Stiri Cupa României Masculin

Tudor Șomăcescu își va continua cariera la Rapid București

Tudor Șomăcescu își va continua cariera la Rapid București

Rapid București a anunțat în cursul dimineții de vineri, 28 iulie, transferul lui Tudor Șomăcescu, după ce site-ul unitedhoops.ro a scris în exclusivitate despre această mutare. Tânărul baschetbalist român revine în țară după două sezoane petrecute în Overtime Elite.

În vârstă de 18 ani, Șomăcescu se află în această perioadă alături de naționala României la Campionatul European U18 Masculin - Divizia B de la Matosinhos, Portugalia. Fundașul sosește la Rapid din Overtime Elite, după ce a plecat inițial în Statele Unite la Sierra Canyon în 2020, unde a fost coleg cu fiul cel mare al lui LeBron James, Bronny.

Șomăcescu a totalizat medii de 2.6 puncte, 2.8 recuperări, 1.6 pase decisive și 0.8 intercepții în ultimul sezon din OTE, acolo unde a fost cel mai tânăr jucător în sezonul inaugural.

Revenirea în România va marca al doilea club de LNBM pentru care Tudor Șomăcescu va evolua, după ce în 2020/2021 a debutat la nivel de seniori pentru U-BT Cluj-Napoca. Pe lângă perioada petrecută la clubul de sub Feleac, el a fost junior și la CSȘ Târgu Jiu, fiind obișnuit cu loturile naționale la nivel juvenil.

Rapid a anunțat până acum un alt nume nou, pe Ben Altit, precum și continuarea colaborării cu Marcu Badiu, Tudor Gîrbea, Matei Dorneanu, David Oprea și cu antrenorul Tudor Costescu.

*foto: fiba.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Hai că o zic eu primul...
    ...ce declin. Trist.

    cu 8 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R28tr Rtt :

    Trist
    Și iată tocmai a murit hype-ul după ce luni bune a fost în moarte clinică....Băiatul ăsta zicea când a plecat că vrea să joace în NBA și lumea spunea că are potențial de EuroLigă. Dacă chiar avea marjă de progres pt acel nivel...la 18 ani Cluj-ul (care subliniez, e echipa unde ai crescut) te-ar fi luat pt EuroCup, măcar ca soluție de rotație. Faptul că cei de la U-BT nu l-au dorit spune multe...

    cu 8 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde
  • Pop Dorel :

    Greu...
    ...cu tatuajele!!!

    cu 8 luni în urmă (28.07.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!