Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a plecat în această dimineață spre București

U-BT Cluj-Napoca a plecat în această dimineață spre București

Marți, 10 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca debutează în Cupa României cu un duel împotriva lui CSM Galați. Partida va reprezenta primul joc oficial disputat de alb-negri pe plan intern în ultimele opt luni.

Ultima lună a fost dificilă pentru componenții trupei clujene, care s-a confruntat cu zece cazuri de COVID-19. La începutul săptămânii trecute, elevii pregătiți de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan au reluat antrenamentele în efectiv complet, reușind să pună la punct ultimele detalii înainte de turneul de calificare în Cupa României

Credeți-ne că ne bucurăm foarte mult că am reușit să reluăm antrenamentele. Din păcate, aceasta este situația și trebuie să ne adaptăm foarte bine la ceea ce se întâmplă. Nu putem avea o pregătire normală. Bineînțeles, este valabil și pentru celelalte echipe, mai mult sau mai puțin, care fac parte din grupa noastră. Ultimele două săptămâni ne-am antrenat, în ultima săptămână ne-am antrenat împreună și am reușit cât de cât să ne punem la punct, cât s-a putut din punct de vedere fizic și din punct de vedere tactic, pentru acest turneu de Cupa României. Cred eu că mai important decât orice este să rămânem sănătoși, să n-avem accidentări la antrenamente, să abordăm cu o mentalitate bună aceste meciuri și, evident, să obținem calificarea”, a spus Silvășan în cadrul unui material video apărut pe paginile de social media ale lui U-BT.

Unul dintre jucătorii afectați de coronavirus a fost Gregory Vargas, fundașul de 34 de ani al ardelenilor. Acesta a vorbit despre cum se simte în Cluj, despre nivelul de pregătire al echipei și despre situația dificilă în care ne aflăm.

Este un sentiment minunat să fiu din nou pe teren, să îmi fac treaba. După câteva săptămâni de stat în casă din cauza virusului, ne simțim bine, avem o chimie bună. Suntem puternici din punct de vedere mental și am muncit din greu în ultima săptămână. Vom avea trei meciuri dificile la București. Am disputat doar o partidă oficială, cu Igokea. Regretăm rezultatul acelui meci, însă am trecut peste. Ne concentrăm acum la viitoarele partide, ne-am antrenat, am făcut ajustări și toată lumea este motivată. Am auzit multe lucruri frumoase despre suporteri. Colegii mi-au spus că fanii ne sprijină mult acasă și în deplasare. Acum este o situație diferită, tristă, ne pare rău că nu îi avem alături. Știm că ei ne văd la televizor, pe internet, și că ne susțin.

Pe de altă parte, Justin Edwards a vorbit dintr-o perspectivă diferită, legându-se mai mult de starea mentală a jucătorilor, mulți dintre ei fiind departe de familiile lor.

Din punct de vedere mental, a fost o perioadă dificilă. Mulți jucători sunt aici fără familiile lor. Mulți ne aflăm în această situație și o vreme nu am putut juca nici baschet. Am stat o perioadă fără baschet și fără familiile noastre. A fost greu, dar am mers înainte. Unii dintre jucători au fost pozitivi, alții negativi la testări. Nu ne-am putut antrena așa cum ar fi trebuit. Totuși, suntem bărbați maturi și am trecut peste. În primele zile de antrenamente, m-am chinuit puțin. Nu eram obișnuit să alerg atât de mult, dar acum simt că m-am adeptat. A trecut carantina și sunt gata să joc.

Ultimul baschetbalist din materialul lui U-BT a fost Nandor Kuti. Acesta privește situația cu optimism și spune că e foarte important să se respecte regulile.

Eu, personal, mă simt destul de bine. Am fost printre cei norocoși care nu au avut virusul. M-am antrenat în casă în timp ce am fost izolați. Și vara asta m-am antrenat toată vara în special ca să pot să joc mai bine sezonul ăsta decât sezonul trecut. Ca echipă jucăm bine, ne antrenăm bine. Se simte că am stat o săptămână, două săptămâni în care nu ne-am prea antrenat împreună. Dar până la turneu eu zic că vom fi bine. Ca sportiv e ceva dificil ce n-am mai trăit niciodată, adică e foarte ciudat pentru noi, însă asta este. Trebuie să ne obișnuim cu această chestie de-acum încolo. Cred că va mai dura încă ceva timp. Eu cred că putem trece toți peste această situație dificilă. Trebuie să respectăm regulile și eu zic că vom putea juca în continuare. Mai încolo să sperăm că vom putea juca și cu fani. E foarte important pentru noi.

 
🎙&🏀 Urmează primele meciuri din Cupa României

🔥 The show must go on! 📽 Ultimul antrenament înaintea plecării la București pentru meciurile din Cupa României 🎙 Silvășan, Vargas, Edwards, Kuti

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Sunday, November 8, 2020

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Galați are loc marți, 10 noiembrie, de la ora 17:45, în direct la Digisport 3.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!