Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională

U-BT Cluj-Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională

Vineri, 15 ianuarie, turneul LNBM de la Cluj-Napoca s-a încheiat cu duelul dintre U-BT și SCM U Craiova. După o primă repriză echilibrată, jucătorii lui Mihai Silvășan au controlat partea a doua a meciului și s-au impus la o diferență de șapte puncte: 75-68.

Formația de start a ardelenilor a fost alcătuită din David Vida, Patrick Richard, Mike Dixon Jr., Donatas Tarolis și Andrija Stipanovic. De partea cealaltă, oltenii au început cu Dragoș Diculescu, Monyea Pratt, Goran Filipovic, Mate Vucic și Payton Henson.

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Filipovic de la mare distanță, însă Vida și Dixon Jr. au răspuns imediat cu două coșuri și două libere. Diculescu și Henson au marcat și ei din afara semicercului, în timp ce la celălalt panou Stipanovic a dominat spațiul de trei secunde. Cu 100 de secunde rămase din actul inaugural, SCM U Craiova a preluat conducerea, însă Edwards și Santa au readus-o pe U-BT în avantaj: 17-15.

Pivotul alb-negrilor a mărit diferența în debutul sfertului secund, dar Cinac și Pratt au marcat la două faze consecutive, după un turnover al gazdelor, și egalitatea s-a restabilit pe tabelă. Au urmat câteva minute echilibrate în care ambele tabere au reușit să se facă remarcate din punct de vedere ofensiv. Dixon Jr. și Edwards au fost protagoniștii clujenilor, în timp ce Diculescu și Cinac au condus atacul craiovenilor. În cele din urmă, la pauză, scorul era 37 la 35 pentru Craiova.

U-BT a revenit de la vestiare cu un run de 7-0, grație coșurilor marcate de Dixon, Grasu și Edwards. Aco Todorov a cerut un timp de odihnă, însă ardelenii au continuat să domine atât în apărare, cât și în atac și au ajuns să conducă la 13 puncte: 50-37. Oltenii nu și-au găsit ritmul în ofensivă și, până la finalul penultimului act, elevii lui Mihai Silvășan și-au mărit avantajul la 14 puncte: 59-45. În ultimele zece minute, U-BT Cluj-Napoca s-a menținut la conducere și a obținut a opta victorie stagională (75-68).

Cei mai buni jucători ai învingătoarei au fost Patrick Richard (17 puncte), Mike Dixon (15 puncte), Justin Edwards (12 puncte) și Andrija Stipanovic (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Payton Henson (17 puncte), Dragoș Diculescu (15 puncte), Goran Filipovic (13 puncte) și Dino Cinac (10 puncte).

În urma acestui rezultat, U-BT Cluj-Napoca ajunge la un bilanț de 8-0, în timp ce SCM U Craiova are șase victorii și patru înfrângeri.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

6 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu DND :

    Un meci slab
    Un meci foarte slab, așa de duminică, băieții de la Cluj se păstrează pentru meciul cu noi (dacă nu.....). O altă discuție inserata de baschet.ro Vida/Dinculescu, nu cred că merită discutată...

    cu 3 ani în urmă (16.01.2021) Raspunde
  • pipzn :

    Meci
    castigat pe fondul caderii Craiovei din sfertul 3. Eu l-am vazut pe Pratt si in multe meciuri cand juca la Sibiu dar un asa meci slab al sau eu nu am mai vazut. Norocul lui U.
    Altfel, ar fi bine sa se retina ca echipa Craiovei poate sa joace si atcumva (vedeti Cupa Romaniei)

    La "U" remarc ca lucru pozitiv numarul mic de mingi pierdute (probabil cel mai mic din acest sezon), sper sa faca o regula din asta nu o exceptie.
    Am sperat ca, avand un antrenor coordonator provenit din scoala iugoslava, voi vedea un joc consistent de echipa. La ce se vede pana acum angrenajul pare a fi in "3 cilindri" (Dixon, Richard, Edwards +/-Stipanovic/Tarolis).
    Mi se pare cam devreme sa ajungi sa tii 2 jucatori mai mult de 30 de minute in teren la un meci cu o echipa de mijlocul clasamentului pentru a putea castiga.

    Astept cu interes (ca optimismul e in acest moment moderat) meciurile cu Sibiul si Oradea

    cu 3 ani în urmă (16.01.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    B,D. in actiune!
    Dupa multe prestatii penibile(Constanta,Focsani,Dinamo,Voluntari),ca sa incerce sa prinda un contract in strainatate( play-off-ul),Gogu(managerul),Patraulea(A1) si Trandafir(A2) au plecat in cautarea icoanei facatoare de minuni!.Stand insa mai bine cu orientarea turistica in spatiul ex-iugoslav decat in cel carpato-danubiano-pontic,au nimerit in loc de Bucovina taman sub Dealul Feleacului.Din pacate,acolo au dat peste capitanul de legenda Dule si eternul sau aghiotant,plutonierul Capsuna,confruntarea fiind una fara istoric,cei trei smecheri plecand cu coada intre picioare.The end!N-as fi crezut vreodata ca o sa ajung sa il citez pe cel mai bun comentator sportiv de la el de acasa,marele SAMmuila:"Craiova,o deziluzie!"...
    P.S.Gyke,te-am vazut ca fiind un cunoscator al baschetului,explica-mi,te rog,cum ai ajuns tu la concluzia ca Diculescu este un jucator determinant!!!???

    cu 3 ani în urmă (17.01.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @🤣
      Ehh... Nu știu cât de specialist sunt... Probabil nu cine știe ce...
      Dar îmi mențin opinia că Diculescu și Tohătan sunt singurii baschetbaliști tineri care joacă în echipele lor fără să fie împinși în față de regula U23.
      Cum spuneam, îmi plac cifrele... Și cred că în baschet reflectă bine realitatea din teren. Diculescu este liderul Craiovei la minute, puncte și aruncări... Dacă astea nu-l califică ca jucător cu rol determinant nu știu ce să mai zic. Ok, jocul și rezultatele echipei scârțâie, deci nici jocul lui nu e chiar unde ar trebui, dar trebuie răbdare în continuare... Iar dacă voi nu o mai aveți, mie unul mi-ar plăcea să-l văd la anul în galben albastru... Știu că l-am mai curtat acum doi ani, dar Aco a fost mai convingător...

      cu 3 ani în urmă (17.01.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      Ehh,))))
      Nu-i vorba ca ne gratulam p-aici sau facem parte din vreun sfat al inteleptilor,dar unii pricep mai mult din sportul asta,altii mai putin,ca-n orice alte domenii,desigur.Si nici nu vreau sa iti schimb parerea,cu atat mai mult cu cat personal consider ca avem decat 5 tineri(care nu mai sunt nici ei atat de tineri)cu potential de a juca baschetul la alt nivel:Tohatan si Diculescu,dpdv tehnic si sut,Kuti,Varna si Maciuca dpdv motric.Din pacate,nici unul nu confirma la nivelul potentialului...Altminteri,personal niciodata nu ma las sedus de simplele statistici...poti marca 15p/meci,iar adversarul tau direct da 20,sau poti face 10greseli stupide si esti pe minus dpdv al aportului tau real!Consider ca inteligenta in joc,altruismul,determinarea(capacitatea de a te redresa dupa erori),si nitica modestie(a pune calitatile tale in slujba echipei,nu a statisticii)vor aduce intotdeauna un plus mai mare decat cel mai mare nr de puncte puse pe tabela,cam asa vad eu jucatorul determinant cu adevarat.Cat priveste asa zisul atuu al tineretii,uita-te atent,veteranii din liga au ramas cam cat degetele de la o mana,restul sunt U23 sau abia iesiti din regula,asa ca treaba cu jucatorul U23 impus prin propria-i valoare o vad astfel in alta lumina.Iar rabdare inca am,chiar daca saraca mi-a fost abuzata la greu prea mult timp!))))

      cu 3 ani în urmă (17.01.2021)
    • SCM CSŞ U Craiova Buzestii:

      P.S.
      Avem doar 5 tineri sau nu avem decat 5 tineri...)))

      cu 3 ani în urmă (17.01.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!