Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj a tranșat în repriza secundă a returului calificarea în sferturile Cupei

U-BT Cluj a tranșat în repriza secundă a returului calificarea în sferturile Cupei

U-BT Cluj a reușit calificarea în sferturile de finală ale Cupei României, după ce s-a impus în returul cu Steaua, scor 97-92. În meciul tur clujenii au câștigat în deplasare, la București, scor 87-69.

U-BT Cluj a început partida jucată la Sala Horia Demian în formula Guzman, Lăpuște, Grasu, Stipanovic, Stewart, în timp ce Steaua i-a avut în primul 5 pe Mandisodza, Gîrbea, Vragovic, Carter, Djuric.

Trupa antrenată de Eugen Ilie a început ca din tun partida jucată la Cluj-Napoca. Karlo Vragovic nu a avut nicio ratare în primul sfert, Zarko Djuric a avut și el o prestație bună în debutul partidei, iar Steaua a condus după primele zece minute cu un avantaj de 11 puncte, scor 21-32. În sfertul secund U-BT a echilibrat partida, grație lui Bircevic, Patrick Richard și a tânărului Luca Colceag. Astfel, clujenii au ajuns chiar să preia conducerea spre finalul primei reprize (47-43), însă au intrat la egalitate la pauză după două coșuri marcate pentru steliști de Kaelin Jackson (47-47).

În sfertul al treilea Elijah Stewart, Richard și Stipanovic au răspuns chemarii la arme și au ținut U-BT în avantaj. De partea cealaltă Vragovic a mai marcat o triplă, Zarko Djuric a fost din nou foarte prezent și a ținut Steaua în joc, dar actul trei a fost închis de o triplă a lui Richard (73-62).

Steaua a ajuns la șapte puncte la începutul ultimului sfert (73-66), Stewart a replicat cu un four-point play, dar roș-albaștrii nu s-au dat bătuți și au marcat câte o triplă (77-71), iar „Silva” a cerut time-out. După timpul de odihnă, gazdele au reușit un run decisiv de 10-2 cu care părea că au decis soarta partidei (87-73), dar steliștii au marcat din nou opt puncte consecutive. Guzman și Diaby au înscris câte un coș de 3 pentru U-BT pentru a pune în sfârșit problema câștigătoarei înafara oricărui dubiu. În cele din urmă clujenii s-au impus cu 97-92 în meciul retur și cu 184-161 per total în dubla manșă și a reușit calificarea în sferturile Cupei.

Elijah Stewart a reușit un meci complet, cu 22 de puncte, 6 recuperări și 5 pase decisive pentru U-BT Cluj. Luca Colceag a marcat 14 puncte, Patrick Richard 13 puncte și 6 pase decisive, Karel Guzman 12 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții și Andrija Stipanovic și Ștefan Bircevic 11 puncte fiecare.

La steliști s-au remarcat Karlo Vragovic, cu 24 de puncte și 5 recuperări (7/10 din acțiune, 5/8 de la 3 puncte, 5/5 de la libere), Zarko Djuric cu 20 de puncte și 5 pase decisive și Kaelin Jackson cu 16 puncte.

Cele două echipe se vor întâlni din nou joi, 30 septembrie, de la ora 18:00, de data aceasta în Liga Națională.

5 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    arbitraj
    Varza a la Cluj este o delicatesa pentru noi. Varza este un apelativ pe care nu-l merita arbitrii din seara asta. Cum naiba sa creasca juniorii cand avem parte de asemenea arbitrii. De fapt ... nu avem arbitrii. :)

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca ereticus:

      U
      N-au nici o treaba cu arbitrajul..... au fost paralili cu el..... nu stiu din ce catacombe mortuare a reusit tocmeala sa-i adune.....

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Faurul are demni urmași
      Băiețașul ăla murdar sub bărbie a dus penibilul la cote greu de imaginat. A se vedea antisportivul dat lui Colceag. Iar cel puțin în repriza a doua pe care am văzut-o nu cred că au atins 50% auturi corect acordate. De ambele părți.
      Ce am observat ? Că la FRB se poartă mulllé-ul și tricourile cu burtă. Super penibili ! Nu doar ca manieră de arbitraj.

      cu 2 ani în urmă (29.09.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru accederea in faza urmatoare.

    Eu vad meciul acesta ca unul care demonstreaza ca, in noile conditii, lupta pentru castigarea Cupei Romaniei va fi una deloc usoara, si cu Voluntariul favorita.
    Felicitari speciale tanarului Colceag pentru inca un meci foarte bun.

    Speram ca acest meci si urmatorul sa fie momentul reintrarii macar unuia dintre conducatorii nostri de joc. In aceste conditii nu vad prea bine pentru U evolutia si scorul in primul meci din grupe.

    In incheiere, sper ca Diaby sa nu fie noul elev pe care sa-si verse supararea d-nul Silvasan.

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Bravo U BT Cluj-Napoca , Bravo Clubul Sportiv al Armatei Steaua
    Bravo amandurora formatii

    cu 2 ani în urmă (29.09.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!