Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul faza a doua a Ligii Naționale

U-BT Cluj-Napoca a început cu dreptul faza a doua a Ligii Naționale

Sâmbătă, 27 ianuarie, CSM Târgu Mureș a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 19-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin, prima din Top 10 pentru cele două formații.

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Vlad Nistor, Mladen Jeremic, Jakob Lowrance, Szabolcs Santa

U-BT Cluj-Napoca: Adam Mokoka, DJ Seeley, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

Primul sfert al partidei s-a desfășurat sub spectrul echilibrului, cele două echipe mergând cap la cap. Jeremic și Santa s-au remarcat pentru gazde, în timp ce Măciucă și Cățe au fost principalii realizatori ai oaspeților. Pe finalul actului inaugural, în timpul unui contraatac al clujenilor, Karel Guzman s-a accidentat și a fost nevoit să părăsească terenul. În cele din urmă, după zece minute, scorul era 22 la 15 pentru U-Banca Transilvania.

Secvența secundă a început cu o triplă a lui David Lăpuște, urmată de un antisportiv al mureșenilor, care a dus la patru puncte înscrise de Mareks Mejeris și Andrija Stipanovic, astfel că scorul a devenit 29-17. Trupa lui George Trif, slăbită din cauza absențelor lui Goran Martinic, suspendat, și a lui Goran Gajovic și Botond Solyom, bolnavi, s-a remarcat în ofensivă doar prin reușitele lui Jeremic. După un coș de la distanță a lui Patrick Richard, avantajul alb-negrilor a crescut la 17 puncte (21-38), iar antrenorul gazdelor s-a văzut nevoit să ceară time-out. Oaspeții au continuat să domine jocul și conduceau, la pauză, cu 56 la 39.

După ce a absentat în confruntarea cu Trento de la mijlocul săptămânii din cauza unei suspendări, DJ Seeley a arătat poftă de joc în meciul din „Junglă” și a început repriza secundă cu cinci puncte marcate rapid. Lowrance, Santa și Nistor au răspuns pentru alb-albaștri, reducând diferența la 15 puncte. Eddie a înscris imediat cinci puncte consecutive și Trif a solicitat un timp de odihnă. Elevii săi au reacționat foarte bine și au izbutit un parțial de 7-0, încheiat după un coș al lui Lăpuște. La intrarea în ultimul minut al sfertului, Lowrance a reușit un coș de la mare distanță care a stabilit scorul înaintea actului decisiv: 65-78.

Ultimele zece minute au început cu șase puncte consecutive ale lui Mokoka, care a reușit o triplă și un and-one. Richard și Stipanovic au marcat pentru oaspeți, însă Radu Paliciuc și Samta au răspuns pentru gazde. Cu toate acestea, diferența de pe tabelă a fost prea mare pentru a mai putea fi recuperată, iar „studenții” au controlat finalul jocului. În ultimele minute ale partidei, CSM Târgu Mureș a profitat de faptul că Mihai Silvășan le-a acordat minute tinerilor jucători și s-au apropiat pe tabelă, însă U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 95 la 85.

Liderii învingătoarei au fost DJ Seeley (12 puncte), Adam Mokoka (12 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări), Jarell Eddie (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Mareks Mejeris (11 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive) și Patrick Richard (10 puncte, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Mladen Jeremic (18 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive), Jakob Lowrance (15 puncte, 5 recuperări), Vlad Nistor (19 puncte, 5 pase decisive) și Szabolcs Santa (12 puncte, 2 recuperări).

Datorită acestui rezultat, alb-negrii au ajuns la un bilanț de 9-0 în Top 10, în timp ce alb-albaștrii au patru victorii și cinci înfrângeri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează confruntarea cu Gran Canaria din runda a 17-a a EuroCup, în timp ce CSM Târgu Mureș se va deplasa pe terenul lui CS Dinamo București, în etapa a 20-a a LNBM.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    victorie fireasca si usoara
    in ciuda scorului inregistrat. Ma ingtijoreaza faptul ca muresenii au dominat la recuperari, ceea ce pentru mine unul e confirmarea ca nu intamplator in Europa suntem mereu dominati la acest capitol. Masuri in acest sens? Nu le vad. De assemenea e fortat Lapuste pana in panzele albe dar tot degeaba. Altfel numai de bine si mereU nUmai U!!

    cu 3 luni în urmă (27.01.2024) Raspunde
  • CSM Târgu Mureș Bartok Laszlo :

    Propunere pentru Silvasan
    Speram ca noul selectioner a vazut in meciul de astazi ca si la Mures Sunt jucatori care ar merita sa fie selectionati eu as propune tanarul talentat Vlad Nistor care dupa parerea mea a fost MVP -ul meciului

    cu 3 luni în urmă (27.01.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!