Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe Rapid București, după o repriză secundă excelentă

U-BT Cluj-Napoca o învinge pe Rapid București, după o repriză secundă excelentă

Astăzi, 2 decembrie, CS Rapid București a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca, într-un meci din etapa a 11-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. După o primă repriză echilibrată, trupa lui Mihai Silvășan a preluat controlul asupra jocului și s-a impus cu 98 la 81.

CS Rapid București: Ben Altit, Sayeed Pridgett, Josip Bilinovac, Paulius Petrilevicius, Tudor Gîrbea

U-BT Cluj-Napoca: Adam Mokoka, Jarell Eddie, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Emanuel Cățe

Partida a început cu multe ratări de ambele părți, remarcații celor două tabere fiind Petrilevicius și Eddie care au înscris primele 12 puncte ale jocului. Apoi, Guzman a dus diferența de pe tabelă la șase puncte, 10-4, însă gazdele au răspuns cu două coșuri consecutive. Altit s-a remarcat cu o triplă și un and-one, iar scorul a devenit 17-14 pentru Rapid. Chiar dacă a urmat o perioadă mai bună a giuleștenilor, jocul a rămas echilibrat și, la finalul actului inaugural, aceștia conduceau cu 27 la 25, după un and-one al lui Alterique Gilbert și două libere ale lui Andrija Stipanovic.

Cele două formații au mers cap la cap și în debutul sfertului al doilea, niciuna dintre cele două tabere nereușind să găsească soluții în defensivă. După două minute și jumătate scurse din această secvență, scorul era 36 la 32 pentru Rapid. U-BT a egalat prin DJ Seeley și Mareks Mejeris, însă Pridgett și-a adus din nou echipa în avantaj. Cățe a dat replica pentru campioana României, iar Tudor Costescu a solicitat imediat time-out. După reluarea jocului, Pridgett a continuat să fie principala armă a alb-vișiniilor, fiind de neoprit în atac. Mihai Silvășan a cerut și el un timp de odihnă, iar Cățe a continuat să fie motorul alb-negrilor. Aceștia s-au distanțat la cinci puncte, 55-50, însă Altit a izbutit un and-one, cu 13 secunde înainte de finalul primei reprize. La următoarea acțiune, Mokoka a primit două libere și a marcat doar una dintre ele iar, după 20 de minute, scorul era 56 la 53 pentru U-BT Cluj-Napoca.

După revenirea de la vestiare, Măciucă a înscris de la distanță și a dublat avantajul oaspeților. Au urmat coșuri din partea lui Cățe, Eddie și Mokoka și scorul a devenit 66 la 56 pentru U-Banca Transilvania. Pridgett nu s-a dezmințit nici în a doua repriză, ci a continuat să marcheze nestingherit, însă rapidiștii au fost foarte nervoși și au încasat o serie de faulturi tehnice. „Studenții” au profitat de ele, iar Eddie a dus scorul la 80-61, provocându-l pe Costescu să solicite încă un timp de odihnă. Jocul s-a reluat cu două triple ale lui Bilinovac și Fitzpatrick și apoi cinci puncte ale lui Șomăcescu și Pridgett, care au făcut ca, la finalul sfertului al treilea, scorul să fie 84 la 72 pentru Șepcile Roșii.

Ultimul act a început cu două coșuri înscrise de Seeley și Stipanovic, urmate de câteva ratări ale ambelor tabere. Drept urmare, la jumătatea secvenței decisive, scorul era 90 la 73 pentru alb-negri. Și ultimele cinci minute ale meciului au fost la fel de sărace în puncte, iar U-BT Cluj-Napoca și-a păstrat invincibilitatea pe plan intern: 98-81.

Liderii învingătoarei au fost Emi Cățe (16 puncte, 10 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții, un capac), Adam Mokoka (19 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), Jarell Eddie (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive) și Patrick Richard (10 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă s-au remarcat Sayeed Pridgett (23 de puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări), Ben Altit (16 puncte, 6 recuperări), Alterique Gilbert (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive) și Paulius Petrilevicius (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive).

Datorită acestui rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 9-0 în grupa A a Ligii Naționale. În schimb, gazdele au șapte victorii și trei înfrângeri.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează confruntarea cu Turk Telekom din etapa a zecea a BKT EuroCup. În schimb, CS Rapid București va sta în următoarea rundă și va juca de-abia în 18 decembrie, pe terenul lui CSO Voluntari.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Prinde bine un meci mai intens
    Inintea unui meci international, in care totul e la alte cote. Pe de altă parte e păstrată linia de clasament așa încât totul pare a fi în grafic. Sa vedem......

    cu 5 luni în urmă (03.12.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!