Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj Napoca se impune pe terenul celor de la SCM U Craiova

U-BT Cluj Napoca se impune pe terenul celor de la SCM U Craiova

Luni, 18 noiembrie, Sala Polivalentă din Craiova a găzduit unul dintre cele mai așteptate dueluri ale etapei cu numărul 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, Grupa A, ediția 2019-2020.La finalul a 40 de minute cu numeroase schimbări de lider și momente spectaculoase, U-BT Cluj Napoca a reușit să își mențină titulatura de neînvinsă în acest sezon competițional, scor final 74-81.

Primii 5:

SCM U Craiova- Monyea Pratt ll Dragoș Diculescu ll Porter Troupe ll Tyler Laser ll Omari Gudul

U-BT Cluj Napoca- Kerron Johnson ll Karlo Zganec ll Darko Planinic ll David Vida ll Patrick Richard

Porter Troupe a spart gheața cu o aruncare de la mare distanță, urmat imediat de două reușite de același fel semnate de David Vida și Patrick Richard la celălalt panou.După un prim coș înscris de Monyea Pratt, clujenii au reușit să se distențeze pentru prima dată în această partidă după un run de 7 puncte, scor 5-13.După alte două coșuri marcate de Darko Planinic și Patrick Richard, Dragoș Diculescu a scuturat plasa din spatele semciercului, ca apoi Tyler Laser să reducă deficitul la 5 puncte, scor 12-17.

Nandor Kuti îi răspunde de la mare distanță colegului său de echipă națională, urmând o prezență fără probleme la linia aruncărilor libere, scor 14-22.De cealaltă parte, alb-albaștrii continuă să surprindă prin aruncările din afara semicercului, de această dată prin Russel Byrd și Bogdan Țibîrnă, moment în care aceștia reduc diferența la doar 4 puncte, scor 20-24.Același Nandor Kuti stabilește avantajul echipei sale după primele 10 minute, din pasa lui Kerron Johnson, scor 20-26.

Sfertul secund a început mai slab pentru ambele formații, spectatorii având parte de aproape 2 minute fără coș marcat, moment în care Patrick Richard a profitat în totalitate de o greșeală personală comisă de Monyea Pratt pe o aruncare de trei puncte, scor 20-29.Omari Gudul a înscris și el două aruncări libere, însă imediat Kerron Johnson a dus avantajul oaspeților la 10 puncte printr-o triplă.Un run de 5 puncte al lui Dragoș Diculescu și Omari Gudul a marcat startul unei perioade de joc extrem de bune pentru craioveni, urmând ca Porter Troupe și același Gudul să scuture plasa din afara semicercului și să o aducă pe SCM U Craiova la doar un punct în spatele celor de la U-BT Cluj Napoca.Elevii lui Aco Todorov au continuat să domine în acește momente, iar după un dunk spectaculos reușit de Dragoș Diculescu, tabela arăta scorul 39-36.

Patrick Richard reface egalitatea în Sala Polivalentă din Craiova, însă veteranul Porter Troupe răspunde cu aceeași reușită după un time out solicitat de Aco Todorov, scor 42-39.În ultimele secunde ale primei reprize, Karlo Zganec și Monyea Pratt s-au duelat la linia de pedeapsă, cel din urmă stabilind și diferența la pauză, scor 44-41.

La revenirea de la vestiare, Porter Troupe a pus primele puncte pe tabelă printr-un dunk spectaculos.Imediat, Karlo Zganec a luat partida în propriile mâini și a reușit un run de 4 puncte pentru clujeni, urmat de un alt run de 8 puncte semnat de bine-cunoscutul duo Johnson-Richard, scor 48-55.Monyea Pratt a redus din diferență printr-o triplă, însă elevii lui Mihai Silvășan au continuat să arate un joc mai bun în startul acestei reprize și au refăcut avantajul de 8 puncte prin Donatas Tarolis și același Kerron Johnson.Cu mai puțin de 4 minute rămase din a treia parte a meciului, SCM U Craiova a oferit răspunsul oaspeților, printr-un run de 7 punce reușit de Omari Gudul și Tyler Laser, moment în care tabela arăta scorul de 58-59.În ultimul minut al sfertului, Tyler Laser a scuturat din nou plasa din afara semicercului, însă Kerron Johnson a reușit să îi ducă pe clujeni în sfertul final cu un avantaj de 3 puncte, scor 63-66.

Sfertul cu numărul patru a început extrem de slab pentru ambele formații, Patrick Richard fiind primul marcator după peste 3 minute de joc, printr-o aruncare de la mare distanță, urmat de alte două puncte puse pe tabelă de Monyea Pratt, scor 65-59.Cele două echipe au continuat să ne ofere un meci plin de ratări la ambele panouri, însă clujenii au reușit să mențină un avantaj consistent prin două prezențe la linia de libere ale lui Patrick Richard și Donatas Tarolis.

Tyler Laser a încercat să îi readucă pe craioveni în joc, însă Donatas Tarolis a refăcut avantajul de 8 puncte printr-un dunk, scor 71-79.Clujenii au continuat să domine ultimele minute ale partidei, iar în final Omari Gudul a stabilit scorul final al partidei după o prezență la linia de pedeapsă, marcând o victorie a oaspeților cu 74-81.

Cei mai eficienți jucători ai celor de la U-BT Cluj Napoca au fost Patrick Richard, cu 24 de puncte și 5 recuperări, Kerron Johnson, autorul a 23 de puncte, 2 recuperări și 6 pase decisive și Karlo Zganec, cu 10 puncte, 8 recuperări și 2 pase decisive.De celalată parte, principalii remarcați de la SCM U Craiova au fost Omari Gudul, cu 23 de puncte, 6 recuperări și 2 pase decisive, urmat de Tyler Laser, autorul a 18 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

Astfel, U-BT Cluj Napoca rămâne neînvinsă în Liga Națională de Baschet Masculin în acest sezon competițional, în timp ce lui SCM U Craiova îi este administrată prima înfrângere pe teren propriu în această ediție de campionat.

 

*SURSA foto: facebook U-BT Cluj Napoca

4 comentarii la aceasta stire:
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    Se poate:)
    Felicitari pentru victorie. Se poate si cu Planinic in forma mai slaba si jucat putin. Oare antrenorul Craiovei acum vine cu ceva filmare despre Rochard sau Johnson?

    cu 4 ani în urmă (19.11.2019)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Bine-nțeles
      Va dovedi clar că nu aveau unghiile tăiate...S-a văzut cît se poate de clar și pe imaginile live transmise de ESPN.:)

      cu 4 ani în urmă (19.11.2019)
    • CSM Oradea 2 Fairplay:

      Jucatori
      Categoric ca se poate si fara Planinic. Eu n-am inteles comentariile mai vechi cum ca stati in Planinic. Lotul e unul destul de rotund, o varietate de jucatori-vedeta, din punctul meu de vedere, inclusiv transferurile pe care le consideram de umplutura, mi se par ca isi fac treaba pe deplin. Nu aveti cum sa va faceti griji.

      cu 4 ani în urmă (19.11.2019)
    • SCM "U" Craiova aLx:

      S-ar putea
      Felicitari pt victorie, la asa lot ar trebui sa defilati pe toata fronturile. Ca si spectator e frustrant sa iti vezi echipa dezavantaja in q4 de la dinamo iar cu Clujul starterii sa fie in foul trouble tot meciul :) wink wink

      cu 4 ani în urmă (19.11.2019)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!