Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune la scor în fața lui BCM U Pitești

U-BT Cluj-Napoca se impune la scor în fața lui BCM U Pitești

Miercuri, 11 noiembrie, Arena de Baschet din Capitală a găzduit derby-ul grupei A, între BCM U FC Argeș Pitești și U-BT Cluj-Napoca. Meciul, contând pentru calificarea în Final 8-ul Cupei României, a fost câștigat de U-BT cu scorul de 91-63.

Formația de start a lui Tudor Costescu a fost alcătuită din Gary Talton, Radu Voinescu, Tony Bishop, Mihai Măciucă și Rareș Uță, în timp ce Mihai Silvășan i-a trimis în teren pe Karel Guzman, Szabolcs Santa, Ștefan Grasu, Justin Edwards și Gregory Vargas.

Primele puncte ale întâlnirii au fost marcate de cei doi pivoți care au făcut schimb de echipe în această vară: Santa și Uță. Au urmat câteva faze ofensive foarte bune ale clujenilor, iar aceștia s-au distanțat la 10-2. De partea cealaltă, Bishop a marcat un dunk spectaculos, succedat de o serie de greșeli din partea ambelor tabere. Costescu a cerut un timp de odihnă, însă după reluarea jocului Guzman a finalizat un alley-oop și U-BT a continuat să controleze partida, conducând cu 22-11 la prima pauză.

În sfertul secund, alb-negrii și-au mărit și mai mult avantajul, grație coșurilor marcate de Nandor Kuti, Patrick Richard și Donatas Tarolis. Tudor Gheorghe a întrerupt run-ul adversarilor printr-o triplă care a făcut ca tabela să arate scorul de 31 la 14 pentru U-Banca Transilvania, iar Bishop și-a adus echipa și mai aproape. Însă, elevii lui Silvășan au continuat să evolueze la un nivel ireproșabil, atât în defensivă cât și în ofensivă, și scorul la pauză era 49-22.

Ardelenii nu au ridicat piciorul de pe accelerație nici în a doua repriză, dominându-și adversarii. Vargas, Edwards, Grasu și Guzman au fost principalii remarcați ai lui U-BT în prima jumătate a sfertului trei. Argeșenii au înscris două coșuri de la distanță, prin Dragoș Axinte și Bishop, însă diferența dintre cele două formații a crescut la peste 30 de puncte. Prin urmare, înaintea actului decisiv, U-BT conducea cu 74 la 41.

În ultimul sfert, Silvășan a profitat de diferența uriașă de scor și le-a acordat minute românilor, în special celor U23. A urmat o perioadă mai bună a alb-violeților care au început perioada finală cu un parțial de 10-0. În ultimele minute, tinerii Clujului au trecut peste emoții și au asigurat victoria echipei lor. U-BT s-a impus cu 91 la 63 și a obținut a doua victorie în Grupa A.

Pentru formația învingătoare au marcat 11 din cei 12 jucători trecuți pe foaia de joc. Cei mai buni marcatori au fost Donatas Tarolis (16 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, un capac), Nandor Kuti (13 puncte, 4 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace), Justin Edwards (11 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții, un capac) și Ștefan Grasu (10 puncte, 4 pase decisive, 2 recuperări, un capac).

De partea cealaltă, s-au remarcat Tony Bishop (15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Bogdan Popa (12 puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție, un capac), Mihai Măciucă (10 puncte, 2 recuperări, 2 intercepții) și Rareș Uță (10 puncte, 5 recuperări).

După o zi de pauză, BCM U Pitești se va duela cu CSM Galați (vineri, 21:15), în timp ce U-BT Cluj-Napoca o va înfrunta pe CS Dinamo București (vineri, 17:45).

Reamintim că marți, 10 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca a trecut de CSM Galați, scor 81-58, în timp ce BCM U Pitești a învins-o pe CS Dinamo București (81-75).

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    comentarii?
    Sincer am așteptat câteva comentarii după meciul de ieri. Fără să cad în latura super entuziasmului, am remarcat câteva aspecte. 1. Am văzut scheme aplicate indiferent de componența aflată pe parchet. 2. Versatilitatea jucătorilor mici. 3. Ambiția. 4. Ritmul de joc. 5. Foarte important minutele acordate celor tineri, care cred că nu au dezamăgit.
    Să nu uit, în mod special ambiția cu care a jucat Kuti. Oare a vrut să demonstreze ceva lui Colțescu?

    cu 3 ani în urmă (12.11.2020)
    • pipzn:

      re
      O echipa a Pitestiului care mi s-a parut foarte obosita si nu foarte motivata (probabil si-au facut si niste calcule). Am vazut si o buna parte al celuilalt meci a lor si consider ca se vede bine mana antrenorului (in sensul bun al cuvantului) si in realitate diferenta de scor de aseara nu reflecta intrutotul realitatea.
      Mai remarc pozitiv increderea pe care o are acum Uta. Are un joc sensibil mai consistent decat cel din perioada cat a jucat la "U". Poate si pentru ca a avut minute mai multe.

      "U" a jucat partituri diverse asa ca pentru (tele)spectatori cel putin, a fost un spectacol frumos.

      Dragos Lungu mi se pare un jucator de perspectiva insa am mai spus-o si cu alta ocazie: entuziasmul nostru trebuie sa fie moderat. Intr-un meci decisiv atat el cat si Tudor Somacescu (pe care cred l-am vazut si in ceva amical) vor fi tinuti mai strict. S-a vazut deja ca, avand un dribling mai "larg", o aparare mai agresiva/capcana ii poate lasa fara minge. (ca idee, si alti tineri jucatori romani vor avea aceeasi problema, ca sa ne intelegem)

      Ieri lui Kuti i-a iesit aproape tot, inclusiv aruncarea dubioasa. Nu stiu daca a avut de demonstrat ceva cuiva dar sper sa isi reia trendul valoric ascendent.

      Dintre jucatorii noi veniti: Vargas incepe sa isi arate valoarea (nu imi fac probleme privind calitatile ofensive de necontestat ci pe cele defensive unde in ce am vazut pana acum (inclusiv amicalele de la Sibiu, poate fi depasit usor de adversari mobili), cu Edwards stim deja de la bun inceput ca e bun, despre Guzman inca nu stiu ce sa cred. Calitatile atletice sunt incontestabile, dar mai trebuie sa vad si alte meciuri. Stipanovici sta bine pe picioare dar cred ca poate fi anihilat de un pivot mai inalt daca e dublat de inca un om mare din echipa adversa.

      Oricum si per ansamblu, e clar ca (toti) jucatorii vor sa joace, lunile de pauza sau alte intreruperi fortate ale antrenamentului la nivel de echipa si-au pus si isi vor pune amprenta.

      Prin modul de organizare Cupa Romaniei ofera minute multe juctorilor romani. Acum sa vedem cum le vor folosi. De exemplu jocul lui Grasu din primul meci mi s-a parut slab, aseara a fost sensibil mai bine. Sper sa fie din ce in ce mai bine. Stiu ca este vorba si despre genetica (doar ambii parinti au fost aruncatori de greutate), deci intotdeauna va fi mai "zdravan" dar tot mi se pare ca are niste kilograme in plus pentru un jucator de baschet.

      cu 3 ani în urmă (12.11.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!