Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca câștigă la Brașov

U BT Cluj-Napoca câștigă la Brașov

U BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin și după deplasarea de la Brașov. Trupa antrenată de Mihai Silvășan s-a impus cu scorul de 87-73 în fața Coronei. Chiar dacă oaspeții s-au aflat în avantaj la conducere aproape în permanență, mai puțin în primele secunde după ce scorul a fost deschis de gazde, jocul a fost unul tensionat, în sepcial în repriza secundă.

CJ Williams de la gazde a fost primul marcator al meciului, după care Eddie și Cățe au pus șase puncte la rând pe tabelă. U BT Cluj-Napoca instalată la conducere a ținut-o așa până la finalul sfertului inaugural, pe parcursul căruia și-a clădit un avantaj maxim de 11 puncte, fix la ultimul atac al primului act, când Mejeris marca de la distanță. Astfel, după primele zece minute joc trupa antrenată de Mihai Silvășan conducea cu 25-14. Clujenii au revenit pe parchet cu cinci puncte marcate la rând și ecartul creștea alarmant din privința gazdelor. Petrescu de la linia de libere punea primul punct în dreptul Coronei în actul secund. Gazdele au avut o perioadă bună de joc, în care au marcat șase puncte la rând, iar Mihai Silvășan oprea jocul cu un time-out la scorul de 23-36 pentru echipa sa. Tot brașovenii au marcat însă prin Ousmane Barro. Guzman oprea seria bună a adversarilor cu un dunk de efect, după care reușea o intercepție și îi oferea o pasă decisivă lui Măciucă. Repriza s-a încheiat cum a început, cu un coș al lui CJ Williams, acum de la mare distanță și la cabine se intra cu scorul de 30-48.

Andrei Gherorghe a marcat șapte puncte în startul sfertului trei, clujenii replicând de la linia de libere prin Richard și Stipanovic. De fiecare dată când au apăsat pe accelerație, clujenii s-au dus la peste 20 de puncte pe tabelă. Cea mai mare sperietură în sfertul trei pentru clujeni a fost accidentarea lui Karel Guzman, care a părăsit parchetul după ce a călcat strâmb. Mokoka a părăsit și el terenul cu ceva probleme medicale. Pe final de sfert jocul a fost tensionat, iar oaspeții aveau 18 puncte avantaj, 51-69. Primul coș din actul decisiv a venit după aproape două minute de joc, marcat Emi Cățe. S-a jucat în continuare destul de fizic, dar victoria oaspeților nu a fost pusă deloc în pericol. U BT Cluj-Napoca a câștigat la Brașov cu scorul de 87-73.

Emi Cățe a fost omul meciului cu 13 puncte, 10 recuperări și 2 pase decisive. Patrick Richard a adăugat și 13 puncte, plus 3 recuperări și 4 pase decisive. Jones, Mokoka și Stipanovic au contribuit fiecare cu câte 10 puncte.

CJ Williams a fost principalul marcator al gazdelor cu 19 puncte, plus 4 recuperări și 4 pase decisive. Juwan Gray a venit de pe bancă cu 13 puncte și 4 recuperări.

foto: u-bt.ro

8 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci frumos, fără istoric
    Brașovenii au luptat, cinste lor, însă valoarea individuala a clujenilor și-a spus cuvântul. O singura remarca individuala, sub egida Kuti 2 și anume faptul că Lapuste nu va ajunge niciodată un jucător de top. Nu are cum! Sa auzim de bine și Haide U.

    cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Lapuste
      Mi se pare prematur de judecat la 19 ani. Anul trecut omul a fost relevant in finala dupa ce a invatat tot anul pentru bac unde a avut o nota foarte buna. Meciul trecut a fost career high, meciul asta a fost prea urat pentru un incepator. Eu zic sa avem rabdare.

      cu 6 luni în urmă (20.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Delekon :

    Accidentari?
    Ia ok baietii?

    cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Pe facebook
      Au scris ca e ok, dar e totusi posibil sa nu aiba voie sa joace marti.

      cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Încrâncenat
    jocul brașovenilor. Atitudinea agresivă a băncii tehnice, cu vociferări continue s-a transmis și în teren, determinând de multe ori depășirea limitelor regulamentului. Păcat, pentru că nu-mi imaginez că sperau la victorie. Îngrijorătoare stare medicală a lui Guzman și Mokoka în ideea meciului de marți cu Gran Canaria. Nu aveam nevoie de accidentări într-o partidă cu Corona Brașov. Să sperăm că vor fi recuperați cei doi. Altfel...
    Urmăresc acum meciul dintre Zaragoza și Gran Canaria. Adversarii noștri sunt impresionanți la aruncările de 3 puncte. În rest...

    cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Meci tare
      Să zicem că avem noroc pentru că este un meci greu pentru Gran Canaria. Dar la lotul pe care îl au nu cred să se sperie de noi. În plus inclusiv pivoți dau de 3 de rup. Marți va fi un meci "pe cinste". HAIDE U!

      cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      #
      De mult ce i-am lăudat în sfertul 4, s-au ratat multe de 3, dar și multe libere. Zaragoza i-au întrebuințat mult pe insularii din Gran Canaria. Să vedem dacă se va vedea o oarecare oboseală marți. Oricum va fi spectacol...
      Apropo de spectacol, propun TVR reînființarea emisiunii "Floarea din grădină" să-i de-a ceva de lucru lui Florian Petrică, că a stricat frumusețe de meci. Dacă tot îl pomenește din 2 în 2 minute pe Moricone ( ăsta chiar nu a jucat baschet ) :)))

      cu 6 luni în urmă (18.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Gigi
    ala caruia i au ramas mici nadragii, cine e si ce a realizat in baschetul autohton?

    cu 6 luni în urmă (18.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!