Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca este în căutarea celei de-a cincea victorii consecutive

U-BT Cluj-Napoca este în căutarea celei de-a cincea victorii consecutive

Etapa a 7-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin va începe vineri, 3 noiembrie, la ora 18:30, cu duelul dintre CSM Galați și U-BT Cluj-Napoca. Formația gazdă ocupă penultima poziție în grupa A, în timp ce trupa oaspete se află pe primul loc.

CSM Galați nu are un start prea bun de sezon. Elevii lui Florin Nini au adunat o singură victorie și patru înfrângeri în campionat, iar în Cupa României au câștigat o dată și au pierdut o dată.

În runda precedentă, dunărenii au oferit o replică solidă pe terenul Coronei Brașov, conducând la pauză la o diferență de șase puncte: 40-34. Însă gazdele au revenit în partea a doua și s-au impus cu 88 la 82, în ciuda evoluțiilor bune reușite de Marlon Ruffin și Shakem Johnson.

Ruffin este cel mai bun jucător al lui CSM Galați în acest sezon, având medii de 21.0 puncte (al treilea marcator al Ligii Naționale), 4.4 recuperări și 2.6 pase decisive. Johnson este mai eficient (14.2 puncte, 7.4 pase decisive, 18.8 la eficiență), însă nu reprezintă un pericol ofensiv la fel de mare precum coechipierul său.

Nu în ultimul rând, Marius Ciotlăuș are parte de o stagiune excelentă, contabilizând 10.8 puncte, 7.8 recuperări și 2.6 pase decisive.

CSM Galați va avea o misiune extrem de dificilă în duelul cu U-BT Cluj-Napoca, echipă ce este invincibilă pe plan intern, având șapte victorii din tot atâtea partide. Ba mai mult, alb-negrii impresionează și în EuroCup, acolo unde au un bilanț de 4-1, ocupând poziția secundă în grupa B.

Miercuri, 1 noiembrie, trupa lui Mihai Silvășan a obținut o victorie foarte importantă pe terenul lui Aris Salonic (61-59), după prestații solide venite din partea lui Mareks Mejeris, Andrija Stipanovic și Patrick Richard.

În ultima rundă din campionat, U-Banca Transilvania s-a distrat cu CSM Târgu Jiu, câștigând la o diferență de 39 de puncte (112-73) un meci în care antrenorul ardelenilor și-a menajat jucătorii de bază și le-a acordat multe minute autohtonilor.

În Liga Națională, liderii „studenților” au fost Emanuel Cățe (14.8 puncte, 6.8 recuperări, 2.4 pase decisive), Jarell Eddie (13.0 puncte, 2.5 recuperări, 2.0 pase decisive), Karel Guzman (10.8 puncte, 6.0 recuperări), Mihai Măciucă (10.8 puncte, 4.6 recuperări) și Adam Mokoka (13.3 puncte, 2.5 pase decisive).

Duelul dintre CSM Galați și U-BT Cluj-Napoca va începe la ora 18:30 și va putea fi urmărit, în direct, pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • pipzn :

    :))
    Ar trebui ca Seeley sa joace mult pentru ca se pare, odihna totala nu-i prieste. Si Jones cam la fel.

    Lasand gluma la o parte, ar putea fi un nou meci in care tinerii sa primeasca minute suficient de multe

    cu 6 luni în urmă (03.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!