Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj începe noul an cu un duel în fața lui CSM Galați

U-BT Cluj începe noul an cu un duel în fața lui CSM Galați

U-BT Cluj-Napoca începe seria jocurilor din luna ianuarie cu un duel pe teren propriu, în fața lui CSM Galați, în cadrul etapei a 16-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Întâlnirea de la Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 6 ianuarie.

Campionii României au parte de un sezon perfect pe plan intern, unde au câștigat toate jocurile atât din campionat, cât și în grupa din Cupa României. Elevii lui Mihai Silvășan abordează runda a 16-a din LNBM cu un bilanț de 13 victorii în tot atâtea apariții. Clujenii au atins sau au depășit suta în trei rânduri pe parcursul primei faze a campionatului, lucru pe care nicio altă echipă nu l-a reușit.

CSM Galați vine la Cluj-Napoca din postura unei formații care își cunoaște soarta pentru restul sezonului. Dunărenii au 1-11 în clasamentul Conferinței A, singurul succes fiind obținut împotriva Lagunei București, aceste două formații fiind sigure de locul în grupa 11-18. Echipa antrenată de Florin Nini se află într-o serie de opt înfrângeri și ultima prestație ofensivă ieșită din comun a avut-o în meciul tur cu U-BT.

Duelul acela, din 3 noiembrie 2023, a adus în total 217 puncte. Clujenii s-au impus cu 117-100, în ceea ce a însemnat stabilirea unui record stagional pe plan ofensiv. Emi Cățe a terminat cu un double-double format din 20 de puncte și 10 recuperări în partida în care toți jucătorii lui U-BT au marcat, iar Marlon Ruffin a răspuns cu 28 de puncte, 5 pase decisive și 4 recuperări.

Campionii României sunt primii la multiple date statistice și vor avea în față gruparea care pierde cele mai multe posesii pe meci (18 în medie). Spre deosebire de U-BT, cei de la CSM Galați stau foarte rău și la nivelul preciziei la aruncările libere (60.5%, față de 77.2%), respectiv la media recuperărilor defensive (21.3, față de 27.4).

Principalul marcator pentru alb-negrii în tur, Emi Cățe, este liderul echipei în campionat cu cele 14.4 puncte și 8.2 recuperări. Pivotul are printre cele mai bune medii la eficiență din campionat (21.3 index), fiind depășit doar de Dimitrius Underwood (CSM Târgu Jiu). De partea cealaltă, Marlon Ruffin se apropie de 20 de puncte pe meci pentru CSM Galați, Marius Ciotlăuș stă cu 8.7 recuperări, iar Shakem Johnson are 16.3 index la eficiență.

Partida de la Cluj-Napoca, din etapa a 16-a a Ligii Naționale, va avea loc sâmbătă (06.01) de la ora 17.00 și va fi în direct pe FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!