Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a despărțit de Dusko Vujosevic

U-BT Cluj-Napoca s-a despărțit de Dusko Vujosevic

În urmă cu aproape două săptămâni, U-BT Cluj-Napoca reușea să cucerească titlul național după o finală extrem de disputată, jucată împotriva lui CSM CSU Oradea. Pentru alb-negri a fost primul campionat câștigat după patru sezoane.

O parte din meritul acestui succes o are Dusko Vujosevic, fostul mare antrenor al lui Partizan Belgrad. Acesta a sosit la U-Banca Transilvania în vara anului 2019 și a preluat funcția de antrenor coordonator al echipei.

În primul sezon, clujenii au cucerit Cupa României, au ajuns în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup și se aflau pe prima poziție a clasamentului înaintea suspendării campionatului. În al doilea sezon, U-BT Cluj-Napoca a cucerit campionatul dar a ratat Cupa României și prezența în cupele europene.

Conform presei sârbești, colaborarea dintre ardeleni și Dusko Vujosevic a încetat după doi ani.

Am venit la Cluj cu o mare dilemă, fiindcă toată lumea știe cum m-am despărțit de clubul la care am petrecut cea mai mare parte a carierei mele. Echipa nu a fost la nivelul CV-ului meu însă, din cauza problemelor de sănătate, nu am avut altă opțiune. Voi păstra amintiri plăcute din Cluj, datorită succesului pe care l-am avut. Ei au considerat că pot continua pe cont propriu și că nu mai au nevoie de îndrumarea și supervizarea mea, prin urmare mi-au făcut o ofertă pe care a trebuit să o refuz. A fost opusul unei oferte care nu poate fi refuzate”, a declarat Dule pentru danas.rs.

De asemenea, tehnicianul în vârstă de 62 de ani a vorbit și despre experiența din România.

Anul trecut am câștigat Cupa României dar nu am putut finaliza campionatul din cauza pandemiei. Anul acesta, am cucerit titlul care e considerat cel mai important. Mulți fac greșeala de a se uita la campionatul românesc prin prisma echipei naționale. Însă cluburile au șase străini și progresează de la an la an. Evident, îi urez echipei din Cluj tot binele. Acum sunt liber și bolnav.

Dusko Vujosevic le-a mai antrenat de-a lungul carierei sale pe OKK Beograd, Mladost Zemun, Partizan Belgrad, Oximesa, Steaua Roșie Belgrad, Brescia, Olimpia Pistoia, VL Pesaro, Radnicki Belgrad, CSKA Moscova și Limoges.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Wow
    Umbla zvonul ăsta de câteva săptămâni, dar nu mă așteptam să se concretizeze...
    Oricum, cam cu gust amar despărțirea...

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • Ricardo:

      Sibiul
      Ati punctat relativ bine la capitolul romania acum sa vedem cati straini mai pastrati din vechiul lot si pe cine aduceti...

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • pipzn:

      Mai
      stiti si alte zvonuri care sa intereseze in primul rand pe suporterii clujeni?

      Nu de alta, dar se pare ca acestia sunt ultimii care afla ceva de pe site-ul oficial, cand se hotarasc sa publice ceva, si atunci cu intarziere fata de altii.

      Altfel, sunt curios ce va urma. Cu lipsa de informatii, singura concluzie care imi vine in minte este ca s-a hotarat micsorarea bugetului si au inceput sa taie si la nivel de staff.

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      asta
      voiam si eu sa intreb.

      pe unde circula zvonurile astea de la afla @gyke?

      sa umblam si noi pe acolo :))

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      😄
      La mine pe whatsapp....
      Cum ziceam era dat ca sigur că va pleca în cazul pierderii finalei, dar se pare că și titlul nu a fost de ajuns.
      Probabil s-a considerat că are un contract prea mare și rezultatele obținute erau oricum "inevitabile"...
      Eu unul tind să cred că acum, banii respectivi dacă sunt direcționați în jucători, e o opțiune mai bună.

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      OK
      :))

      Da, si eu cred la fel. Nu stiu cat added value a adus sau ar mai fi adus. In fine, nimeni nu stie, I guess...

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    Raspunde
  • Ricardo :

    Fara cuvinte...
    Nu stiu daca aportul adus de Dule a fost unul nemaipoment! Poate si din aceasta cauza cei de la U BT club de altfel bine organizat nu au mai dorit s prelungeasca intelegerea. Pana acum doua informatii care bulverseaza publicul clujan... Foarte interesant ce se va petrece de acum inainte!

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    NO
    S-o ofticat tatae ca nu i-au dublat si lui salariul. Auzi, a venit la un club care nu era de CV-ul lui. Pai cine te-a impins si cine te-a tinut? Ca ai facut tratamente la CJ?
    Comentariu de kkt, indiferent de cum s-a terminat relatia dintre parti.
    Oricum, nimeni nu stie care a fost de fapt aportul la echipa mare decat cei de la echipa.

    La cum se misca contracandidatele, prevad un sezon minunat :))

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    ...
    Ciudata decizia. Daca as sti ca Silva nu ramane (ma-ndoiesc ca pleaca avand in vedere ca a castigat campionatul) atunci da, as vedea aceasta decizie ca fiind una buna. Eliberam cateva sute de mii de euro ca sa aducem un antrenor care sa se poata implica mai mult si care sa ne duca la urmatorul nivel. In contextul in care stafful o sa ramana acelasi aceasta decizie nu pot sa zic ca e una care sa ma incante.
    Da, nu stim neaparat ce aport a avut Dusko la echipa, dar un lucru care e cert si anumte faptul ca atrage jucatori buni (Stipe, Planinic, Tarolis, Zganec). E suficient acest lucru? Categoric ca nu!
    Plecarea lui poate insemna si o eliberare de buget pentru constructia unei echipe puternice (o sa vedem daca o si stim gestiona).
    Personal nu cred ca e vorba de reducere de buget. Piata pare ca isi revine, banca presupun ca ii multumita ca am luat campionatul, posibil sa atragem si sponsori noi cu o expunere in europa.

    Aparent partile nu s-au despartit in prea bune conditii. Sau cel putin nu in raportul valoare-pret considerate de ambele parti. Sunt curios de o reactie a clubului pe acest subiect. (Off topic: Suntem vesnic in urma cu anunturile. Dusko o apucat sa dea anunt in presa sarba ca s-a dus de la cluj si isi cauta job, iar noi nici macar un Thank you nu am postat..)

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei, lasa
      ca PR-ul U-BT stie sa spam-uiasca, nu sa fie la timp cu stirile.

      primesc pe FB zeci de notificari, majoritatea inutile/agasante la un moment dat.

      Nu dau un-follow pt ca mai primesc, once in a while si informatii utile cu privire la meciuri, etc.

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • Benjamin:

      ...
      PR-ul mi se pare ca face treaba buna. Prea multe stiri cu suntem campionii Romaniei si alte minuni deasta pe sfarsit de sezon, dar au avut campanii si initiative faine in ultimii ani. Chiar cred ca fac treaba buna si is de apreciat avand in vedere ca in Romania se face prea putin PR la cluburile sportive (indiferent de sport).
      Minusul e cu stirile astea care se intampla mai rapid si la care ei, dupa parerea mea, au o reactie mai intarziata.

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Sper
    ca primul care i-a mulțumit să fi fost Silvășan. Aport a avut clar, nu știu cîți au observat, dar la schimbări, jucătorii ex-iugoslavi mergeau direct la el. Probabil și starea de sănătate a contribuit la această despărțire. Sau se are în vedere aducerea altui supervizor. Că fără, nu-l văd bine pe Silvă ( deși a progresat ceva ) și chiar avem nevoie de jucători cu personalitate ( dintre cei neagreați de Silvă) în perspectiva competițiilor europene. Oricum tandemul Silvășan- Cuic sau invers are mare nevoie de supervizare. Sau are balta pește respectiv sponsorul, bani de amenzi.

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Si eu sunt de parere ca a avut un impact asupra lui Silva si cred ca l-a ajutat mult aceasta colaborare.
      De acord cu tandemul cuic-silva. Silva pare un tip muncitor dar dpdv al temperamentului amandoi par oameni cu care se lucreaza dificil. Si Dusko avea un caracter puternic, dar se vedea ca are autoritatea necesara in fata unui jucator precum Stipanovic care pare greu de controlat.
      Strict din aceasta perspectiva nu ma incanta plecarea lui Dusko. In rest, totul e ok cat timp nu l-o scos afara cu picioare in fund. Raman mai multi bani pt formarea unui lot competitiv si nu vad nimic gresit in asta.

      cu 2 ani în urmă (02.07.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    Cluj
    Toate ca toate, dar sa știu ca acum clubul este exclusiv pe mana binomului Silvasan - Cuic și ma trec fiorii.
    Cine ar fi zis acum câțiva ani ca ei vor fi viitorii șefi... incredibil dar adevarat

    cu 2 ani în urmă (02.07.2021) Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Numai mie mi se pare interesant faptul ca cei de la U inca nu au anuntat plecarea domnului Vujosevic? Oricat de lent se misca ai nostrii cu anunturile mi se pare ca e doar rea intentie (nu cred ca cei de la club sunt chiar atat de batuti in cap incat sa lase plecarea lui neanuntata) sau inca lucrurile nu sunt asa cum sugereaza articolul/declaratia.

    Sa sugereze o oarecare presiune din partea dansului aceasta iesire in presa?

    cu 2 ani în urmă (03.07.2021)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ovidiu89:

      E ciudat oarecum
      Ca nimeni nimic nici pe fb nici pe site. Deși din declarația lui tradusă sincer a dat-o un pic cu mucii in fasole. Pornind de la mega CV-ul lui și ca vezi doamne a ajuns la Cluj pana la salariul strigător la cer de mic pt a continua.
      Dacă chiar a plecat era frumos o conferința de presa ceva. Niște mulțumiri măcar. Uneori am impresia ca de la U jucătorii pleacă pe USA din spate. Mai ales ăștia care cât de cât a fost ceva de capul lor. Sa fie vina sponsorului sau a managementului?

      cu 2 ani în urmă (04.07.2021)
    • pipzn:

      re
      In final, s-a publicat un comunicat ultrasec si pe site-ul U-BT, ieri.
      Nu pot decat sa deduc ca a fost o despartiere cel putin tensionata.

      cu 2 ani în urmă (06.07.2021)
    • Benjamin:

      ..
      Da, acelasi sentiment il am si eu. Din pacate.

      cu 2 ani în urmă (06.07.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!