Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca se impune la Târgu Mureș după trei sferturi cu emoții

U-BT Cluj-Napoca se impune la Târgu Mureș după trei sferturi cu emoții

Astăzi, 30 decembrie, CSM Târgu Mureș (3-7) și U-BT Cluj-Napoca (9-1) s-au duelat în ultimul meci al anului 2022 în baschetul românesc. Partida, contând pentru etapa a noua a Ligii Naționale de Baschet Masculin, a fost adjudecată de către oaspeți cu scorul de 89 la 79.

CSM Târgu Mureș: Vlad Nistor, Goran Martinic, Goran Gajovic, Jakob Lowrance, Szabolcs Santa

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Patrick Richard, Karel Guzman, Stefan Bircevic, Emanuel Cățe

Duelul a început cu două coșuri de la distanță înscrise de Gajovic și Richard. Gazdele s-au bazat foarte mult pe triple și au arătat o precizie deosebită, în timp ce oaspeții au jucat în interiorul semicercului, Cățe fiind principalul responsabil în ofensivă. În ultima parte a actului inaugural, Martinic a fost de neoprit în atac și a marcat șapte puncte, iar CSM Târgu Mureș conducea la trei puncte, după zece minute: 24-21.

În secvența secundă, alb-albaștrii au continuat să fie excelenți la aruncările de trei puncte, însă alb-negrii nu s-au pierdut cu firea. La scorul de 34-29, Mihai Silvășan a cerut un timp de odihnă, iar elevii săi s-au apropiat la un punct, după două coșuri ale lui Cățe. A urmat rândul lui George Trif să solicite time-out și indicațiile sale și-au făcut efectul. Martinic și Gajovic au pedepsit defensiva clujeană, „studenții” au făcut multe greșeli și nu au arătat o precizie prea bună din afara semicercului iar, la pauză, CSM Târgu Mureș avea un avantaj de șase puncte: 47-41.

După revenirea de la vestiare, Boloni a înscris imediat o triplă, urmate de două libere ale lui Stipanovic. Apoi jocul a fost întrerupt de niște probleme tehnice și, imediat după reluarea meciului, Gajovic a marcat și el de la distanță. Clujenii s-au apărat tot mai bine însă, în ofensivă, au fost adesea fără soluții, punctând, în mare parte, de la linia de libere. În a doua jumătate a penultimului act, Kasey Shepherd, cel mai recent transfer al alb-negrilor, a evoluat excelent, iar U-Banca Transilvania s-a apropiat la două puncte: 66-64.

În debutul sfertului decisiv, Gordic s-a remarcat cu două reușite de la mare distanță și apoi Richard a reușit a treia triplă a clujenilor în ultima secvență. Elevii lui Trif au răspuns cu mai multe acțiuni frumoase, semnate de Martinic, Santa și Solopa, însă Guzman și-a adus echipa în avantaj: 75-73. După un and-one al lui Solopa, Cățe și Shepherd au marcat încă patru puncte, iar mureșenii au cerut time-out. Alb-albaștrii au continuat să încerce să înscrie aruncări de trei puncte, însă acestea nu au mai intrat, iar alb-negrii și-au asigurat victoria, marcând atât din afara, cât și din interiorul semicercului: 89-79.

Din formația învingătoare s-au remarcat Emi Cățe (23 de puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive), Karel Guzman (16 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Kasey Shepherd (12 puncte, 6 recuperări, 3 pase decisive) și Stefan Bircevic (10 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive).

De partea cealaltă, lideri au fost Goran Martinic (26 de puncte, 6 pase decisive), Goran Gajovic (15 puncte), Szabolcs Santa (12 puncte, 7 recuperări), Jakob Lowrance (11 puncte, 7 recuperări) și Vlad Solopa (10 puncte, 8 recuperări).

Datorită acestui rezultat, oaspeții ajung la un bilanț de 10-1, iar gazdele au trei victorii și opt înfrângeri.

Atât CSM Târgu Mureș, cât și U-BT Cluj-Napoca vor începe anul 2023 în deplasare, în 4 ianuarie. Alb-albaștrii se deplasează pe terenul lui CSM Petrolul Ploiești, în timp ce alb-negrii joacă în Sala Transilvania, împotriva rivalei BC CSU Sibiu.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball, Facebook – CSM Târgu Mureș

9 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Joc slab
    al lui U BT. Dacă și Tg. Mureș ne-au umplut de aruncări de 3, înseamnă că ne aflăm într-un punct al formei sportive foarte jos. Îngrijorător de jos. Chiar aștept pauza din Februarie. Shepherd a început greoi, dar a terminat bine meciul. Nu vreau să dau verdicte după un singur meci. Ce nu am înțeles, umilirea lui Sanders. Sau a fost accidentat sau sunt de plătit ceva despăgubiri în caz de reziliere și atunci se încearcă să se ceară singur să plece ? Jocul ar fi impus prezența lui în teren mai ales cînd Mureșul dădea de 3 într-o dulce veselie.
    La anul și la mulți ani !

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Tot respectul
    pentru echipa din TG Mureș. Ne-a ținut sah mat 3 sferturi. O echipa cu 3 straini din câte am numărat eu dintre care 2 la cat. 34+.
    Despre noi, neam trezit ca și în multe alte meciuri cu cuțitul la os, parca și arbitru ne-a dat un 5% deși eram oaspeti( menționez ca am văzut doar o parte din meci).
    Nu știu care is planurile de viitor cu echipa, dar astăzi Birce a jucat 35 de min și sincer nu vad cine il poate înlocui, nici nu vrea sa ma gândesc dacă se accidentează.
    Shepherd cât l-am văzut mi-o plăcut agresivitatea și pofta de joc.
    Mare lucru dacă o sa mai înceapă Gordic titular.

    cu 1 an în urmă (30.12.2022)
    • Dobrin:

      Donatie
      Din restul echipelor cu bani,nu ne dati si noua 2 straini?nu de alta,dar ar mai merge o semifinala prin târg

      cu 1 an în urmă (30.12.2022)
    Raspunde
  • bakoi89 :

    Interesant
    Eu chiar simt că Sanders nu a fost ajutat să se integreze...
    A mai fost meci la care nu a întrat, tot un meci mai ușor. Nu cred că e accidentare, din momentul în care era în echipament și a făcut încălzirea.

    Chiar cred că era mare ajutor în apărare.

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Optimism
    Cica, U si-a facut echipa de Eurocup, iar ei castiga in extremis cu penultima clasata din celebra conferinta A! Nu stiu cine, dar cineva a gresit grav toata strategia pe anu asta, iar noi, astia care chibitam pe-aici, am fi facut-o mai bine! Cred ca nu-si imagineaza cineva ca mai avem ceva de demonstrat in competitia europeana, dar, ce e tot mai plauzibil, baietii par sa se incurce cu tot mai multa gratie si in competitiile interne (includ si cupa, anticipat). Iar asta a r fi deja esec total.

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • Vasilica :

    Un meci urat
    Un meci urat in care TG Mures a facut tot posibilul pt a castiga indiferent cum. U din pacate e fara vlaga si pare ca bugetul nu e asa mare precum se dorea/crede de catre suporteri. Vdm daca mai apar jucatori noi.

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • 'mpepo :

    Dezamagitoare
    prestația lui "U". În nota ultimelor jocuri, exceptându-l pe cel cu Joventud. Notă mai bună lui Cățe. Shepherd, un joc decent. Să mai așteptăm. Nu am înțeles de ce nu a fost folosit Sanders.
    Felicitări pentru Tg. Mureș ! Ne-au dominat cu veterani ca Santa, Martinic, Galovic în teren.
    La mulți ani !

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    Da nu stiu…
    Oare se astepta cineva sa avem doi ani consecutivi extraordinari?
    Din cat sport am vazut in ultimii multi ani, exista fluctuatii de forma si performanta la toate echipele de top. Cauzele pot diferi, nu le discutam aici.
    Oricum, una peste alta suntem inca cu prima sansa la titlu zic eu. Daca raman toti baietii apti, nu prea vad cine sa ne bata in serie de cel mai bun din 5.
    Iar in Eurocup avem inca sanse. E greu sa faci fata acolo cu jucatori batrani, aia i tot. E foarte fizic, sunt multe meciuri, multe deplasari. Trebuia un lot mai tanar, in baschetul de azi forma atletica buna bate si experienta, bate si mana buna.

    cu 1 an în urmă (30.12.2022) Raspunde
  • teddy :

    Doar minusuri
    O victorie care la final nu va conta, se merge din top 10 doar cu rezultatele echipelor ce se califica... Un meci in care ar fi trebuit sa joace peste 30 minute Lapuste, Roschnafsky, Sanders, Kuti,... Din pacate unii au jucat " la misto" - Stipe, am jucam aproape tot meciul incercand capcane la omul cu mingea, ne-au iesit vreo 2-3 pe final de meci, dar la inceput am lasat 15-20 cosuri usoare cu om liber din cauza asta. Strict, daca se juca serios, trebuia sa ai 10-15 puncte avans dupa primul sfert si sa poti juca cu cei enumerati la inceput, nu sa il ai pe Birce cu 35 minute jucate, iar Richard, Gordic, Guzman, Cate cu peste 25.

    cu 1 an în urmă (31.12.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!