Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania, prima semifinalistă din Liga Națională

U-Banca Transilvania, prima semifinalistă din Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca a câștigat și meciul doi din seria cu CSM Galați, scor 92-69 (28-17, 25-14, 17-17, 22-21), și a avansat în semifinalele din Liga Națională de baschet masculin. Partida din sferturile de finală s-a desfășurat în BTarena.

Echipele de start

U-Banca Transilvania: Wright, Edwards, Vida, Tarolis, Stipanovic

CSM Galați: Brown, Vlad, Konjevic, Bruncevic, Sturanovic

Clujenii au început bine disputa de pe propriul teren și au avut 5-0 pe tabela de marcaj după mai puțin de un minut de joc. David Vida a înscris de la mare distanță pentru 10-4, iar Stipanovic a executat un three-point play și scorul a devenit 16-6. Oaspeții au răspuns prin Konjevic din afara semicercului, 16-9, iar coșul lui Tarolis de afară a dus scorul la 23-11. La sfârșitul primului sfert, Clujul avea un avantaj de 11 lungimi pe tabelă, scor 28-17.

Un run de 8-0 al gazdelor în primele minute ale actului secund au dus scorul la 38-19, iar Brown și Richard au transformat câte două aruncări de la linia de libere, 40-21. Galațiul a găsit ținta de la mare distanță prin Eads, 40-24, iar Guzman a răspuns imediat prin același procedeu, scor 43-24. Patrick Richard a reușit un three-point play pentru a modifica tabela la 47-26, iar Eads a marcat de la semi-distanță, 47-28. După prima repriză, scorul era 53-31, iar U-BT Cluj-Napoca avea un avantaj de 22 de puncte.

La pauza întâlnirii, U-BT avea 28 de recuperări efectuate, în timp ce trupa de pe Dunăre reușise doar 16 recuperări. 

Jucătorii antrenați de Mihai Silvășan au început în forță sfertul trei iar după aproape patru minute scurse de la reluare jocului tabela indica 64-36. Sturanovic și Eads au contribuit cu reușite din apropiere pentru Galați, 64-40. După cele două libere transformate de Richard, Clujul avea un avantaj de 30 de puncte, scor 70-40. Vizitatorii au replicat cu un parțial de 8-0 care a stabilit scorul înaintea actului patru, 70-48.

După coșul reușit de Eads din spatele semicercului pentru a micșora diferența la 20 de lungimi, 74-54, Richard, Santa și Edwards au marcat din apropierea panoului și au majorat ecartul la 26 de puncte, scor 80-54. A urmat o perioadă mai bună pentru gălățeni, care au redus diferența la 16 lungimi, scor 82-66, prin coșuri reușite de Sturanovic, Ciotlăuș și Konjevic. Gazdele au solicitat time-out dar la reluare tot Galațiul a marcat prin Eads de la mare distanță, scor 82-69. Au urmat două slam dunk-uri de senzație marca Karel Guzman iar scorul a devenit 86-69. Wright a înscris două coșuri de la mare distanță care au stabilit scorul final, 92-69.

Principalii marcatori

Cluj: Tarolis 17 puncte, Stipanovic 13 puncte, Wright 13 puncte

Galați: Eads 21 de puncte, Konjevic 16 puncte, Hamilton 11 puncte

*Foto: U-BT Cluj-Napoca

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii