Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj își poate asigura primul loc în grupa din Basketball Champions League

U-BT Cluj își poate asigura primul loc în grupa din Basketball Champions League

U-BT Cluj-Napoca se duelează cu Unicaja Malaga marți, 8 martie, în BTarena, într-un meci ce contează pentru etapa a 4-a a Grupei K din Basketball Champions League.

Ardelenii sunt fără înfrângere în faza Top 16 a competiției, impunându-se cu 92-81 cu Prometey în cursul săptămânii trecute. Rămâne însă neclar ce o să se întâmple cu acel rezultat, după ce campioana Ucrainei s-a retras din competiție, FIBA urmând să anunțe exact în următoarele ore cum o să arate situația în Grupa K.

În orice caz, o victorie marți cu Unicaja ar însemna clasarea pe primul loc în grupă pentru U-BT, având avantaj în meciurile directe cu andaluzii, iar Filou Oostende nu va avea cum să egaleze numărul meciurilor câștigate de formația lui Mihai Silvășan.

Unicaja Malaga a trecut prin mai multe schimbări de la duelul din tur cu alb-negrii, Fotios Katsikaris fiind înlocuit de pe banca tehnică cu Ibon Navarro, iar lotul a fost completat cu Dejan Kravic, Matt Mooney sau Cameron Oliver, acesta din urmă fiind cel mai recent transfer.

Andaluzii au doar două victorii în toate competițiile de la duelul cu U-BT din debutul fazei Top 16 încoace, respectiv 75-69 cu Oostende și 73-53 la Fuenlabrada. De altfel, în trei dintre ultimele patru jocuri, Unicaja a cedat la un singur punct diferență, cu Prometey, Real Madrid și UCAM Murcia.

Victoria din tur, istorică pentru U-BT

Clujul s-a impus cu 79-73 în Spania, obținând un succes istoric atunci, prin care a devenit prima echipă românească în ultimii șapte ani care s-a putut impune pe tărâm spaniol. Cel mai bun jucător al ardelenilor a fost Elijah Stewart, cu 26 de puncte, acesta fiind urmat de Brandon Brown (15 puncte) și de Karel Guzman (10 puncte), iar din partea cealaltă s-au remarcat Francis Alonso (17 puncte), Axel Bouteille (16 puncte) și Jaime Fernandez (11 puncte)..

„Studenții” au cea mai mare medie de puncte pe întâlnire în toată competiția, 86.7, situându-se între primele echipe și la assist-uri (19.7). Unicaja are cu mai bine de 10 puncte în minus în medie pe întâlnire, iar la recuperări stă cu 34.7, în privința assist-urilor având 18.4.

Dario Brizuela, Axel Bouteille, Jaime Fernandez și Matt Mooney sunt în double figures la media de puncte, cu mențiunea că cel din urmă a disputat doar două meciuri în BCL alături de Unicaja. De la U-BT se remarcă cinci jucători cu minim 10 puncte marcate în medie (Brown, Richard, Stewart, Stipanovic și Hogue).

Sprijin pentru refugiații ucraineni

Pentru acest meci din BTarena, clubul ardelean a scos la vânzare 10 pachete (500 de lei biletul) care conțin locuri la baza terenului, un loc de parcare asigurat la sală, acces prioritar la intrarea în incintă, un fan kit (o eșarfă, un fanion și un portcard din piele), poze cu cumpărătorul din timpul meciului, autografe și poze cu trei jucători de la echipa gazdă și servicii de catering. Banii strânși vor fi donați pentru refugiații ucraineni.

Interesul pentru duelul cu Unicaja a fost mare în rândul fanilor clujeni, biletele epuizându-se într-un timp record.

Întâlnirea de la Cluj-Napoca începe la ora 19.30 și va putea fi urmărită în exclusivitate pe LookSport.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!