Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca evoluează miercuri în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

U-BT Cluj-Napoca evoluează miercuri în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup

Miercuri, 4 martie, de la ora 19:00, BTarena va fi gazda celui de-al 15-lea meci european jucat de U-BT Cluj-Napoca în acest sezon. Trupa coordonată de Dusko Vujosevic a reușit să treacă de primele două grupe și a avansat în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup, acolo unde o va întâlni pe Medi Bayreuth.

Dacă ne luăm după statistici, duelul dintre români și germani se anunță a fi foarte interesant. Medi Bayreuth are medii de 93.6 puncte (2) și 22.8 pase decisive (1), în timp ce U-BT Cluj-Napoca a înregistrat 85.4 puncte (6) și 21.8 pase decisive (3).

Adversara alb-negrilor joacă în Basketball Bundesliga și ocupă poziția a 11-a, având un bilanț de 9 victorii și 11 înfrângeri. În ultima etapă, disputată sâmbătă (29.02), Medi Bayreuth a fost învinsă la o diferență de 16 puncte (69-85) de către Ratiopharm Ulm, grupare ce se află pe locul 9.

Totuși, în FIBA Europe Cup, echipa antrenată de Raoul Korner a arătat foarte bine și a impresionat în special în faza a doua a competiției. Într-o grupă din care mai făceau parte SL Benfica, Spirou Basket și Bakken Bears, Medi Bayreuth a pierdut o singură dată, în etapa inaugurală. Apoi, nemții au strâns cinci succese consecutive la o diferență medie de 14.6 puncte.

Formația din centrul Germaniei dispune de un lot alcătuit din șase americani, James Arthur Robinson III, James Alexander Woodward, Bryce Alford, Reid Travis, Evan Bruinsma, Nate Linhart, și opt jucători autohtoni. Media de vârstă este de 24 de ani, iar cel mai cunoscut baschetbalist este Evan Bruinsma, un vechi adversar al clujenilor de pe vremea când evolua la Donar Groningen.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca are opt străini, drept urmare unul dintre ei va trebui să privească meciul de pe margine. În duelul cu Ironi Ness Ziona, staff-ul tehnic al „studenților” a decis să îl folosească pe LJ Peak în locul lui Andrei Calnicenco.

Formația ardeleană parcurge o perioadă foarte bună, reușind să cucerească Cupa României după o finală disputată cu CSM CSU Oradea. În ultima etapă a Ligii Naționale, jucătorii lui Mihai Silvășan s-au impus la o diferență de 27 de puncte în fața lui CSA Steaua București și și-au consolidat poziția secundă în clasament.

Prima manșă a sferturilor de finală dintre U-Banca Transilvania și Medi Bayreuth va fi transmisă în direct pe canalul de Youtube al FIBA mâine, 4 martie. Returul va avea loc o săptămână mai târziu, în 11 martie.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • CSA Steaua București Peiu Daniel Florentin :

    win
    Mi-as dori sa castige U Cluj. Hai U Cluj! Hai Romania! :)

    cu 4 ani în urmă (04.03.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Victor825 :

    U Cluj
    Mi-as dori sa castige U si am un sentiment ca o sa se si intample. Haide U!

    cu 4 ani în urmă (04.03.2020) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Tommy :

    UBT Cluj-Napoca
    Pentru binele baschetului romanesc ar fi prea frumos sa castige UBT Cluj-Napoca.

    cu 4 ani în urmă (04.03.2020) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Medi va castiga :)
    Desi eram mai optimist daca jucam in HD, in bt arena avem sanse mai mici de victorie. Sper sa faca un meci mare baietii, cu mic cu mare merg sa ii sustin, dar cred ca va castiga echipa din deplasare la diferenta de maxim 5 pcte

    cu 4 ani în urmă (04.03.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!