Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Ploiești în etapa a 14-a

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CSM Ploiești în etapa a 14-a

Astăzi, 7 ianuarie, vor avea loc primele trei meciuri din etapa a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ultimul dintre ele se va desfășura la Cluj-Napoca, în BTarena, acolo unde campioana României primește vizita lui CSM Petrolul Ploiești.

În tur, U-Banca Transilvania s-a impus cu 81 la 71, diferența fiind făcută în sfertul al doilea, câștigat de clujeni cu scorul de 27 la 11. Din tabăra oaspeților, Leo Meindl și Stefan Bircevic au marcat fiecare câte 13 puncte, Andrija Stipanovic și Emi Cățe au izbutit câte 12 puncte, iar David Lăpuște a înscris 10 puncte. Pentru gazde s-au remarcat Veljko Brkic (17 puncte) și Kwamain Mitchell (12 puncte).

Acum, ambele formații se confruntă cu probleme de efectiv. Conform lui Mihai Silvășan, Stefan Bircevic și Karel Guzman ar putea să lipsească din nou, cei doi fiind absenți și în duelul cu CSU Sibiu, câștigat cu 88 la 67. De partea cealaltă, conform csmploiesti.ro, Mihai Petruț nu se va putea baza pe Christian Chițu, Bogdan Popa și George Angelian.

Situația este mai complicată pentru oaspeți, care au puține variante la capitolul autohtonilor. Octavian Popa Calotă este singurul jucător român experimentat pe care galben-albaștrii îl au la dispoziție și, în rest, aceștia sunt nevoiți să acorde minute unui grup de tineri care au evoluat foarte puțin până în acest moment.

În schimb, după transferul lui Kasey Shepherd, alb-negrii au șapte străini în lot așa că, în ciuda celor doi jucători indisponibili, tot vor putea să se prezinte cu cinci baschetbaliști străini.

U-Banca Transilvania vine după un succes categoric în Sala Transilvania, în care au marcat 88 de puncte și au adunat 23 de pase decisive. Shepherd, aflat la al doilea joc în maioul clujenilor, a evoluat excelent și a izbutit 22 de puncte (6/8 de la distanță), 5 pase decisive, 3 recuperări și 2 intercepții.

De partea cealaltă, CSM Ploiești a fost învinsă, pe teren propriu, de CSM Târgu Mureș, formație care confirmă forma bună arătată în confruntările cu CSU Sibiu și U-BT Cluj-Napoca. În înfrângerea suferită cu scorul de 73-78, liderul prahovenilor a fost Bogdan Popa: 18 puncte, 9 recuperări.

În acest moment, gazdele ocupă prima poziție în clasamentul conferinței A, cu un bilanț de 11 victorii și o singură înfrângere, în timp ce oaspeții, cu 8-4, se află pe locul al treilea.

Din punct de vedere statistic, CSM Ploiești stă mai bine la trei capitole: recuperări (36.1 – 36.4), recuperări defensive (25.3 – 27.3) și turnovers (14.8 – 13.0). Cele mai mari diferențe în favoarea lui U-BT sunt la media de puncte marcate (91.1 – 81.8) și la numărul intercepțiilor (9.8 – 6.5).

„Ne așteaptă un nou meci în Liga Națională, împotriva unei echipe competitive, o echipă care face meciuri foarte bune. Sunt pe locul trei și au baschetbaliști de calitate. Din nou ne confruntăm cu aceleași probleme medicale. Probabil nu vor evolua Birčević și Guzman, însă am demonstrat la Sibiu că avem o echipă care poate juca și cu astfel de absențe. Ne dorim să avem o mentalitate corectă, să jucăm un baschet de calitate și, evident, să câștigăm”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul „studenților”.

„Este clar că urmează cea mai dificilă deplasare a sezonului, Clujul fiind echipa care a dominat campionatul în ultimele sezoane, însă, uneori, astfel de partide, în care joci fără presiune, pot ieşi mult mai bine decât se anticipează. Important va fi să facem un meci bun, să ne regăsim traseele de joc şi să pregătim, astfel, ultimele confruntări din această primă fază a campionatului, în care avem un singur obiectiv, acela de a ne menţine între primele cinci echipe ale Conferinţei A”, a spus și Ionuț Ivan, coordonatorul secției de baschet a ploieștenilor.

Confruntarea din această seară va fi oficiată de o brigadă de arbitri alcătuită din Alin Faur, Mate Andras Stretea și Lorand Bukuresti, în timp ce comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Radu Vaida.

Disputa dintre U-BT Cluj-Napoca și CSM Ploiești va începe la ora 20:30 și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 3, Digisport 4 și FRB TV.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!