Stiri Cupa României Masculin

Tur imprevizibil între SCM Craiova și "U"-BT Mobitelco. Să fie și returul la fel?

Paul Olar

Paul Olar
25.09.2013

Cupa României

Returul primei manșe

Sala Sporturilor

"Horia Demian"

  Fișa meciului  

 

Joi, 26 septembrie, cu începere de la ora 17:30 în direct la DigiSport, are loc în Sala Sporturilor "Horia Demian" returul manșei dintre SCM Craiova și "U"-BT Mobitelco. Duelul contează pentru Cupa României, iar oltenii au un avantaj de patru lungimi, după ce s-au impus săptămâna trecută pe teren propriu cu scorul de 82-78.

Absențele de marcă ca Travis Bureau, Rade Dzambic sau Ionuț Drăgușin nu i-au descurajat pe doljeni să facă un meci bun în tur, devenind astfel favoriți la calificarea în faza următoare. Rotația scurtă, alături de prestații la înălțime din partea lui Bogdan Popescu, Sten Sokk sau Nemanja Maric au reprezentat cheia spre succesul "alb-albaștru". Cei trei au fost aproape integraliști în meci, fiecare punând umărul la rezultatul pozitiv repurtat.

În primul rând, Popescu a evoluat excelent în "căciulă", s-a poziționat inspirat la recuparare și a știut să scoată contactul ca să ajungă la libere, un punct forte al băieților lui Andjelko Mandic. În prima confruntare, baschetbaliștii din sudul țării au marcat 14/15 de la linia de pedeapsă, adică un procentaj de 93%, superior oponenților din Transilvania. Pe lângă fostul jucător al lui BC Timișoara, un debut în forță a avut și Sten Sokk. Reușitele din spatele arcului de cerc semnate de fundașul în vârstă de 24 de ani i-au adus la tăcere pe ardeleni, estonianul abordând cu multă siguranță întâia confruntare din țara noastră. Lăudabil, în cele 37 de minute petrecute pe parchet, conducătorul de joc nu a pierdut nicio minge, marcând 20 de puncte.

Deși nu a putut conta pe Ionuț Drăgușin, centrul numărul unu al formației și probabil cel mai impunător sportiv din întreg campionatul,  SCM nu a fost surclasată la recuperări. Totul se datorează aportului venit din partea lui LeVar Seals și Bogdan Popescu, ei luptându-se cu brio în fața clujenilor, aflați în efectiv complet. La primă vedere un avantaj important pentru Dorin Pintea, tehnician ce și-a putut arunca în bătălie toți jucătorii. Spre dezamăgirea fanilor grupării de la malul Someșului, echipa nu a putut profita de situațiile favorabile. Darius Hargrove, un baschetbalist cunoscut publicului din România datorită calităților sale, a fost inexistent în "Bănie", iar Mihai Silvășan nu a oferit prea mare ajutor în ofensivă. În plus, nici defensiva nu a mers, Lalovic și Baciu întâmpinând dificultăți în fața lui Bogdan Popescu.

Gura de foc a lui "U" s-a numit Branko Cuic, precum era așteptat să se întâmple. Fundașul sârb a contabilizat 15 puncte, 5 recuperări și 5 pase decisive și există șanse mari ca tot el să fie motorul formației în partida de joi. Dacă Cuic se află în aceeași notă și este ajutat mai mult de către coechipieri, în frunte cu Silvășan, Hargrove sau Kuburovic, suporterii gazdelor au șanse considerabile de sărbătoare la sfârșitul încleștării, în special ales că "U" a cunoscut reveniri de asemănătoare. În stagiunea 2012/2013, Silvășan și compania au dat piept în sferturile Cupei cu CSM Oradea, pierzând la patru puncte prima întâlnire. Returul a fost la discreția clujenilor, ei mărșăluind într-un meci încheiat cu 75-61.

Întâlnim joi un alt scenariu. SCM Craiova se deplasează în "Horia Demian" cu un moral bun, Popescu și compania se mândrindu-se cu trei succese consecutive în fața celor de la Mobitelco. Vestea cea mare este însă revenirea lui Travis Bureau, americanului expirându-i suspendarea din sezonul precedent. Chiar și așa, împinsă de la spate de public și cu o mare dorință de revanșă, "U" poate da replica, încleștarea fiind deschisă oricărui rezultat.  

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova lupul-cel-rau :

    Numaram orele
    Speram intr-un spectacol sportiv de calitate si fie ca cel mai bun (Craiova) sa invinga! :D

    cu 10 ani în urmă (25.09.2013) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Eugenb :

    Craiova
    E de retinut ca la Craiova am avut 4 jucatori indisponibili si la Cluj o sa mai avem 3 din ei. Tinand cont de schimbarile majore de la Cluj si ca jucatorii n-au avut timp sa se acomodeze, consider pe Craiova favorita.

    cu 10 ani în urmă (25.09.2013) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!