Stiri Cupa României Masculin

U BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari deschid Memorialul Elemer Tordai

U BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari deschid Memorialul Elemer Tordai

Memorialul Elemer Tordai a devenit o tradiție în ultimii ani la Sibiu și nu face excepție nici în acest an, în ciuda problemelor cauzate de pandemia de Covid-19. Turneul se va desfășura în perioada 7-8 octombrie în Sala Transilvania. Prima semifinală le va pune față în față pe U BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari, miercuri, 7 octombrie, cu începere de la ora 17:00.

În cele ce urmează vom face o scurtă prezentare a celor două echipe, punctând noutățile din fiecare lot.

U BT Cluj-Napoca

Trupa antrenată de Mihai Silvășan este singura formație din țara noastră care a disputat deja un meci oficial. Este vorba de înfrângerea cu Igokea Aleksandrovac din preliminariile Basketball Champions League și  astfel parcursul european al lui U BT s-a oprit prematur. Clujenii au mai jucat și alte șase partide de verificare. A înregistrat două înfrângeri cu Partizan Belgrad și Mega Bemax. Victorii lui U BT de până acum din presezon au venit în fața echipelor românești, două cu CSM CSU Oradea și una cu SCM Timișoara.

În ceea ce rivește lotul de jucători, U BT Cluj-Napoca a continuat colaborarea cu Patrick Richard, Donatas Tarolis, Karlo Zganec, Nandor Kuti, David Vida, Ștefan Grasu și Toma Lungoci. Zganec este singurul jucător care nu se va afla la Sibiu, din cauza unor probleme medicale la umăr.

La capitolul sosiri îi amintim pe Szabolcs Santa, Justin Edwards, Karel Guzman, Andrija Stipanovic și Gregory Vargas. U BT l-a mai transferat și Nestor Colmenares, drept înlocuitor pentru Zganec, dar de care s-a și despărțit între timp. Stiapnovic și Vargas sunt doi jucători cu mare experiență la nivel internațional. Pivotul bosniac are 2.09 și a evoluat în Belgia, Italia, Turcia și Croația, unde are și un titlu național. Fundașul din Venezuela a ajuns destul de târziu în Europa dar a evoluat în Franța, Spania și Israel. La Maccabi Haifa a avut prestații excelente și a fost cel mai bun pasator al sezonului 2016/2017. Szabolcs Santa revine la U BT, unde va fi un role player, în timp ce Justin Edwards și-a arătat deja veleitățile de scorer. Canadianul a avut un parcurs interesant în Europa până acum și a mai evoluat pentru Alba Fehervar, Orlandina Basket, Nanterre 92, Ironi Naharriya și Kormend.

CSO Voluntari

La gruparea din Ilfov au fost multe schimbări în această vară, atât la nivelul staff-ului tehnic, cât și la cel al lotului de jucători. Prima mutare de răsunet a fost trecerea lui Ionuț Georgescu de la BC CSU Sibiu la CSO Voluntari. A urmat apoi numirea lui Sasa Ocokoljic, fost campion al României din postura de antrenor cu CSU Asesoft Ploiești. Antrenorul sârb a antrenat în țara noastră și pe Steaua București, cu care a participat în FIBA Europe Cup.

Din formația de aul trecut, CSO Voluntari i-a păstrat pe Dejan Borovnjak, Tudor Gîrbea Dani Popescu și Cezar Stănescu.

Printre jucătorii nou veniți se numără Marcu Badiu, Vlad Moldoveanu, Malcolm Lee, Anthony Hickey, Devoe Joseph, Matt McCarthy și Zarko Djuric. Lee pare să fie cel mi răsunător transfer al ilfovenilor, mai ales că are un trecut însemnat în NBA. Cu cel mai important campionat din lume are legătură și Devoe Joseph, canadianul fiind fratele lui Cory, campion NBA în 2014 cu San Antonio Spurs.

CSO Voluntari a disputat patru partide de verificare în acest presezon în Serbia. Ilfovenii au înregistrat o victorie cu OKK Belgrad și au pierdut cu FMP, Borac Cacak și Mega Bemax.

Partida dintre U BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari din cadrul Memorialului Elemer Tordai va putea fi urmărită în direct la Digi Sport 4.

foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Parcă U-BT
    are o victorie cu Borac Cacak. Sau jocul acela nu s-a pus ? Nu-l văd nici pe site-ul U-BT !

    cu 3 ani în urmă (07.10.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!