Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un acord cu Justin Edwards

U-BT Cluj-Napoca a ajuns la un acord cu Justin Edwards

Conform site-ului oficial al U-BT Cluj-Napoca, trupa ardeleană a semnat cel de-al 6-lea jucător străin din lot. Justin Edwards, un baschetbalist în vârstă de 27 de ani, va evolua pentru alb-negri în stagiunea 2020-2021.

Edwards a absolvit Kansas State University în 2016 și și-a început cariera profesionistă în Ungaria, la Alba Fehervar. Alături de formația maghiară, a jucat în FIBA Europe Cup, înregistrând medii de 16.9 puncte, 4.3 recuperări, 3.8 pase decisive și 1.9 intercepții.

Apoi, Edwards a avut o scurtă incursiune în campionatul Italiei, la Orlandina Basket, și în campionatul Franței, la Nanterre 92, însă cea mai mare parte a sezonului 2017-2018 a petrecut-o la Goyang Orion Orions, în liga coreeană. Jucătorul de 1m91 a mai evoluat pentru Anyang KGC și Hamilton Honey Badgers, înainte de a reveni în Europa, la Ironi Nahariya.

În stagiunea 2019-2020, fundașul canadian a făcut parte din lotul lui Egis Kormend, echipă ce se afla pe locul al doilea în momentul suspendării campionatului. Edwards a adunat 13.5 puncte, 4.7 recuperări, 3 pase decisive și 1.8 intercepții, în Liga Națională a Ungariei, și 14.7 puncte, 4 recuperări, 2.3 pase decisive și 1.4 intercepții, în FIBA Europe Cup.

„Am ales U-BT pentru că este un club foarte bine organizat. Echipa are ca obiectiv câștigarea Ligii Naționale, iar eu îmi doresc să fiu campion. În plus, șansa de a participa în Basketball Champions League este un obiectiv foarte important pentru mine și voi da totul pentru ca echipa să ajungă cât mai departe în această competiție”, a declarat Justin Edwards pentru u-bt.ro.

După această mutare, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un total de șase străini: Justin Edwards, Patrick Richard, Donatas Tarolis, Karlo Zganec, Andrija Stipanovic și Gregory Vargas. Ceilalți componenți ai lotului condus de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan sunt Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida.

*foto: sportando.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Din
    filmuletul de mai sus pare a avea mai mult calitati de patrundere si suficienta "explozie" pentru a face recuperari" chiar daca se afla intre adversari mai inalti. Pana la proba contrarie cred ca va juca pe pozitia 3 sau, alternativ cu Richard, pe pozitia 2.
    Procentul aruncarilor de afara (din ultimul sezon, cel prezentat mai sus) nu mi se pare deosebit.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Anul asta suntem mai atletici, mai puternici, ar trebui pe lângă rezultate sa facem și spectacol pe faza ofensiva. Nu țin minte sa fi avut astfel de jucători vreodată la Cluj, toți în același sezon.
    Rămâne ca dl Vujosevic sa omogenizeze bine un backcourt cu destule noutăți.
    Ar rămâne discuția și problema romanilor. Cine va juca în regula U23? Care vor fi romanii care vor juca în ultimele 2 sferturi în afara de Kuti?
    Sa mai așteptăm.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    pipzn,
    ai dreptate, procentul aruncarilor de 3 pct este slabut , nu este de loc punctul forte al lui Edwards . In Campionatul Ungariei, a jucat 21 meciuri cu un procentaj de 32,4% la aruncarile de afara, in 6 meciuri nu a punctat de loc din 2-4 incercari . La Kormend nu i s-a prelungit contractul ( cei drept, asta cam la toti strainii ), sa vedem daca pt noi este o alegere reusita . Am ajuns la 6 straini, la prima vedere toti ok, chiar daca nu vom avea un mare plus fata de sezonul precedent la aruncarile de afara . Si cum am mai scris, nu putem sta doar in Kuti la romanii peste 23 de ani, eu as face toate eforturile pt aducerea lui Kris Richard, dar asta e o parere si o dorinta de fan, conducerea sper ca stie ce sa faca sa rezolve aceasta problema .

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Richard
      Cred ca ar pleca poate in alt campionat, chiar daca doar u si l-ar permite, stilul lui individualist nu se potriveste cu ce urmareste directorul tehnic al echipe(ma refer la dule), oricum la pozitia 2 deja e aglomerat, kuti, pat richard si acum si edwards, urmatorul jucator va fi un small forward(pozita 3) care sa poata juca ocazional ca power forward(pozitia 4)

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Richard
      Atata timp cat e Silva antrenor la Cluj ju o sa mearga Richard acolo. Nu e genul de jucator la care sa strige antrenorul. Nu va reactiona dar nici nu va da randamebt. Ori daca era Silva antrenorul lui la returul cu Falco sau la ultimul meci de la Cluj ....
      De asemenea americanii se inteleg foarte bine la echipele la care evolueaza si cum Watson a plecat cum a plecat de la Cluj sigur l-a "sfatuit" si pe Richard

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Hmm
    Oare ce-ați zice dacă Petrică ar primi pașaport de ardelean, așa, mai pe repede înainte...?

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • pipzn:

      Re
      Ar fi o veste buna nu numai pentru suporterii clujeni.

      Altfel, cred ca sezonul trecut a trebuit de prea multe ori sa joace pe pozitia 1, iar cand ar fi trebuit sa isi faca treaba la care se pricepe (aferenta pozitiei 2) in acelasi meci deja era prea obosit.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • West Petrom Arad jordan 23:

      Petrica
      Nu prea cred ! Doar ce l-ai naturalizat pe Kris Richard nu vad rostul inca unei naturaluzari pe acelasi post. Cu atat mai mult cu cat acolo il ai si pe Kuti si Diculescu. Daca tot vrei sa mai naturalizezi, atunci ai nevoie de un jucator pe 4-5, pt ca acoo am avea nevoie.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @jordan23
      opinie personala...
      la nationala avem nevoie de jucatori creativi, de scoreri.
      la oamenii mari stam suficient de bine cu Cate si compania, chiar nu vad nici o nevoie acolo.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ :

    Jucator cu mult potential
    Dupa satistici - constant, atat in campionat cat si in Europe Cup. Media de 4+ recuperari pe meci imi atrage atentia in mod particular.

    Dupa video - pozitionare, capacitate de anticipare, viziune buna in joc. Atletic, control foarte bun al mingii (si siguranta de sine cand are mingea) pentru inaltimea lui.

    Un jucator pe un tipar particular, nespecific ultimelor sezoane, dar care e binevenit. Posibil ca avand un astfel de coechipier romanii tineri si mici sa intre mai des si mai mult. Mi-ar placea sa am dreptate cu ultima chestiune in particular... vom vedea dupa primele 5-6 jocuri oficiale.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Mie îmi place.
    Din filmuleț aduce foarte mult cu Peak, dar pare a fi din rasa Barnette-Dykes-Seal ( în ordine alfabetică ). Să-l vedem la lucru că din în filmulețe toți sunt super!

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!