Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca a cedat greu, pe teren propriu, împotriva Veneziei

U-BT Cluj-Napoca a cedat greu, pe teren propriu, împotriva Veneziei

Astăzi, 25 octombrie, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca a găzduit confruntarea dintre U-Banca Transilvania și Umana Reyer Venezia, din cadrul etapei a treia a grupei A din 7DAYS EuroCup. Italienii au condus aproape tot meciul, însă românii au fost aproape de o revenire spectaculoasă. În cele din urmă, oaspeții s-au impus cu 85 la 80.

U-BT Cluj-Napoca: Jordan Taylor, Karel Guzman, Leo Meindl, Stefan Bircevic, Emi Cățe

Umana Reyer Venezia: Marco Spissu, Allerik Freeman, Riccardo Moraschini, Derek Willis, Jeff Brooks

Willis a deschis scorul pe o pătrundere în forță de lângă Bircevic și Guzman a ratat egalarea pe următorul atac, apoi venind patru puncte din partea lui Taylor. Clujenii au continuat să își creeze oportunități bune de a marca, însă au ratat câteva aruncări ușoare, iar oaspeții au revenit la conducere: 7-6. Au urmat trei faze care l-au avut drept protagonist pe Meindl: mai întâi acesta a înscris o triplă, apoi l-a faultat pe Spissu pe aruncare și, la urmă, a reușit încă un coș de la distanță. Cele două tabere au continuat să ofere un spectacol ofensiv și primul sfert s-a încheiat cu scorul de 21 la 18 pentru Venezia.

Italienii au început mai bine actul secund și au reușit să își dubleze avantajul (26-20), după tripla lui Michael Bramos. Alb-negrii au răspuns cu un slam-dunk înscris de Andrija Stipanovic din pasa lui Patrick Richard și au fost aproape de a se apropia la un punct, însă aruncarea lui Bircevic nu și-a atins ținta. După mai multe minute fără coș marcat, Venezia și-a refăcut avantajul de șase puncte, iar Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă. Indicațiile sale nu au avut efectul dorit, elevii lui Walter De Raffaele reușind un parțial de 7-0 prin care scorul a devenit 35 la 22, iar U-BT a solicitat un nou time-out. După reluarea jocului, Cățe a finalizat un and-one și a marcat încă două libere, dar problemele din defensivă au continuat pentru campionii României. În cele din urmă, după un coș marcat de Jordan Taylor la ultima acțiune a reprizei, „studenții” s-au apropiat la șapte puncte de adversari: 33-40.

Primele trei puncte ale reprizei scunde au fost înscrise de Bramos, însă Guzman a răspuns imediat prin același procedeu. Alb-negrii au fost mai agresivi în defensivă, iar acest lucru s-a văzut și în numărul mare de faulturi acumulate în decurs de câteva minute. De asemenea, clujenii au grăbit mai multe acțiuni, aspect care i-a încetinit în cursa lor de urmărire. Stipanovic și-a trecut în cont patru puncte consecutive și U-Banca Transilvania s-a apropiat la șase puncte de adversari: 45-51. De Raffaele a cerut un timp de odihnă care și-a îndeplinit obiectivul și a întrerupt elanul gazdelor. Drept consecință, la finalul penultimului act, Umana Reyer Venezia conducea cu 59 la 51.

Meindl a marcat două libere în debutul sfertului patru dar, la următoarea fază, elevii lui Silvășan au ratat mai multe ocazii de a se apropia pe tabelă. U-BT a trecut cu bine peste un antisportiv al lui Bircevic, care ar fi putut să crească și mai mult avantajul oaspeților, și s-a apropiat la patru puncte, 57-61, după un coș al lui Stipanovic. După un timp de odihnă al italienilor, fiecare echipă a reușit câte o triplă și se anunța un final incendiar. Totuși, venețienii au fost inspirați în ofensivă, au luat deciziile mai bune și, cu puțin peste 200 de secunde rămase, conduceau la nouă puncte: 71-62. Silvă a cerut un timp de odihnă, iar Taylor a reușit imediat să înscrie de la mare distanță. Fundașul clujenilor a marcat încă o dat din afara semicercului, dar Freeman a răspuns prin același procedeu. Oaspeții s-au distanțat din nou la nouă puncte, însă Taylor și Bircevic au marcat rapid două coșuri și U-Banca Transilvania s-a apropiat la două posesii: 73-78. Ardelenii au reușit o nouă intercepție și Richard a redus încă două puncte din diferență. La celălalt panou, Willis a transformat ambele libere primite, dar același lucru l-a reușit și Taylor. A urmat o nouă intercepție a lui Meindl și încă o liberă pentru U-BT, care s-a apropiat la două puncte: 78-80. Richard l-a faultat pe Spissu, iar fundașul naționalei Italiei a marcat ambele lovituri de la linia de pedeapsă. La celălalt panou, căpitanul alb-negrilor a fost faultat de Spissu, dar arbitrii nu au fluierat și mingea a ajuns în posesia Veneziei. U-BT Cluj-Napoca nu a mai putut reveni și s-a văzut nevoită să se recunoască învinsă: 80-85

Liderii gazdelor au fost Jordan Taylor (21 de puncte), Leo Meindl (17 puncte, 7 recuperări), Andrija Stipanovic (12 puncte) și Patrick Richard (12 puncte, 8 pase decisive.

De partea cealaltă, s-au remarcat Willis (22 de puncte), Spissu (18 puncte), Bramos (16 puncte) și Watt (13 puncte).

Săptămâna viitoare, U-BT Cluj-Napoca va juca în deplasare, pe terenul lui Lietkabelis, în timp ce Umana Reyer Venezia va primi vizita Cedevitei Olimpija Ljubljana.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca 1234567 :

    cultura in baschet
    Acum că avem meciuri mai tari avem și noi experți în tribune. Azi am putut sa aud indicațiile date lui Stipe sa arunce de 3 și înjurăturile date de un domn cu șapcă vișinie la adresa lui Meindl când rata cate o aruncare.

    cu 1 an în urmă (25.10.2022)
    • Amator:

      Clasic
      Plin de experți cu un roșu puternic în obraji și pleoape umflate acompaniat de un indubitabil miros de tinctura medicinala sau alcool agricol.

      cu 1 an în urmă (25.10.2022)
    Raspunde
  • Benjamin :


    - Un meci interesant in care inafara de cateva momente Italienii au parut in control odata cu preluarea conducerii. Nu ne-au dat prea multe sanse, iar feelingul meu e ca baietii nostri nu s-au prea ridicat la nivelul meciului.
    - Daca te uiti pe statistici zici ca a fost un meci echilibrat si diferenta s-a facut la aruncarile de la 3 pct. Si asa si a fost.. am ratat mult in momente importante. Bircevic si Richard au avut aruncari deschise in multe momente si nu le-au fructificat.
    - In aparare am permis prea multe recuperari.
    - Taylor si-a aratat valoarea
    - Guzman din pacate azi nu a adus acea energie de care aveam nevoie in aparare
    - Stipe bun. Un jucator care joaca pentru echipa, dar din pacate prea rapid a primit faulturile
    - Meindl. In nota clasica. Mie imi place mult cum joaca
    - Din punctul meu de vedere se vede ca avem o banca scurta pentru astfel de meciuri. Italienii (la fel ca si francezii in primul meci) au rulat un jucator in plus si s-a vazut asta. Ai nevoie de oameni pe care sa poti conta si pe partea ofensiva. Kuti si Sanders (azi) buni in aparare, dar e greu sa joci ceva cu ei in atac. E nevoie de oameni care sa vina de pe banca si sa joace ceva atunci cand jucatori precum Bircevic sau Richard (care azi si-a intrat tarziu in mana) nu prind o zi buna.
    - Jocul fragmentat cred ca nu a ajutat pe nimeni. A fost destul de neplacut si frustrant de urmarit meciul din punctul asta de vedere
    - Nu suntem foarte departe de nivelul echipelor cu care am jucat pana acum. Sincer eu inca sper acel extra transfer.

    cu 1 an în urmă (25.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      @Benjamin
      Și eu sper la un extratransfer care să permită, nu numai o rotație mai lungă, dar și o asigurare pentru eventualele accidentări. De exemplu, ieri mie mi s-a părut că Bircevici a jucat ușor accidentat.
      Pe de altă parte nu am gestionat bine finalurile nici în primul meci și nici acum. De fapt meciul de ieri nu l-am gestionat bine de la început până la sfârșit. Am alergat permanent după ei și nu am găsit cele mai bune soluții. Întradevăr diferența au făcut-o aruncările de 3, dar au fost situații când am forțat aceste aruncări chiar dacă ar fi fost mai simplu o aruncare de 2. Și în aceste situații, deși au avut banca mai lungă, noi am fost aproape. Nu mă leg de arbitraj dar la Petrică consider că a fost fault în ultimul minut, la o diferență de 2 pct. Dacă s-ar fi fluierat fault poate altfel ar fi fost finalul.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca Calin Barsan:

      Birce
      Birce a jucat ieri doar pentru ca este un mare campion. La ce probleme a a vut la genunchi oar un mare campion face ce a facut el ieri.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      @ Calin Barsan
      Sincer îmi pare rău că mi-ai confirmat faptul că Bircevici a jucat accidentat. Nu îmi place deloc faptul că accidentarea este la genunchi, aceasta fiind o zonă sensibilă și foarte solicitată. Sper ca Birce să treacă cu bine și cât mai repede peste problemă. Pentru astfel de cazuri este necesar să mai avem un jucător de valoarea titularilor. Asta este însă o problema legată de asigurarea sumei necesare unui astfel de transfer. Consider că dacă aveam un jucător bun în plus, probabil am fi câștigat toate meciurile până acum. Dar asta este părerea mea.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca SC:

      @ Calin Barsan
      Sincer îmi pare rău că mi-ai confirmat faptul că Bircevici a jucat accidentat. Nu îmi place deloc faptul că accidentarea este la genunchi, aceasta fiind o zonă sensibilă și foarte solicitată. Sper ca Birce să treacă cu bine și cât mai repede peste problemă. Pentru astfel de cazuri este necesar să mai avem un jucător de valoarea titularilor. Asta este însă o problema legată de asigurarea sumei necesare unui astfel de transfer. Consider că dacă aveam un jucător bun în plus, probabil am fi câștigat toate meciurile până acum. Dar asta este părerea mea.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      finaluri
      Din contra, eu zic ca e de apreciat cum evoluam in ultimul sfert. In meciurile din Eurocup cele mai bune evolutii le-am avut in ultimul sfert - per total in ultimul sfert am dat 35% din punctele inscrise in meciuri !!(chiar si cu Cedevita am jucat bine in sfertul 4, chiar daca in primul sfert am dat mai multe puncte), Da, banca scurta , oboseala si-au sus cuvantul si au aparut ratarile (oare de ce doar de astea ne amintim?), dar per ansamblu am jucat cel mai bine. Cu Bourg am dat 34 puncte, cu Venetia 29, in ambele meciuri revenind de la diferente considerabile.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    • Benjamin:

      ..
      Sunt curios ace jucator credeti ca ne lipseste? Ma refer ca si pozitie si profil de jucator.
      Din punctul meu de vedere e nevoie de un jucator de perimetru, dar nu neaparat unul care sa il folosim pentru a duce mingea ci mai degraba unul de tipul Stewart, un slasher care sa aiba skillurile necesare ca sa patrunda si sa isi creeze de unul singur sansa de a arunca (fie ca ajunge la cos pe layup fie mid range jump shot -procedeu care ne lipseste in sezonul acesta fata de anul trecut). Sub panou il avem pe Bircevic, Stipe si Cate si jucam destul de mult cu o echipa mai scunda cu un singur om mare si Meindl pe 4.

      cu 1 an în urmă (26.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!