Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României în Sala Sporturilor „Horia Demian”

U-BT Cluj-Napoca a câștigat Cupa României în Sala Sporturilor „Horia Demian”

Luni, 10 februarie, în direct la Digisport 3, U-BT Cluj-Napoca s-a întâlnit cu CSM CSU Oradea într-un meci ce a contat pentru finala Cupei României. Gazdele au început foarte bine duelul, însă în următoarele două sferturi și jumătate, oaspeții au restabilit echilibrul. Totuși, U-BT Cluj-Napoca nu a mai pierdut niciodată conducerea și a învins cu 68 la 61.

Partida a fost oficiată de o brigadă de arbitri formată din Marius Ciulin, Alexandru Olaru și Alexandru Olaru, iar comisar a fost Marian Oprea.

Primele puncte ale finalei au fost înscrise de către Donatas Tarolis, după ce alb-negrii au reușit o recuperare ofensivă. La celălalt panou, Giordan Watson a ratat o aruncare de la distanță și Kerron Johnson a dus-o pe U-BT la patru puncte diferență. Clujenii au continuat să evolueze foarte bine, atât în apărare, cât și în atac, și au ajuns la 12-5, cu ceva mai mult de șase minute rămase din actul inaugural. În spațiul de trei secunde, Darko Planinic și-a făcut treaba excelent, în timp ce orădenii au părut lipsiți de inspirație în ofensivă. În cele din urmă, primul sfert s-a încheiat cu scorul de 23-12 pentru elevii lui Dusko Vujosevic.

Oaspeții au început mult mai bine următoarea secvență de zece minute și au realizat un parțial de 6-1, provocându-l pe Mihai Silvășan să solicite un time-out. Gazdele nu au mai avut aceeași prospețime din primul sfert și au comis o mulțime de greșeli de care a profitat CSM Oradea. Jocul a devenit foarte echilibrat, iar cele două tabere au oferit mai multe faze spectaculoase. Pe finalul reprizei, „studenții” au preluat din nou inițiativa, însă Nikola Markovic a dat o triplă pe sirenă și a stabilit scorul final al perioadei: 34-29.

După revenirea de la vestiare, Patrick Richard a spart gheața de la distanță și apoi Darko Planinic a înscris de lângă panou. Dragan Zekovic a marcat de două ori pentru oaspeți, însă Kerron Johnson a restabilit diferența de zece puncte. Baschetbaliștii formației din Cluj-Napoca au arătat o apărare foarte agresivă, iar aceasta a dat roade. Bihorenii nu au mai finalizat cu aceeași ușurință și U-Banca Transilvania s-a distanțat la 52-36. Alb-negrii, susținuți de aproape 3000 de suporteri, au continuat să pună presiune pe adversari și au intrat în ultimul act cu un avantaj de optsprezece puncte: 59-41.

În debutul sfertului patru, orădenii au reușit două coșuri consecutive de la distanță, prin Dragan Zekovic și Kris Richard, iar banca Clujului a solicitat timp de odihnă. Timp de cinci minute, gazdele nu și-au găsit precizia la aruncări și CSM CSU Oradea s-a apropiat la zece puncte. În cele din urmă, după un capac al lui Donatas Tarolis, Patrick Richard a marcat pe contraatac și scorul a devenit 62 la 49. Pe finalul meciului, U-BT Cluj-Napoca a reușit să se mențină la conducere, în ciuda eforturilor depuse de CSM CSU Oradea și s-a impus cu 68-61, câștigând Cupa României.

Darko Planinic a marcat 17 puncte cu 6 recuperări, Patrick Richard 16 puncte cu 6 recuperări, Kerron Johnson 11 puncte și Donatas Tarolis 10 puncte și 7 recuperări. De partea cealaltă Kris Richard a adunat 16 puncte cu 7 recuperări și 6 intercepții, în timp ce Dragan Zekovic și Nikola Markovic au adunat fiecare câte 12 puncte.

Datorită acestei victorii, U-BT Cluj-Napoca câștigă a patra cupă din ultimii cinci ani și a treia în fața lui CSM CSU Oradea.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

17 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca M F :

    Haide U
    Bravo baieti !!!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      despre meci..
      prea multe nu sunt de zis. victorie fara dubiu UBT. Felicitari! probabil ca vor fi unii care vor contesta arbitrii, care vor spune ca daca se juca la Oradea era altceva.. eu zic ca in seara asta dupa cum am jucat, piedeam oriunde si indiferent de arbitraj. demult nu am vazut atata neputinta in ofensiva in special la noi. la un moment dat credeam ca jucam handbal asa plimbam mingea pe semicerc, fara nici o solutie de patrundere, de penetrare a apararii clujene.. joc static, lent, previzibil, fara vlaga, fara dorinta de a castiga. in sfarsit, a fost doar un meci. astept inca macar un pivot rezonabil desi ar mai trebui cred si un jucator cu aruncare buna, cu patrundere.. Hai CSM!!!!!!

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Jojo Mojo :

    Bravooo!!
    Bravooo baietii!!!! O victorie meritata!!!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea Radovan Tesla :

    Felicitări
    Felicitări UBT! Bravo CSM Oradea ...nu a fost sa fie azi!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Gol raftul
    Legenda spune ca rafturile hypermarketurilor din Cluj au fost golite de suporterii oradeni la plecare. Il astept domnul Bela, un ilie dumitrescu al baschetului sa ne spuna ce si cum. Inafara de cele 6-7 turnoveruri consecutive din sf4 nu stiu ce ar mai fi de spus de rau. Cateva pase gresite la Petrica si vreo 2 a lui Doni. Planinic e capitan si cred ca merita titlul de mvp.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      Scuze
      Voce nu mai am, se pare ca nici sa scriu nu mai stiu.
      Au fost golite de ate

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    VICTORIE!
    Felicitari baietilor pentru trofeu. Un baschet slab dpdv al realizarilor de ambele parti dar noi am luptat mai mult si am fost rasplatiti.
    Haide U!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Un
    Simplu și mare FELICITĂRI pentru aceast meci și o victorie muncită. E foarte bine că am arătat că nu au ce să caute superstițiile in acest sport și blestemul propriului teren. Haide U.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca D Cj :

    Felicitări!
    Primul obiectiv, realizat! Felicitări întregii echipe!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca mihaicj :

    Numai "U" !
    Felicitari tuturor, jucatori, antrenori, suporteri !

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Deci se poate
    FELICITĂRI! Joc de mare luptă cu realizări dar și greșeli de ambele părți. S-a văzut oboseala ambelor echipe. Sper ca pauza să fie de bun augur. Odihnă maximă ! Arbitraj fluctuant, dar cu Faur nimic nu mai surprinde. Ciulin în nota lui aroganță. Păcat la final de gestul suporterului orădean care a tăiat ațele...

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde
  • Tutz44 :

    Meci
    Astăzi a fost un meci axat pe defesivă, am câstigat primele 3 sferturi pe o defensiva aproape perfectă. Am ținut echipa orădeană sub 14 puncte pe sfert timp de 3 sferturi. Acolo s-a făcut diferența. Petrică din păcate nu poate juca poziția 1, și în afara de Jhonson nu este cine(până vine Curry). Despre arbitraj: au fost greșeli de ambele parți. În opinia mea, nu a influențat rezultatul final. O singură fază a influențat meciul cât de cât(unul dintre capacele lui Tarolis, a fost goaltending, destul de clar). Dar din nou, nu cred că a influențat rezultatul. Victorie meritată, se anunță o finală de campionat foarte frumoasă(nu dați cu hate, sunt doar optimist🤣) Haide “U”!

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca romeovura:

      Da
      Foarte frumos spus, și eu cred că acel capac din sfertul 4 a lui Tarolis, e un cos valabil.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      la prima vedere
      mai precis din sala asa mi s-a parut si mie acel capac a lui Tarolis. La revederea meciului la CULMEA Digi Sport, dar mai ales dupa reluarea cu camera perpendiculara pe cos s-a vazut ca a fost CAPAC. De data asta arbitrii chiar au vazut bine in conditiile de rapiditate a fazei.

      cu 4 ani în urmă (11.02.2020)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      capac perfect
      Tarolis a avut 2 interventii la limita; ca sa inlaturam dubiile : https://www.facebook.com/UBTCluj/videos/639816653447229/
      Cealalta incercare a fost cos valabil, cum de altfel au si acordat arbitri

      cu 4 ani în urmă (12.02.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      razv-an
      ai dreptate, la limita dar se putea da si cos valabil si era acoperit de regulament. in sfarsit, neesential in ceea ce priveste victoria voastra indubitabila!

      cu 4 ani în urmă (12.02.2020)
    Raspunde
  • pipzn :

    Felicitari
    pentru victorie si castigarea acestui trofeu.

    Victorie foarte muncita dar meritata.
    Recunosc ca nu am inteles unele decizii de arbitraj, am gasit niste explicatii cat de cat lamuritoare prin comentarii dedicate evenimentului pe acest site respectiv pe alt site. Nu cred ca au fost erori decisive.

    Esentiale au fost apararea foarte buna a lui U, atmosfera din sala si problemele Oradiei (multe TO fata de obicei, procentaje mici pentru 3 dintre jucatorii de baza a lor, circulatie deficitara si ineficienta a mingii, departe de ceea ce am vazut in returul din FIBA cu U). Cu toate acestea nu vad meciuri usoare pentru nimeni cu Oradea începând cu a doua repriza, iar daca e sa ne reîntâlnim in play off vor fi niste meciuri intense.

    cu 4 ani în urmă (11.02.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!