Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj merge pe terenul formației cu cele mai puține victorii din grupa A a EuroCup

U-BT Cluj merge pe terenul formației cu cele mai puține victorii din grupa A a EuroCup

U-BT Cluj-Napoca are parte de prima deplasare în 2023 în 7DAYS EuroCup, ardelenii fiind în fața unui duel foarte important pe terenul Cedevitei Olimpija Ljubljana miercuri seara, 18 ianuarie, în etapa a 11-a a întrecerii.

Cele două echipe se află după 10 runde pe pozițiile care nu asigură calificarea în playoff, U-BT fiind pe locul 9 cu un bilanț de trei victorii și șapte înfrângeri, iar Cedevita Olimpija este ultima în grupa B cu 2-8. Acestea sunt formațiile cu cele mai multe puncte încasate, dar în ofensivă stau identic printre fruntașe, doar Prometey marcând mai mult.

Slovenii au obținut un singur succes pe teren propriu în EuroCup, acela fiind unul dintre meciurile încheiate la diferențele cele mai mari în toată întrecerea, 108-78 cu Ulm. De partea cealaltă, U-BT încă nu a putut obține un succes departe de casă, în ultimele două deplasări suferind înfrângeri la diferențe formate din două cifre.

În meciul tur, din BTarena, campionii României s-au impus cu 94 la 76, fiind în acel moment la prima victorie din istoria clubului în EuroCup. Cedevita Olimpija a avut absențe la nivelul lotului cu acea ocazie, principalul marcator al întâlnirii venind chiar și așa din tabăra slovenilor. Clujul a avut patru jucători în double figures, dintre care Bircevic, Meindl și Guzman au marcat împreună 59 de puncte.

Cedevita Olimpija este într-o perioadă puțin mai bună, cu 7 victorii în ultimele 8 meciuri oficiale indiferent de competiție, U-BT având în această perioadă 5-3 bilanț. Ambele vin după victorii pe plan intern, slovenii în Liga Adriatică în duelul cu Split (102-88), iar U-BT în campionat la Târgu Jiu (91-66).

Statistic nu există diferențe la media de puncte marcate, în schimb fiind vorba despre echipe care se află la poli opuși în privința posesiilor pierdute, Cedevita Olimpija având cele mai puține turnovers din competiție. Clujul se remarcă la procentajele de la două puncte, iar slovenii de la distanță și la linia liberelor.

Pe plan defensiv se întâlnesc două dintre cele mai modeste apărări, U-BT încasând aproape 88 de puncte pe meci, iar Cedevita Olimpija peste 91. Acest detaliu se observă și în procentajele triplelor pe care le permit adversarelor, fiind printre codașele competiției.

Leo Meindl (16.7 puncte, 35.2% de la distanță, 6.6 recuperări) și Yogi Ferrell (18.4 puncte, 42.1% de trei, 5.4 assist-uri) sunt liderii celor două echipe, „studenții” întărindu-se în zilele trecute cu Jalen Jones, jucător care a sosit de la Hapoel Haifa, el aterizând la Cluj-Napoca după meciul pe care formația lui Mihai Silvășan l-a avut la Târgu Jiu și nu a debutat încă oficial pentru noul club.

Meciul dintre Cedevita Olimpija Ljubljana și U-BT Cluj-Napoca va avea loc miercuri, 18 ianuarie, de la ora 21.30 și o să fie în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

5 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Nu
    pot nici macar acest meci sa il vad intr-o nota mai optimista in conditiile in care:
    -de Guzman nu mai spune nimeni nimic. Si daca ar juca nu stiu cat s-a antrenat in ultima vreme ca pe la meciurile de acasa l-am vazut in cel mai bun caz echipat "de oras"
    -de Sanders iar nu am mai auzit nimic. In ultimul meci de la Tg Jiu nici macar nu a fost pe foaia de joc
    -Jalen Jones abia a aterizat noaptea trecuta la Cluj. Poate va avea cel mult maine un antrenament cu echipa (asta in cazul in care va si juca). E prea devreme sa avem orice fel de pretentii de la el in acest meci.

    Pe de alta parte, adversarii au avut o serie buna de meciuri in ultima vreme. Deci...
    -Sheperd a avut (din punctul meu de vedere) un singur meci mai convingator

    cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • Benjamin:

      Din social media
      - Guzman mare ca a facut deplasarea. Ramane de vazut daca o sa si joace
      - Sanders cred ca nu s-a deplasat la Ljubljana. Sa fie oare sfarsitul perioadei lui la U?

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    • Benjamin:


      pare* nu mare

      cu 1 an în urmă (16.01.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Continuare
    -Birecevic este intr-o forma mai mult decat ingrijoratoare mai ales la aruncarile de 3
    -Gordic inca impresioneaza prin cartea de vizita mai mult decat prin altceva
    -Stipanovic isi arata varsta
    -Cate, bine, Kuti.... hmm
    -Meindl si Richard in usoara revenire
    -juniorii sunt prea cruzi pentru acest nivel

    cu 1 an în urmă (16.01.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca cata2106 . :

    sanders
    Din pacate, Sanders e ca si plecat. Am auzit zvonuri ca nici el nu ar mai dori sa continue, dar probabil l-au tinut pana a venit un inlocuitor.
    Nu stiu daca e de bine sau rau, dar parca in ultima vreme am prins simpatie pentru el si dadea senzatia ca se va integra in echipa si era pe un trend ascendent.
    Si in meciul cu Cedevita, suntem de departe outsideri, cred ca ar fi un rezultat spectaculos sa ii batem la ei acasa, in conditiile expuse mai sus de @pipzn cu privire la lot.
    Dar na, pana la urma.... "Haide U, si de mere si de nu "

    cu 1 an în urmă (17.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!