Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața lui Dinamo București, grație unui joc defensiv excelent

U-BT Cluj-Napoca se impune în fața lui Dinamo București, grație unui joc defensiv excelent

Astăzi, 26 martie, U-BT Cluj-Napoca (12-2) a primit vizita lui CS Dinamo București (5-8), într-un meci din etapa a 25-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-BT Cluj-Napoca: Kasey Shepherd, Patrick Richard, Nandor Kuti, Jalen Jones, Andrija Stipanovic

CS Dinamo București: Donte Ingram, Darnell Edge, Andrei Mandache, Ștefan Grasu, Jakub Wojciechowski

Primele puncte ale meciului au fost înscrise de Dinamo, prin Mandache, Ingram și Wojchiechowski, în timp ce U-BT nu a izbutit să marcheze timp de aproape patru minute. În cele din urmă, Richard a spart gheața pentru clujeni, izbutind două triple la rând. Edge a punctat la celălalt panou, dar Kuti a reușit cinci puncte consecutive și gazdele au preluat conducerea: 11-9. Jocul a rămas echilibrat și, la finalul actului inaugural, alb-negrii conduceau cu 19 la 17.

În debutul sfertului al doilea, după o abatere de 24 de secunde, elevii lui Mihai Silvășan au marcat pe contraatac, prin Kuti, iar Sotiris Manolopoulos s-a văzut nevoit să ceară time-out. După reluarea jocului, Akos Szentkuti a reușit patru puncte, iar Stefan Bircevic a înscris un coș de la distanță prin care scorul a devenit 28 la 17. La celălalt panou, Marquis Addison a finalizat un and-one, dar Nemanja Gordic a răspuns cu o triplă. După încă un coș din afara semicercului pentru Stefan Bircevic, Vlad Moldoveanu a obținut trei libere, marcând două dintre ele. Apoi Mandache a înscris, pe sirenă, un coș de trei puncte și a urmat rândul lui Silvășan să solicite un timp de odihnă. Ardelenii au răspuns cu un parțial de 7-2, prin reușitele lui Richard și Bircevic, iar Manolopoulos a cerut din nou întreruperea jocului, cu 75 de secunde înainte de finalul primei reprize. Până la pauză, „studenții” au mai marcat trei puncte și au intrat la vestiare cu un avantaj de 15 puncte: 44-29.

Campionii României au început excelent a doua parte a meciului și au reușit un parțial de 8-3, distanțându-se la 20 de puncte: 52-32. Au urmat mai multe minute în care niciuna dintre cele două tabere nu a izbutit să înscrie prea mult și astfel s-a menținut diferența de 20 de puncte. Apoi trupa din Capitală a profitat de o serie de greșeli ale adversarei și Edge a înjumătățit diferența, 55-45, provocându-l pe Silvă să solicite un timp de odihnă. Emi Cățe a înscris patru puncte, însă clujenii nu au mai evoluat la fel de bine în defensivă, iar Dinamo s-a apropiat la șapte puncte, la finalul sfertului al treilea: 59-52.

Elevii lui Manolopoulos au început foarte bine și actul decisiv și s-au apropiat la două puncte după un coș al lui Moldoveanu. Shepherd a marcat un coș de la distanță și Stipanovic a înscris de lângă coș, iar U-BT s-a distanțat la trei puncte: 66-59. Pivotul alb-negrilor a reușit încă un coș dar, la celălalt panou, Addison a obținut trei libere și le-a marcat pe toate. Oaspeții și-au mai pierdut din avânt, gazdele au gestionat foarte bine finalul și au înscris prin Shepherd, Bircevic, Richard, Gordic și Stipanovic, iar U-Banca Transilvania s-a impus fără probleme: 89-67.

Liderii trupei învingătoare au fost: Stefan Bircevic (20 de puncte, 5 recuperări), Patrick Richard (16 puncte, 5 recuperări, 5 pase decisive), Kasey Shepherd (13 puncte, 4 pase decisive) și Nemanja Gordic (13 puncte, 3 pase decisive).

De la adversari cei mai buni jucători au fost Darnell Edge (16 puncte, 5 recuperări), Andrei Mandache (14 puncte) și Donte Ingram (13 puncte).

Datorită acestui rezultat, gazdele ajung la un bilanț de 13 victorii și 2 înfrângeri în Top 10. În schimb, oaspeții au 5-9.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează duelul din 7DAYS EuroCup cu ratiopharm Ulm, în timp ce CS Dinamo București va primi vizita lui FC Argeș Basketball în campionat.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!