Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca câștigă după ce antrenorul lui Mornar Bar și-a retras jucătorii de pe teren

U-BT Cluj-Napoca câștigă după ce antrenorul lui Mornar Bar și-a retras jucătorii de pe teren

Duminică, 15 septembrie, U-BT Cluj-Napoca și Mornar Bar s-au întâlnit în finala mică a turneului „League of the 4”, organizat în BTarena. Partida dintre cele două formații nu s-a mai încheiat, după ce Mihailo Pavicevic a decis să își scoată echipa de pe teren, la scorul de 58-46 pentru U-BT Cluj-Napoca.

În primul cinci al Clujului s-au regăsit Kerron Johnson, Artis Ate, Patrick Richard și Darko Planinic. Surpriza pregătită de Mihai Silvășan a fost introducerea lui Ștefan Grasu, jucător în vârstă de 16 ani, în formația de start.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de către oaspeți, însă clujenii au răspuns rapid cu două coșuri marcate de Darko Planinic. Patrick Richard a dus scorul la 7-4, dar Marko Mugosa a punctat imediat la coșul celălalt. Planinic a continuat să fie principala gură de foc a gazdelor, având zece puncte înscrise în primele șase minute. De partea cealaltă, Jacob Pullen, fostul jucător al Barcelonei, a făcut spectacol și și-a dus echipa la trei puncte diferență: 14-17. Au urmat câteva minute bune în care niciuna dintre cele două tabere nu a reușit să se remarce, din punct de vedere ofensiv. Karlo Zganec a spart gheața și a egalat pe tabelă, după o recuperare ofensivă. În ultimele secunde ale actului inaugural, muntenegrenii au beneficiat de un anti-sportiv și au reușit să se distanțeze la două puncte, scor 18-20.

Elevii lui Dusko Vujosevic au început mai bine sfertul al doilea, dar jocul a rămas foarte echilibrat. Calnicenco și Zganec au reușit două triple consecutive și scorul devenea 28-23 pentru U-BT Cluj-Napoca. După încă un coș marcat de Karlo Zganec, Mihailo Pavicevic, tehnicianul lui Mornar Bar, s-a văzut nevoit să ceară un time-out. Imediat după reluarea partidei, Derek Needham a înscris spectaculos, dar apoi s-a accidentat la panoul celălalt. Muntenegrenii au reușit încă șase puncte consecutive și astfel, au reintrat în avantaj (30-31). Cu patru minute rămase din prima repriză, Donatas Tarolis a marcat din afara semicercului și apoi Planinic a dus-o pe U-BT la o diferență de patru puncte. Pe finalul actului secund, gazdele au provocat două turnovers și au reușit să își mărească avantajul și mai mult. Drept urmare, prima repriză s-a terminat cu scorul de 45-40 pentru trupa condusă de pe margine de Mihai Silvășan.

După revenirea de la vestiare, Jacob Pullen a finalizat două acțiuni individuale, însă Patrick Richard a răspuns cu două coșuri din afara semicercului. Apoi, Zganec a marcat pe contraatac și scorul a devenit 53-44 pentru U-Banca Transilvania Cluj-Napoca. Cu mai puțin de șase minute rămase din sfertul al treilea, spiritele s-au încins și au urmat câteva îmbrânceli inițiate de jucătorii lui Pavicevic. După șase libere primite de Planinic, formația gazdă s-a distanțat la 12 puncte, scor 58-46. După mai multe faze tensionate, Mihai Silvășan le-a reproșat arbitrilor și antrenorului advers nivelul înalt de agresivitate al muntenegrenilor. Mihailo Pavicevic a decis să își retragă echipa de pe teren și astfel, confruntarea s-a încheiat cu mai mult de patru minute rămase din sfertul al treilea.

Așadar, U-BT Cluj-Napoca a câștigat și a terminat turneul „League of the 4” pe locul al treilea.

Principalii marcatori al clujenilor au fost Darko Planinic (21 de puncte), Patrick Richard (13 puncte) și Karlo Zganec (11 puncte).

Tot astăzi, de la ora 20:00, Fenerbahce Istanbul și Partizan Belgrad se confruntă pentru câștigarea turneului amical de la Cluj-Napoca.

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • uplifter :

    Cluj
    Echipa arata bine din punct de vedere individual, mai bine semnificativ fata de anul trecut. Richard, Planinic, Johnson vor fi sigur printre protagoniștii acestui campionat. Eu as îndrăzni sa pariez și pe o creștere importanta a lui Calnicenco. Ate mai timid decât ma așteptăm de la un jucător de națională Letoniei. Zganec și mai ales Tarolis mi se pare ca nu și-au găsit încă locul, dar exista un potențial ok la ambii.

    cu 4 ani în urmă (16.09.2019) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Achizitii
    Planinic este cea mai reusita achizitie, pivotulfiind un jucator de clasa . Apoi Richard, un jucator foarte bun, constant in joc si cu o mana precisa . Johnson destul de bun la coordonare, slab insa la aruncari . Ceilalti 3 sa zicem ca sunt toti utili, sub nivelul lui Planinic sau Richard .

    cu 4 ani în urmă (16.09.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!