Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a revenit în BTarena cu o victorie clară în fața lui CSM Târgu Mureș

U-BT Cluj-Napoca a revenit în BTarena cu o victorie clară în fața lui CSM Târgu Mureș

Vineri, 15 martie, la două zile după sferturile de finală ale EuroCup, U-BT Cluj-Napoca a revenit pe teren pentru confruntarea cu CSM Târgu Mureș din etapa a 24-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Adam Mokoka, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

CSM Târgu Mureș: Jonathan Person, Mladen Jeremic, Goran Gajovic, Botond Solyom, Szabolcs Santa

Primul coș al partidei a fost marcat de Santa în fața fostei sale echipe după care gazdele au răspuns prin Mokoka, Eddie și Cățe. Santa și Jeremic au continuat să conducă ofensiva oaspeților, iar Gajovic a izbutit un four-point-play prin care scorul a devenit 13-11. Clujenii au realizat un parțial de 12-2 dar mureșenii au reacționat și au înscris opt puncte la rând, aducând egalarea, 23-23, și stabilind scorul final al actului inaugural.

Patrick Richard, Mareks Mejeris și DJ Seeley au deschis sfertul secund cu câteva acțiuni în care mingea s-a mișcat foarte bine și scorul a devenit 33 la 25 pentru U-BT. Santa și Person au înjumătățit avantajul „studenților” și apoi, în ciuda mai multor faze neinspirate ale elevilor lui Mihai Silvășan, nu au reușit să se apropie la mai puțin de două posesii. Prima repriză s-a încheiat cu cinci puncte ale lui Eddie, iar campioana României conducea, la pauză, cu 45 la 36.

După revenirea de la vestiare, primele minute ale reprizei secunde s-au desfășurat sub semnul echilibrului, după care Jones a izbutit două coșuri la rând, iar George Trif a cerut time-out. La reluarea jocului, Jakob Lowrance a reușit a doua triplă a secvenței și apoi Tamas Boloni a marcat și el al doilea coș de la distanță. Mokoka, Seeley și Măciucă au dat replica și penultimul act s-a încheiat cu scorul de 69 la 60 pentru U-Banca Transilvania.

Gazdele au început sfertul al patrulea cu un parțial de 14-6 și s-au distanțat la 17 puncte (83-66), provocându-l pe tehnicianul alb-albaștrilor să mai solicite un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade, iar alb-negrii au dominat ultima parte a meciului, Silvășan acordându-le multe minute autohtonilor. Aceștia s-au achitat foarte bine de atribuțiile lor, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 100 la 76.

Patrick Richard a încheiat cu 15 puncte și 4 recuperări, DJ Seeley și Jarell Eddie au avut câte 13 puncte, iar David Lăpuște a contribuit cu 12 puncte, 6 recuperări și 3 assist-uri. Toți jucătorii pe care s-a putut baza Mihai Silvășan în acest meci au marcat.

Mladen Jeremic a fost liderul mureșenilor cu 18 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive. Goran Gajovic (13 puncte, 8 recuperări, 5 pase decisive) și Jakob Lowrance (12 puncte, 3 recuperări, 3/5 de la distanță) l-au urmat.

Datorită acestui rezultat, campioana României rămâne neînvinsă pe plan intern, având un bilanț de 14-0 în Top 10. De partea cealaltă, mureșenii au cinci victorii și nouă înfrângeri.

În următoarea rundă, U-BT Cluj-Napoca se va deplasa pe terenul lui FC Argeș Basketball. În schimb, CSM Târgu Mureș va primi vizita lui CS Dinamo București.

*foto: Facebook – CSM Târgu Mureș/Marosvasarhelyi VSK

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!