Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj câștigă destul de clar partida amicală cu CSU Sibiu

U-BT Cluj câștigă destul de clar partida amicală cu CSU Sibiu

U-BT Cluj a reușit o victorie importantă în finala mică a turneului memorial Elemer Tordai, scor 83-75, în compania rivalei de la CSU Sibiu. A fost un meci controlat destul de vizibil de clujeni, care au avut chiar și 20 de puncte în față în sfertul trei (62-42).

Gazdele au început meciul în formula Tohătan, Torok, Johnson, Philmore, Addison. U-BT Cluj i-a avut la startul partidei pe Grasu, Santa, Vargas, Guzman și Edwards.  

U-BT Cluj a pus primele cinci puncte pe tabelă, dar Johnson a răspuns cu un and-one. A urmat un run de 9-0, după and-one-ul lui Vargas (14-4). Lucas Tohătan a răspuns cu un coș de 3 puncte, dar au urmat șase puncte consecutive ale clujenilor (20-7), lucru ce l-a forțat pe Dan Fleșeriu să ceară time-out. Patrick Richard a dus Clujul la 14 puncte (23-9), dar Sibiul a redus diferența la o singură cifră după un coș de 3 semnat de Toni Rotaru. Tarolis a reușit o pivotare spectaculoasă, Stipanovic a scos un ofensiv la Cooper, iar U-BT a terminat primul sfert cu un avantaj de 10 puncte, 28-18.

Sibienii au deschis mai bine sfertul secund, cu un coș de 3, urmat de o fază spectaculoasă a lui Lutete, care a repus într-un adversar și apoi a înscris (30-23). Spiritele s-au încins după mai multe decizii contestate de banca clujenilor, care au rezultat și într-un fault tehnic pentru Kuti. Latele a marcat două coșuri consecutive cu care a redus diferența la 6 puncte, pentru ca apoi Stipanovic să marcheze un and one. De altfel, pivotul sârb, alături de Vargas, au fost cei care au ținut Clujul la o diferență de 10-12 puncte până la pauză, când U-BT a intrat în avantaj, scor 50-38.

Sibiul a început a doua repriză cu o apărare în zonă, dar Patrick Richard a marcat două coșuri de 3 pentru ca Santa să pună un cârlig cu care a dus Clujul la 17 puncte (58-41). Reușita lui Ștefan Grasu a dus U-BT la 20 de puncte (62-42). A urmat însă un partial de 11-2 al sibienilor, întrerupt de Tarolis după un pas de la Vargas. Lutete a răspuns însă cu un coș de 3 (66-56), iar diferența a rămas la 10 puncte după trei sferturi, scor 68-58.

Lutete a deschis și sfertul 4 cu un coș de 3 puncte. Patrick Richard a marcat patru puncte la rând pentru clujeni, dar Lucas Tohătan a replicat cu o fentă superbă. Finalul de meci a fost unul presărat de erori și aruncări ratate. Totuși, clujenii și-au asigurat victoria după un alley-oop de la Vargas pentru Edwards. Scor final 83-75 și U-BT Cluj își asigură victoria în finala mică a turneului Elemer Tordai.

Christian Lutete a marcat 21 de puncte pentru sibieni, în timp ce Lucas Tohătan a adunat 16 puncte, 4 pase decisive și 4 intercepții pentru sibieni. De partea cealaltă s-au remarcat Patrick Richard, cu 17 puncte și 8 recuperări, Andrija Stipanovic, cu 16 puncte și 6 recuperări, Justin Edwards (13 puncte) și Gregory Vargas (11 puncte și 5 pase decisive).

U-BT Cluj a dominat jocul din căciulă (50 de puncte vs 30 ale sibienilor), a marcat 27 de puncte după cele 18 turnovers comise de sibieni, din care 17 puncte pe contraatac.

*foto: facebook BC CSU Sibiu

1 comentariu la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Meci
    - Ce se stie de Guzman? Nu a mai fost folosit in a 2-a parte a jocului
    - Azi mi-a placut mult Vargas.
    - Tarolis un pic parca off. Si ieri mi s-a parut, dar azi cu atat mai mult. Uneori e jucat ca si 5 si se vede ca nu e pozitia lui mai ales ca mi se pare ca a lucrat mult la tehnica si devine genul de pivot care se descurca sa isi creeze bine oportunitati prin dribbling. Nu imi fac mari emotii pentru el. E un jucator bun care cu siguranta o sa ajute mult echipa.
    - Arbitraj stupid si cu muulte greseli de ambele parti. Multe decizii luate doar de dragul de a retusa greseli anterioare. Se vede ca au avut si ei pauza
    - Sibiul azi (?) a stat slab sub panou. Nu am vazut meciul de ieri, dar azi noul pivot Johnson mi s-a parut foarte pe langa. Lutete un jucator foarte atletic care cu siguranta o sa fie un jucator decisiv pentru Sibiu. Dintre strainii noi mi-a placut si Addison.
    - Tohatan e jucatorul care a rasplatit increderea oferita de catre Fleseriu in ultimele sezoane. Mi-a placut cum a jucat azi. M-as bucura sa vad in sezoanele viitoare si la Cluj un jucator roman pe care te poti baza.

    cu 3 ani în urmă (09.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!