Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat la Final 8-ul Cupei României

U-BT Cluj-Napoca s-a calificat la Final 8-ul Cupei României

Astăzi, 16 septembrie, grupa B a primei faze din Cupa României a continuat cu duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București. Pentru formația din Capitală, acest meci a reprezentat debutul în noul sezon, în timp ce pentru ardeleni a fost al doilea joc, după cel de ieri, 15 septembrie, câștigat cu 87 la 67 în fața lui CSM Oradea.

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Karel Guzman, Mihai Măciucă, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

CS Dinamo București: Andre Jones, Andrei Mandache, Cortez Edwards, David Antonescu, Sean Evans

Primele trei coșuri ale întâlnirii au fost marcate de la distanță, autorii fiind Mandache, Eddie și Edwards, după care Bryce Jones a înscris patru puncte la rând. Mihai Silvășan a pus mare accent pe intensitate, iar elevii săi au început treptat să joace din ce în ce mai bine, Eddie izbutind încă o triplă. Venit de pe bancă, Andrija Stipanovic și-a făcut treaba excelent sub panou, iar după reușita din afara semicercului a lui Măciucă, Sotiris Manolopoulos s-a văzut nevoit să ceară time-out. Actul inaugural s-a încheiat cu scorul de 24 la 17 pentru U-Banca Transilvania, după ce David Pătru a marcat una din cele două libere primite în ultima secundă a secvenței.

Mareks Mejeris a fost principalul remarcat în debutul sfertului al doilea, reușind cinci puncte și o pasă decisivă. De partea cealaltă, Pătru a înscris încă o dată, de tura aceasta din afara semicercului. Apoi, Andre Jones a profitat în două rânduri de împerecherea cu David Lăpuște și a punctat de la semi-distanță. Celălalt Jones din echipa adversă a revenit pe teren și și-a făcut imediat simțită prezența, după niște pătrunderi spectaculoase care l-au făcut pe tehnicianul grec al lui Dinamo să solicite încă un timp de odihnă. Indicațiile sale n-au dat roade și diferența de pe tabelă a devenit tot mai mare, iar după 20 de minute, alb-negrii conduceau cu 47 la 28.

După revenirea de la vestiare, Cățe a reușit două pase decisive: una pentru slam-dunk-ul lui Guzman și una pentru lay-up-ul lui Măciucă. Guzman și Eddie au marcat încă șapte puncte și diferența de pe tabelă a crescut la 26 de puncte: 58-32. De partea cealaltă, Cortez, Jones și Evans au fost singurii dinamoviști care au produs în ofensivă. Pe fondul unei ușoare relaxări a clujenilor, adversarii au izbutit să mai reducă din deficit, grație unei prestații solide a lui Pătru, și, la finalul penultimului act, scorul era 64 la 51 pentru U-BT.

Elevii lui Silvășan au început sfertul patru în forță și au mărit din nou diferența la peste 20 de puncte, după acțiuni ale lui Eddie, Guzman și Cățe. În a doua jumătate a sfertului, antrenorul „studenților” i-a introdus în teren pe tinerii echipei, iar aceștia au consolidat victoria lui U-BT: 88-65.

Liderii învingătoarei au fost Jarell Eddie (17 puncte, 5 recuperări), Karel Guzman (12 puncte), Emi Cățe (11 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Bryce Jones (11 puncte, 4 pase decisive, 3 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat David Pătru (14 puncte), Sean Evans (12 puncte, 4 recuperări), Cortez Edwards (11 puncte, 5 pase decisive) și Alexandre Maticiuc (11 puncte, 3 recuperări).

Așadar, U-BT Cluj-Napoca a obținut calificarea la Final 8-ul Cupei României.

Mâine, 17 septembrie, turneul de calificare de la Oradea se încheie cu disputa dintre CSM Oradea și CS Dinamo București, care va începe la ora 19:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe www.digisport.ro.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    Meci la discreția clujenilor
    Ce însă au înregistrat un sfert 3 foarte slab, sfert în care au evoluat mai mult primele rezerve printre care, in opțiunea mea, cei doi pensionari deja consacrați (Petrică și Stipe) , ce au fost serios mustrați de către Silvasan. Am remarcat însă și asta e mai important, că se poate forma un prim 5 valoros, extind oricând la 7 jucători de valoare egală. Puțin pentru competițiile tari, dar....e totuși ceva! Că și jucători luați individual as remarca pofta de joc a lui Guzman, lentoarea lui Lapuste și din păcate lipsa....de forma a letonului. Bafta U, mai ales că...mere!

    cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca rdnd28:

      Mejeris
      Nu știu dacă e lipsa de forma în ceea ce îl privește pe leton, mai ales că se știa dinainte că e un jucător eminamente defensiv. Îndrăznesc să cred că este fix jucătorul pe care au dorit să fie când au apelat la serviciile lui, mai ales văzând că poate juca și 5. Lipsește încă o extremă de forță care să atace inelul în opinia mea.

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde
  • pipzn :

    Meci(uri)
    Cel de ieri l-am vazut in direct doar prima repriza (din pacate) la televizor si ceva din a doua pe telefon. Cel de azi l-am vazut intergral in direct pe canalul federatiei.
    Dragut din partea celor care au afisat grafica la Digi: l-au pus pe Markovic la "U" in locul lui Richard, P. N-au gresit mult. Jocul ambilor pentru mine a fost dezamagitor pentru cineva cu atata experienta.

    Se vede la toti (includ si pe Oradea si pe Dinamo) ca e inceput de sezon si mai este pana la o coerenta in jocul colectiv.
    Dar nu poate contesta nimeni eforturile depuse si ambele meciuri au avut un ritm bun.

    Nu stiu cum se va descurca Oradea fara un pivot bun (indiferent de competitie). Cel de la Dinamo mi-a placut si cred ca le va pune foarte mari probleme in meciul de maine.

    Pana una, alta partea asta cu 2 jucatori romani obligatoriu tot timpul face ca rotatia de 3 straini sa devina sensibil mai importanta. Si deocamdata, rotatia Clujului a fost peste. Ma tem sa nu ajungem sa vedem meciuri in care romanul uitat in 0 grade va mai avea un coleg in partea opusa, poate in zona 0-25 de grade. In meciul cu Dinamo am vazut tendinta dar e putin discutabila pentru ca lui Mandache locul in 0 grade era ceva obisnuit, indiferent la ce echipa a jucat.

    Noii jucatori veniti la Cluj, pozitiile 1-3 arata bine mai ales la partea de finalizare (desi am vazut si cateva pase decisive frumoase), raman la parerea ca circula mai mult oamenii decat mingea (nu ca ar fi o noutate in jocul lui "U").
    Inca nu stiu ce sa spun despre leton. Clar e bataios ceea ce defensiv ar trebui sa fie foarte bine pentru noi.
    Ma bucura efortul constant a lui Guzman. De altfel asta am remarcat la el de prima data cand a venit la Cluj si e foarte bine ca merge in continuare pe linia asta. Se mai si vede ca a inceput sezonul oficial mai devreme (odata cu meciurile nationalei sale)
    La polul opus, regret sa o spun dar Stipanovic joaca nu numai ca un jucator ce isi pregateste retragerea ci mai ales ca unul care are un contract beton (in sensul ca nu il va da nimeni afara indiferent ce si cum joaca).
    Si da, Richard se misca ca un jucator care are kilograme in plus, adica suficient de lent incat sa isi ia capace sau sa fie prins in capcane si sa piarda mingi.

    Felicitari "U" pentru calificarea in faza urmatoare!

    cu 7 luni în urmă (16.09.2023) Raspunde
  • 'mpepo :

    U-BT
    După cele două meciuri oficiale de la Oradea, dar și după meciul cu Panathinaikos, pe care le-am văzut, lotul actual mi se pare superior valoric celui de anul trecut. Avem un foarte bun conducător de joc, pe Jones. Excelentă achiziție ! Se vede experiența și calitatea în jocul lui Eddie și Seeley.
    Din păcate, revin cu o idee pe care o susțin în pofida unor remarci ce se vor inteligent ironice. Avem nevoie de încă un pivot valoros, de forță, cu gabarit. Oradea nu ne-a pus nicio problemă, pentru că ei nu au pivoți. Dar ,mai ales în meciurile internaționale, va fi extrem de greu să-l joci doar pe Cățe. Stipanovic face mari eforturi să țină ritmul, însă acesta îl depășește de multe ori, din păcate. Fac această remarcă cu tot respectul pe care îl am pentru întreaga activitate a baschetbalistului Stipanovic.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      De acord
      valoric da, este peste tot ce am avut pina acum. Din pacate numeric ( necesar EuroCup suntem sub ). Vom avea banca scurta si va trebui sa avem rezultate deosebite in primele meciuri ( pina in Decembrie) ca sa speram la un loc 7 in grupa. Ce am inteles din declaratiile lui Silvasan si Cuic, este ca data se va vedea o "chimie" deosebita la echipe, coroborat cu vreo 3 rezultate foarte bune in primele 3-4 meciuri, este posibil fortarea bugetului in asa fel sa avem sanse la locul 6 ( calificator). Dar eu spun, si ce-i cu asta ? Sistemul de desfasurare ne-ar da sansa la un singur meci in deplasare. Foarte greu de atins un loc 3. Asa ca nu stiu daca merita efortul.

      cu 7 luni în urmă (17.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Eu cred că merită efortul
    Participarea noastră în EuroCup s-a decis de către organizatori la cererea clubului și nu se datorează vreunei performanțe anterioare. Dacă s-a hotărât de către club că merită să evoluăm la acest nivel, gândul cu care pornești la " luptă " este de a câștiga. Nu poți intra într-o competiție dacă nu ai mentalitatea de învingător. În orice domeniu, inclusiv cel sportiv. Și atunci îți creezi toate condițiile pentru a-ți atinge idealul. Dacă îți dai seama că nu ești în stare să faci acest lucru, te oprești. Și îți construiești momentul în care ești pregătit, material și mental, pentru succes.
    De aceea cred în ideea că merită investit în scopul unei performanțe benefice atât pentru club cât și pentru sponsor. Dacă tot te-ai avântat, benevol, într-o competiție de prestigiu. Presupunând că înainte ți-ai făcut toate calculele pentru a reuși.

    cu 7 luni în urmă (17.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!