Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj a câștigat disputa cu Steaua București din Cupa României

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
02.10.2022

U-BT Cluj a câștigat disputa cu Steaua București din Cupa României

U-BT Cluj-Napoca a câștigat al doilea meci din turneul grupei C al Cupei României, pe care îl încheie cu un bilanț de 1-1. Ardelenii păstrează șanse bune la calificare, având un coșaveraj de +10, după succesul cu scorul de 85-73. De cealaltă parte, Steaua București are nevoie de un succes cu Dinamo București pentru a păstra șanse la calificare.

U-BT Cluj-Napoca: Jordan Taylor, Patrick Richard, Karel Guzman, Eduard Roschnafsky, Andrija Stipanovic

Steaua București: Luca Vasile, Strahinja Jovanovic, Zarko Djuric, Titus Nicoară, James Farr

Clujenii au lovit primii, prin Roschnafsky, dar roș-albaștrii au avut un răspuns bun și au marcat în posesii consecutive prin Vasile, Jovanovic și Farr. Campionii s-au apropiat la o posesie (6-7) înaintea triplei lui Vasile. Abia intrat pe teren, Djuric a marcat cinci puncte consecutive și a dus scorul la 8-15. Meindl a redus diferența de la linia de libere. Mihai Silvășan a cerut primul timeout după ce un layup al lui Nicoară ducea scorul la 14-22. Jovanovic a făcut ca diferența să devină de două cifre. Cățe a întrerupt momentul bun al adversarilor din capitală. Lăpuște a înscris și el cu un coș de trei puncte, iar după 10 minute scorul era 19-24.

Al doilea parțial a debutat cu un recital al coșurilor de la distanță, cu Cățe, Djuric și Farr în rolurile protagoniștilor. Același Cățe a dus scorul la 24-31 cu o reușită din căciulă, dar steliștii au preluat din nou inițiativa cu cinci puncte consecutive reușite de Djuric și Jovanovic. Guzman a întrerupt run-ul adversarilor, iar după un slam-dunk și o triplă a cubanezului, tabela indica 30-38. Această turnură l-a forțat pe antrenorul roș-albaștrilor. Ardelenii au revenit la o singură posesie distanță după tripla aceluiași Guzman. La pauza mare, Steaua conducea cu 41-37.

Meindl a deschis a doua jumătate cu un layup, însă Jovanovic a replicat imediat cu un coș de trei. Djuric i-a urmat exemplul și a dus scorul la 41-47, moment din care a urmat un run de 20-0 al Șepcilor Roșii, prin care diferența de pe tabelă devenea de două cifre, după un layup în tranziție al aceluiași Meindl. Vasile a întrerupt acest parțial cu un stop-șut de la semi-distanță. Au urmat triplele lui Roschnafsky și Vragovic, în urma cărora scorul era 64-52, acesta păstrându-se până la finalul sfertului.

Taylor a lovit primul în al patrulea sfert, de la semi-distanță. Meindl a continuat să majoreze diferența. Albert Stan a reușit prima reușită din acțiune a echipei sale în ultimul parțial, din zero grade. Au urmat câteva minute bune în care cele două echipe au reușit să puncteze doar de la linia de libere, înaintea triplei cu fault a lui Jovanovic. Nicoară a marcat și el de afară și a dus scorul la 73-64. În cele din urmă, campionii României s-au distanțat decisiv pe final de meci și s-au impus cu 85-73.

Emi Cățe a ieșit la rampă cu 14 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive de pe bancă. Tot de pe bancă a venit și Leo Meindl, care a reușit 21 puncte și 7 recuperări. Karel Guzman a adăugat 15 puncte. Din tabăra roș-albastră s-a remarcat Strahinja Jovanovic cu 24 de puncte, 6 recuperări și 5 assist-uri.

Ultimul meci al grupei C, Eternul Derby dintre Dinamo și Steaua, este programat luni, 3 octombrie, de la ora 19:00 și poate fi urmărit în direct pe Digi Sport 4 și Prima Sport 1.

*foto: u-bt.basketball/Manases Sandor

7 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    linisteste te
    bre nea Silva ca ramanem dreaqu fara antrenor pt:
    1. O potentiala calificare
    2. In final 8ul
    3. Cupei Romaniei.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • Benjamin :

    Meci
    - Un arbitraj penibil
    - Un arbitraj foarte penibil
    - Un arbitraj extrem de penibil de ambele parti
    - Edu cred ca reprezinta o optiune mai buna la U23 pentru noi - asta daca o sa mai avem vreodata nevoie de aceasta regula in sezonul asta. Ieri s-a insistat inutil cu Lapuste care mi se pare ca face mult mai multe greseli si are un aport mult mai mic in economia jocului fata de Edu.
    - Doua reprize diametral opuse. Important e ca ne-am revenit si am castigat. Macar de moral!
    - Nu pot sa nu remarc apatia din joc a lui Bircevic.
    - Minute putine pentru Sanders.. nu m-ar suprinde sa vedem ceva inlocuitor pt el.
    - Guzman. Cu pofta de joc. Pacat ca nu a jucat ieri.
    - Taylor si Richard au ratat de peste tot. Mare nevoie avem de ei pentru Europa.
    - Cate mi-a placut azi. A jucat bine si si-a asumat aruncari in momente mai putin bune ale echipei. Bravo lui!
    - Inca mi se pare ca atunci cand in teren avem nucleul de jucatori din sezonul trecut jocul arata mai bine. Circulatia mingii e muuult mai buna cand Richard e PG (e si asta un aspect de corectat)
    - Multa agitatie la noi pe banca. Parca un pic prea devreme pt asa ceva.
    - Steaua. Stiam ca au alt antrenor. In primele doua sferturi le-au intrat toate aruncarile. Echipa interesanta, dar nu vad sa puna mari probleme echipelor de top.
    - Domnul mai plinut cu basca.. ce treaba o avut el la sfarsit cu Cuic? Sa fi fost ceva compliment pentru noile costume din colectia 2022-23 ale staff-ului?
    -

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Mai bine i-ar fi înjurat de mamă...
    ...așa zice un prieten de-ai mei atunci când cineva face un mare deserviciu altcuiva. Când vrea să sublinieze dimensiunile unui dezechilibru major între ce-i normal și anormal. Când vrea să dea de înțeles că ceva e dincolo de orice limită a bunului simț.

    Azi, oficialii mai bine i-ar fi înjurat de mamă pe toți cei de la U decât să arbitreze în halul în care au făcut-o.

    Este extrem de frustrant să fii martor la felul în care o echipă e măcinată încet, metodic, lovită și ciupită câte puțin. Și când se poate și când nu. Că de inventat se pot inventa decizii, se pot face că nu s-au văzut lucruri vizibile pe mizeria de transmisie de pe youtube. E o bătaie de joc la adresa baschetului, în primul rând. A echității, onoarei și bunului simț. Și totodată e o palmă dată jucătorilor și întregii organizații.

    Sunt unul dintre ultimii care discut vreodată despre arbitraj. Prefer să pornesc de la premisa că echipa trebuie să dea 101% ca să câștige și astfel să depășească și obstacolele puse în cale de niște fluiere neprietenoase. Dar azi... azi au fost necesari 110% și o căruță de nervi și stres gratuite, de tensiune indusă jucătorilor și băncii tehnice.

    Mi-e sincer lehamite să-mi mai aduc aminte de meciul ăsta și chiar n-am niciun chef să-mi dau cu părerea despre cum s-a jucat. Am câștigat, e bine, mergem înainte, vedem dacă ajungem în final 8. Asta dacă avem voie să sperăm că putem câștiga Cupa exclusiv prin jocul prestat de pe teren. Că altfel, pe bune, mai bine nu.

    cu 1 an în urmă (02.10.2022) Raspunde
  • CSM CSU Oradea ion 777 :

    U
    de acord e inceput de sezon,jucatori noi nu se cunosc, dar anul trecut in perioada asta U JUCA in preliminariile champions league. E acu dragi clujeni imaginati-va meciurile de anul trecut cu lotul asta.
    In rest numai de bine

    cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      da, inceput de sezon
      Si asa a fost si anul trecut, doar ca ... pregatirea s-a facut mai din timp (trebuiau sa fie in forma la turneul preliminar, deci cam cu o luna mai devreme!). Si - la fel ca anul trecut - in supercupa/ campionat a fost diferit. Si e diferit si anul asta din prisma regulamentului. Iar jocul si pregatirea echipei e greu sa o faci pe toate "regulamentele". Prin urmare speram (si ne convingem in 12 Octombrie) ca pregatirea / schemele / motivarea sa fie pt o figura frumoasa in Eurocup - unde nu mai ai obligativitatea jucatorilor romani

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      sper sa ai dreptate
      poate "e devina" si evolutia de anul trecut care a ridicat pretentiile

      cu 1 an în urmă (03.10.2022)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat mult mai greu decat arata scorul. Felicitari pentru victoria, deocamdata de moral, apoi vedem daca a fost suficienta pentru accederea mai departe in Final 8

    In prima repriza parca Stelei i-a intrat aproape tot dar si a avut coerenta ca joc de echipa. Si au plimbat mingea bine gasind oamenii liberi.

    In ceea ce priveste "U", jocul de echipa ofensiv e slab in acest moment. Am vazut pana acum 4 meciuri oficiale si in toate in prima repriza adversarele au arat mai bine la acest capitol. Atat doar ca "U" are si o banca mai buna, individual vorbind, si cand adversarii au obosit sau si-au mai pierdut din concentrare, poate sa revina decisiv.
    Sunt foarte curios cum va arata jocul in Europa pentru ca sa nu uitam sezonul acela trecut care a devenit un adevarat etalon pozitiv pentru noi a aratat diferit fata de ce am vazut pana acum.

    cu 1 an în urmă (03.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii