Stiri Cupa României Masculin

Turneele de calificare în Final 8-ul Cupei României au fost suspendate

Turneele de calificare în Final 8-ul Cupei României au fost suspendate

După ce în ultimele trei zile au apărut tot mai multe cazuri de coronavirus în rândul echipelor din Liga Națională de Baschet Masculin, Federația Română de Baschet a luat decizia suspendării turneelor de calificare la Final 8-ul Cupei României.

Iată comunicatul apărut pe site-ul oficial al Federației Române:

Sedinta Consiliului Director al Federatiei Romane de Baschet convocata de presedintele Horia Paun in regim de urgenta pentru data de 15.10.2020 s-a desfasurat in sistem de videoconferinta, cu prezenta a 13 membri ai Consiliului Director. In calitate de invitat a participat la sedinta Consiliului Director si juristul FRB, dl. Doru Toma.

In cadrul sedintei Consiliului Director din 15.10.2020 au fost aprobate si consemnate in procesul verbal urmatoarele decizii:

1.
Din motive de siguranta sanitar-epidemiologica si din cauza situatiei existente deja in randul echipelor inscrise in CRM, dar mai ales a focarelor COVID-19, se propune suspendarea desfasurarii celor 3 turnee preliminare din CRM, din 17-22.10.2020, pentru o perioada nedeterminata.
Se aproba cu unanimitate de voturi.

2.
Totodata, se propune ca toate cheltuielile comune avansate de organizatori pentru desfasurarea celor 3 turnee preliminare CRM vor fi retinute din taxa de participare platita la FRB de echipele inscrise.
Se aproba cu unanimitate de voturi.”

*foto: frbaschet.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Încet, încet
    se conturează o ipoteză : echipele care au fost în Serbia fără excepție au infectați în lot. Iar probabil de acolo s-a rostogolit bulgărele. Se pune doar întrebarea dacă nu cumva acolo ( în Serbia ) echipele noastre s-au "relaxat " total sau au luat Covidul de la localnici ?

    cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      U
      Noi sigur nu din Serbia am cules virusul in 14.09 ne-am întors de acolo și am mai fost in Bulgaria, am jucat cu Oradea unde totul a fost ok! Ce a s-a întâmplat după meciurile cu Oradea, atunci ambele echipe au fost ok!

      cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bine-nțeles
      că nu se poate afirma cu certitudine, dar coincidența există. Undeva, la cineva s-a produs o breșă și de acolo răspîndirea s-a produs. Ce vreau să spun este că nu se poate afirma ( cum mulți o fac ) că responsabilitatea răspîndirii cade exclusiv pe U-BT, eventual cu complicitatea Sibiului. Dar nici nu se făcea gaură în cer dacă U se testa ( și) înaintea turneului Elemer Tordai.

      cu 3 ani în urmă (16.10.2020)
    Raspunde
  • West Petrom Arad jordan 23 :

    curat-murdar
    Era pe undeva de asteptat sa vina aceasta decizie dar in niciun caz nu rezolva situatia.
    Desi sunt un mare admirator al echipei din Sibiu si ii felicit pt ceea ce fac pt acest sport (cat despre fani, acolo sunt clar nr 1), m-a deranjat modul in care au gestionat aceasta situatie.
    In primul rand asa tuturor echipelor li s-a explicat conditiile de participare, cu testare cu 48 de ore inainte, distantare, etc. Echipele si-au dat acordul si a avut loc turneul. Dupa turneu vine sesizarea Voluntariului prin care acuza ca pt Cluj s-a facut o exceptie. Clujul confirma exceptia si spun ca au avut acordul organizatorilor. In comunicatul celor de la Sibiu scrie ca "Având în vedere contextul actual, le-am reamintit echipelor, încă de la transmiterea invitației, să efectueze testarea tuturor participanților la competiție conform reglementărilor în vigoare. De asemenea, au fost testați toți arbitrii care au oficiat partidele și au prezentat rezultatele negative ale testelor". Nici un cuvant despre un eventual acord separat cu Clujul. Deci cine ascunde adevarul : Clujul sau Sibiul? Eu cred ca acest acord a existat si daca a existat atunci trebuia transmis si celorlalte cluburi participante pt ca asa era corect.
    Dupa ce Voluntariul face scandal si ameninta cu sesizare FRB si DSP, Sibiul anunta ca nu mai organizeaza turneul. Cu 3 zile inainte!!!! Din punctul meu de vedere a fortat mana federatiei sa anuleze turneul si implicit si pe celelalte. Nu poti organiza in 3 zile un turneu de 4 echipe. Ai nevoie de un hotel liber in care sa cazezi 100 de persoane, in conditii de siguranta, sa asiguri personal suplimentar la sala, conditii de antrenament in siguranta etc.
    Din punctul meu de vedere chiar nu are importanta daca echipele s-au infectat la Sibiu, inainte sau dupa. Ce e important e ca nu se respecta niste reguli clare si ce e si mai grav ca nici macar nu asumam aceste "greseli".
    Din pacate pierdem tot noi pt ca nu era de ajuns ca avem asa de putin baschet, acum se mai si anuleaza meciuri.

    cu 3 ani în urmă (16.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii