Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj a câștigat la Galați în deschiderea etapei a șaptea

U-BT Cluj a câștigat la Galați în deschiderea etapei a șaptea

Runda cu numărul șapte din Liga Națională de Baschet Masculin a debutat în cursul serii de vineri, 3 noiembrie, cu o înfruntare din Conferința A. CSM Galați a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca și deținătorii titlului au reușit să se impună cu 117-100, fiind la al doilea meci consecutiv în care au depășit suta.

Galați: Jan Razdevsek, Marlon Ruffin, Marius Ciotlăuș, Shakem Johnson, Andrei Calenic

U-BT: Adam Mokoka, DJ Seeley, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Partida a început cu patru puncte marcate de către gălățeni, iar Mokoka a deblocat situația în dreptul lui U-BT după o excursie la linia de fault după care Johnson și Ruffin au dus scorul la 8-2. Cățe a avut reușite consecutive pentru alb-negrii, în timp ce Ruffin și-a continuat startul excelent de meci și a majorat diferența la trei posesii (14-7), Mokoka fiind cel care a înjumătățit avantajul amfitrionilor. CSM Galați s-a menținut constant în față la cel puțin trei puncte până la coșul lui Richard de la 21-20, după care tot el a dus-o pe U-BT în premieră la conducere și pe finalul sfertului inaugural tabela a indicat 23-30, după un run de 15-2 în decurs de patru minute.

Dunk-ul lui Guzman a dus campioana en-titre la +11 în primele secvențe ale sfertului doi, după care Stipanovic s-a dermarcat în spațiul de trei secunde și a marcat pentru 23-36. Johnson a oprit seria în care s-a aflat U-BT pe parcursul acestui act, după care Ruffin și-a împărțit liberele și Patashuri a înscris la 28-41. Roschnafsky a dus diferența la 21 de puncte și astfel toți jucătorii clujenilor trecuți pe foaia oficială au reușit să marcheze în decurs de 17 minute, iar de acolo CSM Galați a scăzut puțin din handicap. Alb-negrii au intrat cu 37-63 la vestiare, după cea mai eficientă repriză în meciurile pe care le-au disputat în actuala stagiune a Ligii Naționale.

Cățe a trecut în double digits într-un început de sfert trei care a adus mai multe puncte pentru CSM Galați în decurs de aproape patru minute și Eddie a scuturat plasa de la distanță pentru 44-71. Ruffin l-a căpăcit pe Mokoka și a evitat încasarea unor puncte în tranziție, în timp ce Guzman și Richard au apropiat-o pe U-BT Cluj de pragul celor 30 de puncte în plus. Johnson a ajutat-o pe CSM Galați să depășească borna celor 50 de puncte marcate și sfertul trei s-a încheiat cu 66-84, după ce ardelenii au avut cel mult +29.

Clujenii au revenit într-un avans de măcar 20 de puncte cu liberele lui Stipanovic, iar Ruffin a răspuns imediat cu o triplă și aruncările lui Guzman de la linia de fault au dus scorul la 69-87. CSM Galați a continuat să reducă din handicapul format pe tabelă, însă Măciucă și Lăpuște au răspuns cu cinci puncte la rând și s-a urcat la 77-96. Campionii în exercițiu au depășit suta cu patru minute rămase pe cronometru, cu and-one-ul lui Emi Cățe și într-un final au putut să se impună cu 100-117, cifră prin care au stabilit noul record stagional pe plan ofensiv în campionat.

Emanuel Cățe a contribuit cu 20 de puncte și 10 recuperări la victoria ardelenilor, iar Eduard Roschnafsky a terminat cu 17 puncte și 6 recuperări, toți ceilalți jucători din echipa lui Mihai Silvășan având cel puțin 5 puncte. Bryce Jones n-a fost pe foaia de joc de data aceasta.

Marlon Ruffin și Shakem Johnson s-au evidențiat din tabăra lui CSM Galați, cu 28 și 20 de puncte, cei doi având în total 14/21 din interiorul arcului de cerc. Marius Ciotlăuș i-a urmat cu 15 puncte și 7 recuperări.

CSM Galați (1-5) va juca în fieful Rapidului în etapa a 8-a, atunci când U-BT Cluj (6-0) o să primească vizita Lagunei București. Înainte însă, clujenii vor juca la mijlocul săptămânii viitoare acasă în EuroCup, cu ratiopharm Ulm.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Din rau in mai rau
    Dupa ce intr-o competitie "mediocra" ne chinuim sa batem o echipa slaba spre foarte necunoscuta ( ca astia micii, n-au de unde sti cine a fost Nikos Galis, nu au aflat de ai nostri Titus Tarau , Oczelak, Cernat, etc ), vine meciul asta cu Nini's Team. Ba, si ca un facut, nici pe astia nu-i batem la 80 de puncte diferenta. Eu sper ca simbata viitoare staff-ul tehnic ( extrem de slab, total neprofi ) sa le bage mintile in cap jucatorilor si prin meciul de antrenament cu Ulm ( din aceiasi competitie mediocra), sa faca o repetitie sau cel putin sa ia exemplul de angajament si lupta al oradenilor, si sa batem Laguna cu macar 79 puncte diferenta. Sau ca altor zbanghii sa poata sa le iasa comparatia cu asesoftul, sa bage 10.000 euro la Bet ( care o fi) pe victoria Lagunei. Asa impacam pe toata lumea,.. sper !

    cu 6 luni în urmă (04.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!