Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui nou meci pe teren propriu

U-BT Cluj-Napoca, în fața unui nou meci pe teren propriu

U-BT Cluj-Napoca își îndreaptă atenția spre campionat după ce a părăsit ediția 2023/2024 a EuroCup în faza sferturilor de finală. „Studenții” au parte de un nou meci în BTarena cu ocazia etapei a 24-a a Ligii Naționale, în cursul serii de vineri (15.03), împotriva lui CSM Târgu Mureș.

Clujenii au părăsit aseară (13.03) EuroCup, la capătul unei partide cu London Lions, în fața unei săli arhipline. Formația de sub Feleac a cedat cu 79-91 și s-a oprit în sferturile întrecerii, după un sezon remarcabil în a doua competiție ca importanță din Europa.

Alb-negrii au parte de o campanie fără greșeală pe plan intern, dublată de o serie impresionantă de victorii consecutive. U-BT Cluj a ajuns la 30 de meciuri încheiate într-o notă pozitivă în întrecerile din România, echipa antrenată de Mihai Silvășan fiind învinsă ultima dată în LNBM în meciul doi al finalei sezonului trecut. Astfel, campioana en-titre își poate asigura curând avantajul terenului propriu pe tot parcursul playoff-ului, în funcție și de rezultatele pe care le obține CSM Oradea între rundele 24 și 26.

CSM Târgu Mureș se află într-o luptă extrem de echilibrată pentru o poziție în postsezon. Înaintea etapei a 24-a, jucătorii pregătiți de George Trif ocupă locul 7 cu un bilanț de 5-8, la egalitate cu CSM Constanța și Rapid. Mureșenii au obținut un singur rezultat pozitiv în turul Top 10 și sosesc la Cluj-Napoca după trei înfrângeri la rând.

În meciul din finalul lui ianuarie, de la Târgu Mureș, U-BT a reușit să se impună cu 95 la 85. Adam Mokoka a adunat 14 puncte cu +21 la eficiență, iar Mareks Mejeris l-a urmat cu 13 puncte. Remarcatul partidei a fost tânărul Vlad Nistor, cu o prestație foarte bună, el adăugând 19 puncte în dreptul mureșenilor.

Privind statisticile, liderii ierarhiei din LNBM sunt primii și la puncte (93.6), assist-uri (22.9) sau eficiență (118.2 index), dar au și cele mai bune procentaje la două (60.6%), respectiv trei puncte (39.4%). CSM Târgu Mureș oferă o replică bună în cazul liberelor, cu un procentaj de 78.6%. Strict în faza secundă, U-BT are parte de un avans important la nivelul triplelor, cu o rată a reușitelor de 46%, fiind singurul club care a depășit borna de 40%.

Szabolcs Santa și DJ Seeley au medii asemănătoare, de 16 puncte, dar din 4, respectiv 3 apariții în Top 10. Din grupul jucătorilor cu cinci meciuri la activ în faza secundă iese în evidență Mladen Jeremic (15.8 puncte). Goran Gajovic și Emi Cățe sunt principalii oameni la urmărire din cele două loturi, cu 7.0 și 6.8 recuperări, iar Bryce Jones a contribuit cu 6.3 assist-uri în trei partide pentru clujeni.

Pentru duelul din BTarena au fost delegați Alin Faur, Vlad Cotrobaș și Ioana Drăgoi.

Meciul dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Târgu Mureș va avea loc vineri, 15 martie, de la ora 19.30 și va putea fi urmărit pe Digisport 4, Prima Sport 3, respectiv FRB TV.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!