Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca s-a impus fără probleme în fața lui CSM Târgu Jiu

U-BT Cluj-Napoca s-a impus fără probleme în fața lui CSM Târgu Jiu

Astăzi, 18 noiembrie, în BTarena, U-BT Cluj-Napoca a primit vizita lui CSM Târgu Jiu, într-un meci din etapa a șasea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Ardelenii au controlat jocul de la început până la final, au dominat în ambele faze și s-au impus cu 92 la 62.

U-BT Cluj-Napoca: Patrick Richard, Nandor Kuti, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

CSM Târgu Jiu: Xavier Cannefax, Dylan Frye, Andrei Gheorghe, Camil Berculescu, Andriy Agafonov

În debutul partidei, U-BT a demonstrat că își merită prima poziție în clasamentul preciziei de la distanță și a înscris două triple, prin Guzman și Bircevic. A urmat un coș cu fault reușit de Cățe, iar Porter Troupe a cerut primul time-out al întâlnirii. Acesta a avut efectul dorit, oaspeții realizând un parțial de 7-2, prin care s-au apropiat la șase puncte de gazde: 13-7. Liderul gorjenilor, în această perioadă, a fost Frye care a marcat foarte rapid opt puncte. În ultima parte a actului inaugural, a intrat pe teren și Nemanja Gordic, noua achiziție a campioanei României, însă nu a reușit să se remarce. În cele din urmă, după zece minute, U-Banca Transilvania conducea cu 21 la 15.

La fel ca în sfertul precedent, alb-negrii au început mai bine și au reușit să își construiască, din nou, un avantaj format din două cifre: 32-21. De cealaltă, alb-albaștrii au avut un joc inconstant, fiind opriți cu ușurință de adversari. Diferența de pe tabelă a crescut și, după o nouă triplă a lui Bircevic, CSM Târgu Jiu a solicitat încă un timp de odihnă. Frye a continuat să evolueze excelent și a ajuns la un total de 17 puncte, fiind principalul realizator al meciului. Cu toate acestea, la pauză, scorul era 43 la 34 pentru U-BT Cluj-Napoca.

Troupe a deschis scorul în repriza a doua, iar ardelenii nu au reușit să marcheze în primele două minute ale sfertului trei. Prin urmare, Mihai Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un time-out. Antrenorul-jucător al echipei din Târgu Jiu a mai dat un coș de la distanță, iar oaspeții s-au apropiat la trei puncte: 43-40. A urmat un run de 6-0 al gazdelor, care a mai liniștit spiritele în BTarena. Gorjenii au solicitat un timp de odihnă, dar alb-negrii au continuat să impresioneze în ambele faze și s-au distanțat rapid la 16 puncte: 56-40. Diferența a crescut și mai mult, iar Leo Meindl a închis sfertul cu un slam-dunk pe contraatac, prin care scorul a devenit 68 la 45.

În actul decisiv, Silvășan le-a acordat mai multe minute jucătorilor români și lui Victor Sanders și Gordic. Oaspeții nu au mai rezistat fizic și nu au mai făcut față, iar U-BT Cluj-Napoca și-a asigurat o victorie confortabilă: 92-62.

Gazdele au avut patru jucători în double-digits: Stefan Bircevic (18 puncte), Victor Sanders (13 puncte), Patrick Richard (12 puncte) și Karel Guzman (11 puncte). De partea cealaltă, s-au remarcat Dylan Frye (17 puncte) și Thomas Kottas (13 puncte).

Datorită acestui rezultat, campioana României ajunge la un bilanț de 5-0 în campionat. În schimb, trupa din Gorj are 0-5, rămânând fără victorie în actuala ediție.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul cu Brescia din runda a cincea a EuroCup, în timp ce CSM Târgu Jiu va primi vizita lui FC Argeș Basketball în etapa a șaptea a Ligii Naționale.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!