Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania își ia revanșa pentru eșecul din tur cu Dinamo

Paul Olar

Paul Olar
11.12.2015

U-Banca Tranzilvania a oferit o victorie convingătoare vineri seara. Gruparea transilvăneană a învins pe Dinamo București, scor 85-75, într-o confruntare transmisă în direct la Digi Sport.

Dinamo începe cu Karolis Babkauskas, Vlad Corpodean, Pavel Marinov, Noah Dahlman și Nenad Sulovic, în timp ce Marcel Țenter îi trimite în teren pe Filip Adamovic, Muhamed Pașalic, Nandor Kuti, Andrei Kalnichenko și Ivan Zigeranovic.

U-Banca Transilvania câștigă angajamentul, însă ratează atacul. Prin urmare, ardelenii sunt pedepsiți de la semi-distanță de către Karolis Babkauskas. Filip Adamovic răspunde cu trei coșuri marcate consecutiv. Dinamo are însă parte de momente inspirate, iar Nenad Sulovic și Pavel Marinov își desprind colegii la opt lungimi, 16-8, forțându-l pe Marcel Țenter să ceară întâiul timp de odihnă. Time out-ul nu are efect, așa că Vlad Corpodean mărește ecartul la 20-10, grație unui coș de la mare distanță. Acela a fost momentul în care ardelenii au revenit. Marcel Țenter i-a introdus pe Kyndall Dykes și Tudor Jucan, iar ultimul jucător amintit a redus din diferență, 22-20. Marko Șutalo o menține pe Dinamo la conducere, 25-20.

Dinamo irosește primele posesii ale sfertului secund. În schimb, U-BT practică un joc mult mai dinamic. Kyndall Dykes este adesea atent la posesia adversarului, pe când Darius Hargrove iese la rampă cu finalizări eficiente. Marko Șutalo taie elanul oponenților printr-o reușită pe doi pași, dar Hargrove o pune pe U-BT la conducere, 27-28. Deși bucureștenii se reinstalează la cârma jocului, U-BT preia din nou conducerea, datorită lui Andrei Kalnichenko. Rolland Torok stabilește scorul pauzei, după un buzzer-beater, 37-40.

Marko Șutalo scutură plasa de la semi-distanță în debutul reprizei secunde. Andrei Kalnichenko înscrie la rândul său din spatele arcului de cerc, iar apoi Dinamo se pripește cu aruncările. De asemenea, U-BT iese în evidență cu o defensivă remarcabilă, care produce un run de 2-7, 39-47. Ulterior, transilvănenii beneficiază și de un avantaj de 10 puncte și păstrează distanța față de adversari, 51-60 la finalul sfertului trei. Povestea meciului nu se schimbă în actul decisiv, așa că U bifează o nouă victorie.

Filip Adamovic a reușit 19 puncte și 2 pase decisive. Kyndall Dykes s-a remarcat cu 17 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive, în timp ce Darius Hargrove a strâns 14 puncte și 3 recuperări.

De partea cealaltă, Pavel Marinov a totalizat 25 de puncte, 3 recuperări și 2 assist-uri. Marko Șutalo a încheiat disputa cu 22 de puncte, 3 recuperări și 2 assist-uri.

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca zoran11 :

    .
    au trecut 30 de minute si free62 inca nu si-a dat cu parerea . lumea baschetului are nevoie de el si cunostintele sale !

    cu 8 ani în urmă (11.12.2015)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      Auzi Jorjel, au fost saptamani intregi cand n-am postat...probabil esti mai nou din fire

      cu 8 ani în urmă (11.12.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!