Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București se duelează astăzi (23.12) în BTarena

U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București se duelează astăzi (23.12) în BTarena

Astăzi, 23 decembrie, U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui CS Dinamo București, într-un meci din etapa a 14-a a primei faze a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Confruntarea are loc în BTarena, va începe la ora 18:00 și va putea fi urmărită, în direct, pe Prima Sport 3 și pe Digi Sport 4.

Formația gazdă are un bilanț de 11-0 în campionat, ocupând prima poziție în clasamentul grupei A și părând invincibilă pe plan intern. În schimb, trupa oaspete are șase victorii și șase înfrângeri și se află pe locul cinci.

În tur, pe terenul lui Dinamo, U-Banca Transilvania s-a impus cu 78 la 71, grație unui sfert trei câștigat la o diferență de 22 de puncte: 29-7. Liderii clujenilor, în acea partidă, au fost Patrick Richard (15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive), Mihai Măciucă (13 puncte, 5 recuperări) și Adam Mokoka (11 puncte, 2 recuperări).

De partea cealaltă, s-au remarcat Zarko Djuric (22 de puncte, 5 recuperări) și Andrei Mandache (12 puncte, 2 intercepții).

Gruparea lui Sotiris Manolopoulos a avut parte de o lună decembrie foarte bună, izbutind să câștige toate cele trei meciuri disputate. Alb-roșii au trecut de CSM Galați (92-77), de ABC Laguna București (82-49) și de CSM Corona Brașov (92-55).

Liderul „câinilor” a fost Andrei Mandache, sportiv ce a avut medii de 16.7 puncte, 5.3 pase decisive, 4.0 intercepții, 3.3 recuperări și 23.0 la eficiență în această perioadă. Veteranul lui Dinamo a reușit procentaje de 81.8% din interiorul semicercului, 47.4% de la distanță și 100% de la linia de libere.

Așadar, Mandache reprezintă principalul pericol pentru defensiva clujeană, însă bucureștenii mai au în lot și alți jucători valoroși, precum Andre Jones (16.1 puncte), Sean Evans (7.0 recuperări), Cortez Edwards (5.2 pase decisive) sau Zarko Djuric (10.0 puncte, 3.1 recuperări).

La fel ca Dinamo, și U-BT a câștigat toate meciurile din campionat jucate în luna decembrie dar, pe lângă acestea, au mai avut și trei partide în EuroCup. Elevii lui Mihai Silvășan au câștigat cu Slask Wroclaw (80-76) și au fost învinși de Turk Telekom (95-84) și de JL Bourg (89-98).

Pe plan intern, liderul alb-negrilor este Emanuel Cățe, care are medii de 14.2 puncte, 8.2 recuperări și 1.8 pase decisive, înregistrând o medie a eficienței de 21.1. Cel mai bun pasator este Bryce Jones (5.1 pase decisive), care contabilizează și 10.4 puncte/joc. De asemenea, Mihai Măciucă are parte de un sezon solid de debut în orașul de sub Feleac: 11.4 puncte, 4.5 recuperări, 1.3 pase decisive, 13.5 la eficiență.

Din punct de vedere statistic, oaspeții stau mai bine doar la nivelul intercepțiilor (7.8 – 8.7) și la cel al turnoverurilor (14.0 – 13.1).

Confruntarea dintre U-BT Cluj-Napoca și CS Dinamo București va fi arbitrată de Laszlo Bukuresti, Alexandru Ivan și Ioana Drăgoi, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Doru Vinași.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!