Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca încheie cu un parcurs perfect Grupa A din Cupa României

U BT Cluj-Napoca încheie cu un parcurs perfect Grupa A din Cupa României

U BT Cluj-Napoca a încheiat cu un bilanț perfect turneul preliminar din Cupa România. Echipa lui Mihai Silvășan a trecut și de Dinamo București cu scorul de 83-81, într-un meci jucat astăzi, 13 noiembrie, la Arena de Baschet din Capitală.

U BT Cluj-Napoca a deschis meciul cu un parțial de 5-0. Au urmat nouă puncte la rând pentru dinamoviști, ultimele fiind semnate de Armin Cane cu un coș de la mare distanță. Băieții lui Constantinides și-au continuat seria și au dus scorul la 16-8. Clujenii au jucat mai bine în parte secundă a sfertului inaugral, pe care îl încheiau la o posesie in spatele adversarilor, scor 25-23. Sfertul secund a avut o desfășurare asemănătoare cu primul. Dinamo a jucat mai bine în prima parte, când a avut un avantaj și de 10 puncte. U BT Cluj-Napoca a găsit răspuns și slam dunk-ul lui Stipanovic pe sirenă făcea ca scorul să fie egal după 20 de minute de joc, 45-45.

Repriza secundă a început sub semnul echilibrului iar după 5 minute de joc U BT Cluj conducea cu 7-5 în acestă perioadă de joc. Elevii lui Silvășan au profitat de câteva posesii pierdute de dinamoviști și au dus scorul la 64-53, moment în care Antonis Constatinides solicita timp de odihnă, cu 110 secunde rămase din sfert. Bucureștenii nu și-au revenit și înaintea actului decisiv scorul era 69-56 pentru U BT. Cane și Berceanu au semnat primele coșuri din ultimul sfert și Mihai Silvășan solicita rapid time-out. Patrick Richard a replicat imediat cu o triplă. Din acel moment U BT a păstrat un avantaj în jurul a 10 puncte, dar Dinamo nu a cedat și 80 de secunde rămase din meci reduceau deficitul la doar 4 puncte. A urmat un time-out, după care David Vida ajungea la linia de fault, de unde a marcat o singură aruncare. Dinamo a marcat și diferența era de o posesie înaintea ultimului minut. Popa Calotă a făcut o intercepție și a incendiat finalul, după un coș ușor pe contraatac. Patrick Richard a împărțit și el liberele. Dinamo a ratat două șanse, una de a câștiga meciul și una de a-l trimite în overtime, astfel că partida s-a încheiat cu scorul de 83-81 pentru U BT Cluj.

Patrick Richard a fost omul meciului cu 20 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive. Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic au contribuit fiecare cu câte 17 puncte.

Armin Cane a fost principalul remarcat de la Dinami cu 22 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Javon Masters a terminat cu 15 puncte și 6 pase decisive iar Octavian Popa Calotă cu 14 puncte și 4 pase decisive.

foto: U BT Cluj-Napoca (facebook)

2 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    Turneu
    Am urmarit toate partidele si cam astea ar fi ideile cu care am ramas:
    1. Mi-a placut mult Kuti. A avut o atitudine foarte buna. Bravo lui si la cat mai multe jocuri de genul asta!
    2. Am vazut baschet. Am vazut scheme si asta mi-a placut mult.
    3. Mi-au placut mult Petrica, Exwards si Tarolis. E o placere sa ii vezi cum joaca. Stipanovic are categoric valoare. Asa la rece dupa cateva meciuri mi se pare ca Planinic aducea mai mult in joc. Se impunea poate un pic mai mult in fata adversarilor, dar sincer prefer jocul mai putin murdar a lui Stipanovic. Vargas - clar, are valoare si chiar daca nu e stilul meu de PG (din punctul meu de vedere jocul cu un astfel de Pg nu e unul foarte placut) trebuie sa afirm ca se vede impctul jocului lui in teren.
    4. De Guzman inca sincer nu stiu ce sa zic. Parca e jucat mai mult pt partea defensiva, dar de exemplu azi au trecut toti de la Dinamo pe langa el. Spectacol? Da, face! Dar nu stiu daca e suficient.
    5. Avem o banca lunga care ne ajuta in special in Cupa Romaniei.
    6. Se vede lipsa unui pivot. Sper sa revina cat mai rapid Zganec.
    7. Tinerii nostri - Grasu si Vida sunt clar primele optiuni pentru U23. Lungu - imi place curajul lui si mi se pare ca atat cat a jucat a facut-o mai bine decat Somacescu (bine, cel din urma a fost mult mai expus la greseli prin prisma pozitiei pe care o joaca)
    8. Nu am inteles de ce in multe momente s-a jucat cu Tarolis pe 5 si Vida care se apara la 4-le adversarilor. Inteleg avantajul pe partea ofensiva, dar de exemplu azi cu Dinamo eram clar inferiori sub panou in multe momente cand am jucat in formula asta. Mi-ar fi placut sa ii vad mai mult pe stipanovic si tarolis impreuna pe teren

    cu 3 ani în urmă (14.11.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Benjamin ,
    Analiza ta e pertinenta, eu avand doar urmatoarele obesrvatii : 1. Kuti chiar a aratat mai bine, dar nu si azi, probabil a obosit . 3.+6. Planinic e net peste Stipancic, care cand are adversari mai inalti ca el, e cam dominat sub panou, si chiar se vede liposa unui pivot . Si la ceilalti straini, si eu tot trioul Petrica-Edwards-Tarolis o remarc, adica doi din lotul trecut, ceea ce indica o campanie de achizitii mai slaba decat afirmatia triumfalista a conducerii, cum ca au luat jucatori la care inainte de pandemie nici nu visau ! Vargas bun, dar nu ceva deosebit .4. Guzman e un rateu clar, departe de nivelul nostru . 5.+7. Banca lunga datorita tinerilor sub 18 ani, care cum remarcau si alti colegi, la meciuri tari nu ne pot ajuta . La romani seniori nu stam grozav, Kuti nu are constanta ( sezonul trecut per ansamblu a fost sters ), in Santa nu crede nici Silva . 8. Foarte corect .

    cu 3 ani în urmă (14.11.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!