Stiri Cupa României Masculin

Tudor Fometescu: „Regula jucătorilor autohtoni ne avantajează în mod categoric”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.09.2023

Tudor Fometescu: „Regula jucătorilor autohtoni ne avantajează în mod categoric”

FC Argeș se pregătește pentru noua stagiune, în care va debuta cu meciurile din primul tur al Cupei României. Vulturii sunt una dintre cele șase gazde ale turneelor de calificare în Final Eight-ul competiției și se vor duela cu Rapid București și CSM Târgu Jiu pentru un loc în sferturile de finală.

Tudor Fometescu a oferit un interviu pentru rețelele de socializare ale trupei din Trivale. El a vorbit în primul rând despre primul său sezon alături de argeșeni.

„Mi-a plăcut modul în care m-am putut dezvolta la Pitești în sezonul precedent, faptul că am avut mai multe oportunități decât în perioadele anterioare ale carierei și lucrurile acestea m-au făcut să continui aici. Vreau să beneficiez de toate avantajele pe care le întâlnesc.”

Fostul jucător al celor de la CSM Oradea a menționat și avantajul regulii jucătorilor autohtoni de care beneficiază echipa sa.

„Nucleul nostru de jucători români a rămas, în mare parte, același. Îmi doresc să ne înțelegem cel puțin la fel de bine cu noii colegi și să facem treabă bună pe durata întregului sezon. Pentru mine a fost surprinzător că totul a decurs atât de rapid. Am reușit să ne închegăm într-un timp foarte scurt și cred că suntem pe aceeași lungime de undă. Toată lumea își dorește același lucru, să câștigăm cât mai multe meciuri și să facem o figură frumoasă. Am mai lucrat la alte echipe, unde acest lucru nu s-a întâmplat repede.

Regula jucătorilor autohtoni ne avantajează în mod categoric. Rămâne să vedem dacă noi vom putea schimba părerea celor care nu sunt de acord cu ea. Din punctul meu de vedere, e momentul în care putem ajunge la un nivel mai ridicat de pregătire și cunoștințe. Desigur, e o mare reponsabilitate pentru români. Fiind 2 din 5 pe teren, automat sunt mai multe mingi, decizii, posesii pe care va trebui să le luăm.”

În final, Fometescu a discutat și despre startul noii stagiuni, în care echipa sa va juca cu Rapid București.

„Jocul cu Rapid e o nouă provocare, reprezintă un nou început de sezon. Sunt convins că fanii vor veni la sală într-un număr suficient de mare. Nu i-am văzut la meciurile amicale, dar sunt sigur că meciurile oficiale au altă miză și pentru ei. Am încredere că ne vor susține, că vor fi alături de noi în orice moment.

Nu pot spune că am un obiectiv personal. Încerc că așteptările mele să se muleze pe obiectivele echipei. Voi încerca să ofer echipei tot ce e mai bun pentru un rezultat notabil."

În prima zi, pe 15 septembrie, FC Argeș va juca în fața celor de la Rapid București. Ulterior, sâmbătă (16.09) va urma duelul dintre CSM Târgu Jiu și Rapid, iar grupa A se va încheia cu meciul dintre FC Argeș și CSM Târgu Jiu, programat duminică (17.09). Toate jocurile vor avea loc de la ora 19.00 și vor putea fi urmărite pe FRB TV.

*foto: Facebook FC Argeș Basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!