Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj merge la Târgu Jiu după un succes important obținut în EuroCup

U-BT Cluj merge la Târgu Jiu după un succes important obținut în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca va juca în cursul serii de vineri, 29 decembrie, meciul cu numărul 68 în anul 2023. Campioana României va evolua pe terenul lui CSM Târgu Jiu, în etapa a 15-a din Conferința A a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Ardelenii au obținut miercuri (27.12) un succes important în EuroCup, în fieful lui Buducnost Podgorica și au pus o victorie în plus în clasament față de ratiopharm Ulm, ocupanta poziției a patra din grupa B. În succesul cu 79-77 din Muntenegru s-au evidențiat Patrick Richard și Andrija Stipanovic, ambii cu 16 puncte.

În ceea ce privește Liga Națională, clujenii au parte de un parcurs perfect, cu 12 victorii în tot atâtea apariții. Campioana României va termina pe primul loc faza inaugurală a campionatului și pe lângă duelul de la Târgu Jiu, urmează să joace trei partide până la debutul din Top 10.

Gorjenii păstrează șanse bune pentru calificarea în partea superioară a clasamentului și înaintea partidei cu U-BT au 5-6 bilanț în Conferința A. Echipa lui Kresimir Basic s-a văzut învinsă în etapa trecută, la Brașov, cu 78-90 și cu acea ocazie s-a întrerupt seria bună în care s-au aflat alb-albaștrii.

Meciul tur, din BTarena, a adus un record stagional de puncte marcate într-un meci, dar acesta a fost depășit la câteva zile distanță. Clujenii s-au impus cu 112 la 73, cu Jarell Eddie (23 de puncte, 5 intercepții, 4 recuperări, 4 pase decisive, 2 capace, 7/12 de la distanță) și Emi Cățe (22 de puncte, 5 recuperări, 10/13 din acțiune) în mare formă. Jalen Dupree a stat cu 16 puncte, 6 recuperări și 3 intercepții pentru gorjeni.

Ardelenii se află, în mod firesc, în top la multe detalii statistice. Formația pregătită de Mihai Silvășan este prima din Liga Națională la media de puncte (92.9), assist-uri (22.3), eficiență (116.8 index) și beneficiază de cel mai bun procentaj la aruncările de două puncte (61.5%). Doar la nivelul intercepțiilor este CSM Târgu Jiu puțin peste U-BT, aici raportul fiind de 8.6 în medie față de 7.8.

Duelul de la Târgu Jiu o să pună față în față cei mai eficienți jucători ai campionatului. Dimitrius Underwood a contribuit cu 18.1 puncte, 8.0 recuperări și 7.5 pase decisive până în prezent pentru CSM Târgu Jiu, cifrele acestea fiind suficiente pentru 24.3 index. De partea celealtă, Emi Cățe a ajutat-o pe U-BT cu 14.1 puncte, 8.0 recuperări, 68% din interiorul arcului de cerc și 21.0 index în medie.

Întâlnirea din fieful gorjenilor, de vineri (29.12), va fi în direct pe FRB TV începând cu ora 18.00.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    I hope
    U don t mind me asking dar,

    de unde ati scos 68 de jocuri? Sper ca nu le ati inclus si pe cele din sezonul 2022-2023. Pt ca atunci era alt lot, intre timp oricum au avut vacanta etc. Din cate stiu cand se numara jocurile (pt a evidentia eventuala oboseala sau uzura) se numara cele dintr-un sezon competitional, de genul 2022-2023. Sau? Gresesc?

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • Istrate David:

      We don't mind
      Dar scrie foarte clar că „în anul 2023” adică sunt incluse și meciurile din sezonul 2022-2023. Poate pentru unii nu e interesant, însă nouă ni se pare interesant să vedem câte jocuri au avut cele mai bune echipe din România în decursul unui an calendaristic. Da, era alt lot, deși o parte din jucători au rămas, antrenorul a rămas, conducerea a rămas etc.

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • Krisztian Bucsi:

      Meciuri
      Am vrut să scot în evidență doar ca detaliu statistic acel număr, pentru că poate sunt și cititori pasionați de asemenea lucruri. Dacă nu greșesc, au existat în trecut și anumite articole pe site cu echipe care au ajuns la un anumit număr de victorii ori meciuri jucate într-un an calendaristic. E adevărat, cum ați menționat și dvs., că sunt sezoane diferite și în lot au apărut schimbări de când s-a câștigat titlul în vară

      cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Okey
    Merci de reply.
    Daca e s o luam pe aia dreapta, din lotul ubt Petrica de ex a avut chiar mai multe meciuri considerand si meciurile nationalei, apropo de cei ramasi de anul trecut. De asta mi s a parut cumva ciudata raportarea la anul calendaristic.

    Salutari si seara faina!

    cu 4 luni în urmă (28.12.2023)
    • Istrate David:

      Bilanț
      Dar, pentru că ați fost interesat de subiect, este al 28-lea meci pentru U-BT în sezonul actual, iar clujenii au un bilanț de 23 de victorii și 4 înfrângeri.

      cu 4 luni în urmă (29.12.2023)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      :D
      Merci!

      Bun bilant pana acum in ciuda jocului slab aratat :)) Doar o mica ironie la adresa colegilor, suporteri ubt

      cu 4 luni în urmă (29.12.2023)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!