Stiri Cupa României Masculin

Tudor Costescu: „Am reușit să cristalizăm o formulă de echipă destul de solidă”

Tudor Costescu: „Am reușit să cristalizăm o formulă de echipă destul de solidă”

Rapid București a disputat șase partide amicale în perioada de pregătire, toate fiind cu rezultat pozitiv la final pentru echipa lui Tudor Costescu. Giuleștenii vor debuta oficial în sezonul 2023/2024 în Cupa României, în grupa de la Pitești, jocurile din această competiție fiind programate în perioada 15-17 septembrie.

Tudor Costescu a tras câteva concluzii în urma presezonului și a vorbit pentru paginile de social media ale Rapidului despre lucrurile bune și mai puțin bune pe care le-a văzut:

„Săptămâna aceasta încheiem presezonul, o perioadă deloc mulțumitoare din punct de vedere al duratei. Am văzut că mai multă lume a ridicat problema și vreau să îmi exprim și eu aceeași nemulțumire. Cred că e cea mai scurtă perioadă de pregătire pe care am avut-o în ultimii ani, cu puține meciuri amicale, dar toate echipele trec prin aceeași experiență.

Pentru noi a fost benefic timpul petrecut împreună. Cel mai important este că am fost feriți de accidentări majore, până în acest moment, și sper ca la ora primului meci amical să avem toți jucătorii valizi.

Au fost meciuri cu lucruri pozitive și cu lucruri mai puțin bune, dar acesta este scopul partidelor amicale. Am reușit să cristalizăm o formulă de echipă destul de solidă, avem o atmosferă foarte bună în sânul echipei, avem jucători de calitate, avem și o intensitate care ne face să sperăm că putem să dezvoltăm un joc calitativ.

Este devreme să vorbim de un nivel maxim, dar trebuie să ne apropiem de el, mai ales în perspectiva competiției europene.

Acest început de sezon este important pentru noi, pentru că vrem să ne calificăm mai departe în Cupa României, dar și în Cupele Europene.

Sunt convins că după această lună de început vom reuși să ajungem la un nivel de joc care să ne dea speranțe în perspectiva întregului sezon.”

Rapid și-a câștigat toate cele șase jocuri de pregătire, cu următoarele rezultate: 80-73 vs. CSM Corona Brașov, 93-76 vs. CSM Petrolul Ploiești, 72-69 și 92-91 vs. CSM Constanța, 75-58 vs. Spartak Pleven, 69-62 vs. FC Argeș.

Debutul pentru echipa bucureșteană în mod oficial va avea loc la Pitești, în grupa A din Cupa României, acolo unde se regăsesc FC Argeș și CSM Târgu Jiu. Giuleștenii vor juca pe 15 septembrie cu gazda turneului, iar pe 16 septembrie cu CSM Târgu Jiu, ambele jocuri fiind programate de la ora 19.00.

*foto: Facebook Baschet Rapid

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!