Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui Balkan Botevgrad pentru un meci crucial

U-BT Cluj-Napoca se deplasează pe terenul lui Balkan Botevgrad pentru un meci crucial

Miercuri, 20 noiembrie, vor avea loc partidele din etapa a 5-a a primei faze din FIBA Europe Cup. România este reprezentată de trei formații, însă, în acest moment al competiției, doar meciul lui U-BT Cluj-Napoca mai are miză.

CSM CSU Oradea este deja calificată în Top 16, în timp ce BC CSU Sibiu a pierdut matematic accederea în etapa următoare a FIBA Europe Cup. În schimb, în cazul unei victorii sau a unei înfrângeri la maxim 11 puncte pe terenul lui Balkan Botevgrad, U-BT Cluj-Napoca își asigură pătrunderea în grupele principale ale cupei europene.

În tur, alb-negrii au învins trupa bulgară la o diferență de 12 puncte, scor 92-80, după un meci pe care l-au dominat de la început și până la final. Totuși, Balkan Botevgrad nu este o echipă ce poate fi subestimată, demonstrând în mai multe rânduri că poate să fie periculoasă.

În prima etapă a grupei G, elevii lui Jovica Arsic au depășit-o pe puternica Enisey Krasnoyarsk (82-80), în timp ce în ultima rundă a campionatului intern, aceștia au câștigat derby-ul cu Lukoil Levski (73-76). Astfel, Balkan Botevgrad împarte prima poziție a ligii bulgare cu Beroe și cu Lukoil Levski, având șase victorii și o înfrângere.

De partea cealaltă, U-BT Cluj-Napoca este liderul necontestat al Ligii Naționale de Baschet Masculin. Formația coordonată de Dusko Vujosevic a câștigat toate cele șase partide de până acum, ultima venind pe terenul lui SCM U Craiova, scor 81-74.

Din punct de vedere al jucătorilor, Balkan Botevgrad se bazează pe cinci străini: trei americani (Daishon Amir Knight, Jordan Callahan, Kenneth McElrath), un sârb (Marko Radonjic) și un muntengrean (Mihailo Sekulovic). De asemenea, bulgarii au și autohtoni valoroși precum Dimitar Dimitrov, care a fost cel mai bun baschetbalist al lor în înfrângerea din Sala Sporturilor „Horia Demian”.

În schimb, U-BT Cluj-Napoca are șapte străini (Andrei Calnicenco este luat și el în considerare) care pot face oricând diferența. De asemenea, în ultima perioadă, Rareș Uță a avut evoluții din ce în ce mai bune, în timp ce Nandor Kuti a revenit pe teren după o accidentare serioasă.

În etapa precedentă a FIBA Europe Cup, U-BT Cluj-Napoca a avut un test dificil împotriva campioanei Suediei, Sodertalje Kings, încheiat cu scorul de 85-74 pentru clujeni. În celălalt meci, Enisey Krasnoyarsk s-a impus categoric în fața lui Balkan Botevgrad: 84-69.

Confruntarea dintre Balkan Botevgrad și U-BT Cluj-Napoca are loc miercuri, 20 noiembrie, de la ora 19:00. Aceasta va fi transmisă pe canalul oficial de Youtube al FIBA.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!