Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania învinge dramatic pe SCM U Craiova

Paul Olar

Paul Olar
18.03.2016

U-Banca Transilvania și-a adjudecat dramatic duelul cu SCM U Craiova de vineri seara. Ardelenii s-au impus cu 76-74, la capătul unei încleștări ce a necesitat o repriză de prelungiri. Meciul a putut fi urmărit în direct la Digi Sport.

Ambele combatante s-au confruntat cu probleme medicale, astfel că amfitrionii nu l-au folosit pe Muhamed Pasalic, în timp ce Florin Popa nu a făcut deplasarea alături de Craiova. Startul mai bun a aparținut clujenilor, care s-au desprins la 10-0. Titular, Nandor Kuti iese în evidență cu un slam-dunk, apoi Cătălin Baciu, tot cu un coș de sus, îl determină pe antrenorul oaspeților să ceară time-out. Astfel, U-BT nu întâmpină probleme până la finalul actului inaugural, 20-12.

SCM U Craiova își va reveni însă în sfertul doi. Aaron Johnson găsește eficient omul liber, iar la finalizare se află adesea Cătălin Burlacu sau sârbii Djordje Micic, respectiv Radenko Pilcevic. Ultimul sportiv amintit limitează chiar ecartul adversarilor la patru puncte, 33-29. După pauză, Craiova devine și mai montată. Mladen Pantic se revanșează pentru ratările inexplicabile din prima parte, în timp ce Johnson continuă să impresioneze în ofensivă.

De asemenea, U-BT nu găsește drumul spre coș în ultimele trei minute ale sfertului trei, aspect de pe urma căruia oltenii profită și se duc la 41-50. Actul decisiv se derulează sub semnul echilibrului, combatantele tatonându-se minute bune. Totuși, Kyndall Dykes iese la rampă și își pune colegii la cârma jocului, 54-52. Deși Cătălin Burlacu iese cu cinci greșeli personale, Johnson ține în joc pe SCM U și se merge cap la cap până la sfârșitul timpului regulamentar. 

În prelungiri, SCM U pare inspirată, iar Darius Hargrove tulbură apele pe Someș cu un coș de la mare distanță, 63-67. Apoi, Bureau înscrie pentru 65-71. Kyndall Dykes reaprinde speranțele clujene cu puncte atât din acțiune, cât și de la libere. Finalul îi aparține lui Filip Adamovic, care egalează la 73 tot de la linia de pedeapsă. Bosniacul va pune capăt disputei cu o reușită de senzație, de la aproape opt metri.

Kyndall Dykes a totalizat 23 de puncte, 10 recuperări și o pasă decisivă. Filip Adamovic a contribuit prin 15 puncte, 7 pase decisive și 6 recuperări, pe când Roland Torok a izbutit 12 puncte, 9 recuperări și o pasă decisivă.

De partea cealaltă, Aaron Johnson a pus pe tabelă 21 de puncte,  6 recuperări și 4 pase decisive. Darius Hargrove a strâns 14 puncte, 9 recuperări și 3 assist-uri.

*Foto: Andor Marton

19 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Fara titlu
    Doar atat: penibil.

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Mai exact si precis...antrenorul gazdelor a fost penibil in aceasta seara!

      cu 8 ani în urmă (18.03.2016)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Gabitzu01 :

    Slab
    Un meci foarte , foarte slab. O groaza de turnoveruri și foarte puține realizări tehnice.

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Pacat!
    Sa prinzi Clujul in asa hal nehal si sa lasi victoria sa-ti scape printre degete!Dar asta inseamna ca Mucic,Pilcevic si Pantelica au valoare,iar Popescu isi da viata pentru Craiova!

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru:

      de acord
      Total de acord cu tine, la cum s-a prezentat Clujul aseara...insa si voi, se vede de pe marte ca fiecare joaca ce-l taie capul, un joc plin actiuni fortate.
      Vorba aia, pestele se impute de la cap se aplica perfect, e haos la banca tehnica

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu :

    Jason Statham
    Iarasi a scos Clujul din rahat. Mare bulan! Noroc ca si craiovenii au gresit destul!

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016)
    • tzontzolino:

      Gru
      Hai ca si Tenter are vocea lui Gru din Minions

      cu 8 ani în urmă (18.03.2016)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    3 chestii
    1. Antrenorul Craiovei e penibil. Sa urli in halul ala la jucatori, sa il iei pe Popescu de barbie de parca ar fi un pusti de 12 ani...si te intrebi de ce nu joaca nimic.

    2. Foarte tare remarca comentatorului: scor de baschet feminin

    3. Adamovic- foarte tare sa ai astfel de curaj si tupeu dupa ce un meci intreg l-ai facut praf!

    cu 8 ani în urmă (18.03.2016) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Absolut penibil
    Am fost inca o data peste olteni... in prostie. Acelasi joc chinuit, castigat cu noroc. Nu inteleg schimbarile pe care le face Tenter. Cand jucatorul greseste, il schimba, cand joaca bine, il schimba. Numai Dykes este o permanenta pe teren. Adamovici, prea sigur pe postul lui, joaca la misto. Silva si Tenter, nu se inteleg pe banca. Ma intreb, pana unde cred ca pot merge cu jocul asta?

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM:

      De acoed
      De acord cu toate. Fara Kyndall cone ar mai marca?? Adamovic isi bate joc aproape meci de meci. Intradevar este prea sigur pe postul si mai ales rolul lui. Trebuie temperata ingamfarea lui. Dar de cine?

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    doar atat
    Din pacte Adamovici a devenit asa datorita faptului ca este scos doar dupa o gresala sau doua. si din ce in ce mai rau joaca pentru ca nu este lasat sa joace cum stie el, cel putin asta se observa, pacat ca antrenorul nostrum nu stie cum sa gestioneze echipa si ca din ce in ce mai des se observa calitatile lui bune sau rele de antrenor, pe mine m-a iritat cum antrenorul(Marcel Tenter) a urlat la Torok dupa ce a gresit Todic, iar Torok a intrebat ce a facut fara sa stie daca a facut ceva, pe buna drepate s-a mirat cum stiga la el, in loc sa ii spuna ce avea de spui lui Todic a ales sa se mainefeste pe Torok cel mai nevinovat de pe teren si care dupa Dykes a juact cel mai bine din echipa noastra. Hai U-BT

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      Torok
      O stii pe aia cu "ba, tu iar' n-ai sapca?" No cam de-aia si-a luat-o si Torok la faza respectiva. Poate insa o fi facut ceva ce unii dintre noi (necunoscatori in profunzime ai baschetului) n-am vazut/inteles.

      Buna observatia cu Adamovic, si mie mi se pare ca, din cauza stilului antrenorului, cam singurul jucator care e lasat de pe banca sa se "exprime" la Cluj e Dykes, in rest li se cam da la gioale ceea ce pe termen mediu duce la inhibare si iesire din forma. Adamovic pare un tip orgolios si stilul asta nu i se potriveste, dimpotriva, ii creaza frustrari, ceea ce duce la discrepante mari in joc de la o etapa la alta (exemplu concret este aruncarea de psycho cum om pe el din finalul meciului de ieri, pe care un jucator cerebral nu si-ar fi asumat-o, in conditiile in care il aveai pe Dykes liber pe stanga, pregatit de patrundere).

      Sunt curios in cat timp va fi scos din mana si Todic (a inceput foarte in verva, aseara insa a das primele semne "asimilare"), ceea ce daca se adevereste, inseamna ca avem mari probleme la nivel de staff tehnic (multi jucatori au venit la noi "cocosi" si-au plecat "curci", parca li s-a spalat creierul, urmand ca dupa ce-au scapat de cosmar si-au ajuns la alte echipe sa se trezeasca). Sper sa ma-nsel si sa fie o parere subiectiva, dar vad un sindrom similar la Adamovic, Zigeranovic, Baciu, Gutoaia (si la "eliberatii" Hargrove si Mandache, care parca au inflorit de cand au plecat de la noi). Haide U! Sper sa mearga, ca de' nu....

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca ydesh_apu:

      @titel
      Ca sa nu mai vorbim de Barnette...

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca u66 :

    Fara titlu
    Ce se urmareste cu asimilarea asta?

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe titel:

      Raspuns
      "Integrarea in stilul de joc si disciplina echipei". Si nu in sensul negativ, sa nu ma intelegi gresit, e normal sa integrezi piesele noi in mecanism. Negative sunt din pacate urmarile (din punctul meu personal de vedere, cand vad cum jucatori de valoare isi ies din mana dupa cateva etape la Cluj si-si pierd pofta de joc, devenind niste legume).

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe raduv :

    drama
    Vad ca multi au bunul obicei de a face o drama din situatia in care se afla clubul U BT.
    Daca castigam nu e bine, daca pierdem iară nu e bine.
    Suntem pe locu 2 in campionat si calificări in Final-Four-ul cupei Romaniei.
    Am batut de 3 ori Oradea, de 2 ori Steaua, de 3 ori Craiova.
    O echipa trebuie sustinuta si la bine si la rau, eu vad ca unii nu o sustin nici la bine , dapai la rau........

    cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      cj
      Am fost in sala, atat la meciul cu Oradea cat si cu Craiova. Am sarit in sus la cosul lui Adamovici. Normal ca m-am bucurat de victorie. Dar trebuie sa recunoastem ca jucam execrabil si castigam pe final pe prostia adversarului, nu pe jocul nostru.

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      E bine totusi daca ai mai putut sa sari in sus la cosul lui Adamovic...inseamna ca ai nervii tari. Altii deja erau prea plini de scarba ca sa se mai bucure. Pt mine momnentul cand l-a bagat pe Kuti si i-a spus sa faca fault, iar faultul a venit cand mai erau 7 secunde de joc, a fost ceva ce deja ma lasase complet mut de uimire. Totusi am reusit sa ma bucur la cosul de 3 a lui Todic pt ca prea jucase prost si era criticat de niste destepti prin tribuna.

      Suntem pe locul 2 cu un joc mizerabil, dovada ca dupa turul de 1-6 avem un amarat de 3-2.

      Suntem in final four asa cum suntem, nici nu are rost sa ma discutam ca se stie cum am ajuns acolo...2 cosuri de 3 Gheorghe si un cos picat din luna a lui Zigeranovic.

      Asa ca totul se clatina cand incepe sa se joace pe bune si cu echipe grele, jocul merge foarte prost. Daca stam sa ne gandim si la acel amrat de 3-2 dupa turul faze a-2a...rezulta asa...victorii clarev la Craiova si Sibiu care ar cam trebui sa fie normale. Victorie norocoasa cu Oradea...urmate d einfrangere fara drept de apel la Mures si infrangere cu Steaua dupa un joc prost.
      Daca ne uitam ce lot are Cristi Achim si ce joaca si ne uitam ce lot avem noi e absolut ingrozitor...Hai sa ne uitam ce joc combinativ, ce idei si a avut Oradea la Cluj(sa nu vorbimd e aseara cu Sibiu) si dupa ai sa vedem ce a jucat CLujul...mie imi este rusine va spun sincer sa vad un joc de felu asta. Daca Pintea redevine principal maine si echipa asta nu da peste 80 pct pe meci eu ma arunc in Somes. Cum reuseste Tenter sa ii faca sa joace asa,a sta numai el stie. Orice se intampla in acest sezon, pot sa spuyn cu tarie ca e efectiv depasit in acest moment de situatie

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      cj-oradea
      In acest moment, Oradea are cea mai buna echipa, jocul cel mai consistent si un antrenor modest pe banca. Nu stiu de ce am senzatia ca la Cluj, nu au vrut sa castige... pt ca nu era important sa castige atunci.

      cu 8 ani în urmă (19.03.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!