Stiri Cupa României Masculin

U-Banca Transilvania se califică dramatic în Final Four-ul Cupei României

Paul Olar

Paul Olar
10.01.2016

După o pauză de trei ani, U-Banca Transilvania revine în Final Four-ul Cupei României. Gruparea ardeleană a reușit să o învingă pe BCM U Pitești, scor 84-81. Partida a avut loc duminică, fiind transmisă în direct de către postul de televiziune Digi Sport.

Clujenii apelează la formula Filip Adamovic, Muhamed Pasalic, Kyndall Dykes, Rolland Torok, Cătălin Baciu, pe când piteștenii îi trimit în teren pe Adi Tudor, Ron Ross, Tauras Jogela, Cătălin Vlaicu, respectiv Vyacheslav Bobrov.

Echipa oaspete câștigă angajamentul, dar irosește posesia. U-BT deschide astfel scorul prin Kyndall Dykes. Americanul are parte de un start excelent de partidă, contribuind pe faza ofensivă. După primele puncte, Dykes impresionează printr-o schimbare de direcție spectaculoasă la mijlocul terenului. După o serie de libere înscrise Rolland Torok, 9-5, Piteștiul revine și se ține aproape până în finalul actului, 24-23.

BCM U pornește promițător în sfertul secund, dar situația echilibrată se menține. Darius Hargrove și Branko Jorovic își desprind totuși colegii la 32-26. Ulterior, U-BT nu pierde teren și intră la cabine sub adăpostul a șapte lungimi, 41-34. Revenită de la cabine, trupa lui Marcel Țenter păstrează ritmul ridicat. Tehnicianul amintit operează schimbări inspirate, dându-i minute bune de joc și  tânărului Tudor Gheorghe. Fundașul înscrie două coșuri de trei puncte și ridică sala în picioare.

La rândul său, Andjelko Mandic mizează pe numeroșii baschetbaliști autohtoni. Prin urmare, pe parchet își fac apariția Alexandru Neguț și Bogdan Stăncuț, care pun umărul la o revenire spectaculoasă a Piteștiului. Mai mult, Neguț pune capăt actului trei, cu un coș din spatele arcului de cerc, 61-58. Secvența decisivă este una palpitantă, BCM U punând permanent în pericol calificarea gazdelor.

În ultimele 20 de secunde, Pedja Stamenkovic înscrie pentru 82-81, iar Piteștiul părea că va reveni în Final Four-ul Cupei. Marcel Țenter cere time-out și desenează o schemă care îl are în mod neașteptat pe Tudor Gheorghe la finalizare. Fundașul încasează un capac, iar ultima posesie aparține colegilor săi. U oferă o repunere de efect, Ivan Zigeranovic izbutind un buzzer-beater.

Kyndall Dykes a strâns 14 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Filip Adamovic, Rolland Torok și Branko Jorovic au pus pe tabelă câte 12 puncte fiecare.

În replică, Aleksandar Mladenovic a izbutit 16 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Ron Ross a avut 12 puncte, 4 assist-uri și 2 recuperări. 

*Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adu :

    operatia reusita,pacientul....
    Frumoase infrangeri sezonul asta de la toate echipele bune.si urate victorii cu echipele mai slabute.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bob :

    schema de juniori...
    Tenter este clar supraapreciat, sa nu spun depasit total. Un plus pentru românii din teren, unul foarte mic. Inconstanţa este la ea acasa. Constant e doar Marcel...

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    procentaje
    E de-a dreptul incredibil procentajul de 2 pct (82% cu doar 5 ratari, si unele din alea incredibile. Si cu toate acestea nu inteleg insistenta cu aruncarile de afara, in conditiile unor ... nereusite la acest procedeu. Mai trebuiau sa aruce Baciu si Zigeranivic ca sa fie completa lista.

    De data asata a iesit(per ansamblu), dar cu destul noroc.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • FC Argeș Pitești boby77 :

    Meci
    Adiposul fara gat si spaima caloriilor a adus cosul victoriei nemeritate. Antrenorul blazat si fara viziune Tenter, este ajutat din nou de sansa.Oricum nu va face nimic nici in cupa nici in campionat. Jocul s-a decis in tur unde, daca am fi castigat la 6-8 puncte eraqm calificati. Mare parte din vina o are Arsic, care nu a fost capabil sa pregateasca o echipa si a dus-o in situatia actuala. Bravo baieti pentru atitudine, viata merge inainte, suntem pe drumul cel bun.

    cu 8 ani în urmă (10.01.2016) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    felicitari
    Apararea noastra si atcul in scheme e dezastrul . haide U

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Dezastru
    Din pacate antrenorul nostru, dl. Tenter, nu poate gasi formula magica prin care sa isi domine adversarul. Ne chinuim fie ca jucam cu nou-promovate fie ca jucam cu altii. Atat in cupa cat si in campionat, ne chinuim. Jucatorii sunt blazati, iar antrenorul face schimbari una-intruna Cred ca avem de departe cele mai multe schimbari din campionat sub bagheta maestrului. Jumatate din sala sta uimita la schimbarile sale. E dezastru si totodata pacat ca am putea defila cum o facea Asesoftul cu bugetul si lotul pe care il avem. Eu nu voi obosi sa ii cer demisia!

    cu 8 ani în urmă (11.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!