemulțumirile se vor aduna. Nu în cazul meu, sunt sigur că și alți jucători pățesc alta. Nu i-am făcut nimic acestui copil (n.r. Radu Voinescu), nu am reacționat agresiv și totuși nu am primit nimic la acea fază în care a încercat să îmi intre sub piele. Poți măcar să îi spui să se oprească? Dar o să vă spun un lucru: există un singur motiv pentru care sunt aici. Iubesc acest joc.”, a spus Franklin într-o secvență de story-uri pe Instagram.

SCM Craiova o întâlnește pe  CSM Focșani în etapa cu numărul opt a Ligii Naționale, într-un meci ce va avea loc duminică, de la ora 17:00.

*foto: SCM Craiova/Facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!