Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca dispută primul meci după câștigarea Cupei României

U-BT Cluj-Napoca dispută primul meci după câștigarea Cupei României

Ultimul meci de sâmbătă (02.03), din etapa a 22-a, o să pună față în față două formații care au fost adversare și în semifinalele Cupei României. CSM Constanța se va duela cu U-BT Cluj-Napoca în Top 10 din Liga Națională.

Clujenii sunt singurii care nu a pierdut în cele 21 de etape scurse din campionat și conduc ierarhia în faza secundă, cu 11 victorii, în vreme ce dobrogenii ocupă înaintea acestui meci ultimul loc care asigură prezența în playoff, cu un bilanț de 4 meciuri câștigate și 7 pierdute.

Cele două formații s-au întâlnit pentru prima dată în actuala stagiune în Final 8-ul Cupei României, de la Cluj-Napoca. Pe 17 februarie, U-BT a trecut cu 92-67 de CSM Constanța în a doua semifinală a întrecerii. Ulterior, ardelenii au reușit să-și apere trofeul prin succesul la 14 puncte din finala cu Rapid, 84-70.

În ceea ce privește Liga Națională, după cum aminteam, clujenii au victorii pe linie. Ultima dată, elevii lui Mihai Silvășan s-au impus în Derby-ul Transilvaniei, 80-74 cu CSU Sibiu, după ce înainte au jucat cu CSM Târgu Mureș (95-85) și FC Argeș (88-69) în Top 10. De partea cealaltă, CSM Constanța a început perfect faza secundă, prin victorii cu Dinamo (98-52) și Rapid (81-70), iar apoi a cedat în deplasarea de la Voluntari (76-87).

Toate confruntările din ultimii trei ani dintre Constanța și U-BT au adus rezultate pozitive pentru clubul de sub Feleac. Alb-negrii s-au întâlnit cu dobrogenii tot în Top 10 pe parcursul sezonului trecut. Atunci, la Constanța a fost 98-92 pentru ardeleni, iar în retur tabela a indicat scorul de 90 la 59.

Statistica nu arată o diferență mare între ofensivele celor două formații, privind strict parcursul din faza secundă. Clujenii au 87.7 de puncte în medie, iar formația de la malul Mării Negre a reușit să pună 85 de puncte pe tabelă pe meci. Ecartul este însă important la nivelul recuperărilor, unde Constanța conduce ierarhia cu 44.7, iar U-BT stă cu 32.7. În schimb, campionii en-titre au o medie mai bună de assist-uri (20.7 16.7) și se bazează pe procentaje mai mari la nivelul aruncărilor (52.9% din acțiune și 77.6% la libere, față de 45.1% și 74.6%).

Cedric Henderson este principalul marcator al fazei secunde, cu 24 de puncte în medie după trei runde. Liderii Clujului la acest capitol sunt Patrick Richard și DJ Seeley, cu 15 și 14.5 puncte pe meci. Bryan Griffin (8.3 recuperări) și Emi Cățe (7.0 recuperări) sunt liderii celor două tabere la urmăriri, pivotul român fiind și unul dintre cei mai eficienți jucători ai ligii în privința reușitelor din interiorul arcului de cerc.

Laurențiu Grigoraș, Răzvan Opriș și Michael Nicoară au fost delegați pentru duelul de la Constanța.

Partida dintre CSM Constanța și U-BT Cluj-Napoca va avea loc sâmbătă, 2 martie, începând cu ora 20.30 și va fi transmisă pe FRB TV.

*foto: u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!