Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca este în căutarea celei de-a noua victorii stagionale

U-BT Cluj-Napoca este în căutarea celei de-a noua victorii stagionale

Sâmbătă, 4 decembrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Rapid București într-un meci din etapa a 10-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Campioana României este neînvinsă în acest sezon, pe plan intern, și dorește să continue seria succeselor.

De partea celalată, giuleștenii se află într-un tur în vestul țării, venind după o partidă jucată la Oradea, contra vicecampioanei României. CSM CSU Oradea s-a impus cu 93 la 64, 49 de puncte fiind înscrise de Alexandre Gavrilovic, Garlon Green și Nikola Markovic.

Din lotul lui Marius Bulancea s-au remarcat Erik Copes (18 puncte, 12 recuperări), Jagan Mosely (15 puncte) și Jadon Cohee (12 puncte). În urma acestei confruntări, bilanțul lui Rapid este de două victorii și șapte înfrângeri.

În runda a 9-a a campionatului, U-Banca Transilvania a întâlnit-o pe CSM Galați, în deplasare, și a câștigat cu 93 la 76. Liderii alb-negrilor au fost Elijah Stewart (18 puncte) și Karel Guzman (16 puncte).

În schimb, Rapid a fost învinsă la limită, 77-78, de CSM Târgu Jiu. Gruparea gorjeană a primit trei libere în ultima secundă de joc iar Malik Morgan, după ce a ratat-o pe prima, le-a transformat pe următoarele două și a adus victoria echipei sale.

Din punct de vedere statistic, U-BT stă mai bine la majoritatea capitolelor statistice. Elevii lui Mihai Silvășan înregistrează mai multe puncte (91.1 – 72.2), pase decisive (23.9 – 13.8) și intercepții (10.4 – 6.7) și au procentaje mai bune de la linia de două puncte (65.0% - 43.7%) și la linia de trei puncte (39.6% - 29.2%).

Totuși, rapidiștii au mai multe recuperări (36.3 – 37.0), capace (1.9 – 2.2) și aruncă mai bine de la linia de libere (72.8% - 81.5%). De asemenea, oaspeții comit mai puține greșeli (15.5 – 13.2).

Jocul din Sala Polivalentă începe la ora 18:00 și va putea fi urmărit pe FRB TV.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!