Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu deschid playoff-ul LNBM

U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu deschid playoff-ul LNBM

U-BT Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu propun un nou episod al Derby-ului Ardealului în playoff-ul Ligii Naționale de Baschet Masculin, duelul rivalelor fiind cel care deschide postsezonul. Primul meci se va juca marți, 3 mai, în BTarena.

Sezonul regulat s-a încheiat în maniere diferite pentru U-BT și CSU Sibiu, clujenii având o serie de șase victorii la rând, în vreme ce galben-albaștrii au ratat oportunitatea de a încheia pe poziția a șaptea, fiind învinși în ultimele două runde.

În privința meciurilor directe situația este egală, 1-1, U-BT Cluj impunându-se pe teren propriu în turul campionatului (92-80), iar CSU Sibiu s-a revanșat în Sala Transilvania, unde a trecut cu 85-82. „Vulturii” i-au administrat Clujului primul eșec în campionat, rivalii de pe Someș fiind până atunci învinși pe plan intern doar în Cupa României, unde au cedat semifinala cu CSO Voluntari.

Elijah Stewart (15.2 puncte), Dustin Hogue (5.3 recuperări) și Patrick Richard (4.3 pase decisive) au condus principalele date statistice pentru U-BT Cluj în sezonul regulat, iar de la CSU Sibiu liderii la aceste capitole au fost Justas Tamulis (16.0 puncte), Tanner McGrew (7.9 recuperări) și Lucas Tohătan (4.4 assist-uri).

U-BT Cluj a câștigat cele mai recente serii cu CSU Sibiu în playoff

Două dintre ultimele trei serii dintre Cluj și Sibiu au necesitat meci decisiv, de fiecare dată câștig de cauză având „studenții”. U-BT a trecut tot în primul tur de playoff de CSU Sibiu în sezonul 2013-2014, printr-o triplă decisivă pe care a reușit-o Mihai Silvășan în Sala Transilvania (74-72), apoi în sezonul 2016-2017 cu 3-1 la general. Cel mai recent, formațiile s-au întâlnit în playoff în stagiunea 2017-2018, când s-au duelat pentru medaliile de bronz, atunci U-BT impunându-se cu 2-1 la general.

Ultima victorie a Sibiului la Cluj-Napoca a avut loc pe 1 februarie 2020, 98-90, întâlnire în care Jordan Chatman (31 de puncte) și Patrick Richard (17 puncte) au fost principalii marcatori din cele două tabere. Din acel moment, până la duel din returul acestui sezon regulat al LNBM, CSU Sibiu a pierdut de cinci ori consecutiv împotriva lui U-BT.

Clujul a avut statistici mult mai bune până în acest punct al sezonului

Campioana României a fost prima în privința punctelor (91.5), assist-urilor (23.7), eficienței (112.5), respectiv în privința procentajelor de la 2 și 3 puncte (64.9 și 39.1%). De partea cealaltă, Sibiul a stat cel mai bine la assist-uri (18.4), la procentajele din interiorul arcului de cerc (54.0%) respectiv la posesiile pierdute (12.5, al treilea cel mai mic număr). Diferențele cele mai clare au fost în favoarea Clujului la media de puncte, eficiență, încercările reușite de 2 puncte și intercepții.

U-BT n-a pierdut pe teren propriu pe plan intern, indiferent că s-a jucat în Liga Națională sau în Cupa României. Alb-negrii au 95.0 puncte în medie în fața propriilor fani în campionat, iar Sibiul a reușit 78.7 puncte în medie departe de casă până acum în LNBM.

În privința sportivilor născuți în România, CSU Sibiu stă mai bine, având în Lucas Tohătan și Rareș Uță doi jucători cu medii de peste 10 puncte, iar al treilea pe această listă, Mirel Dragoste, a totalizat 6.2 puncte în medie pe parcursul sezonului regulat. De partea cealaltă, Nandor Kuti a adunat 5.7 puncte, iar tinerii Luca Colceag și Ștefan Grasu au stat cu 5.1 respectiv 4.0, în 18 respectiv 17 minute în medie.

O să fie de urmărit prestația lui Monyea Pratt, americanul având doar două meciuri împotriva lui U-BT Cluj, din totalul de 12 când s-a aflat la CSU Sibiu, în care a terminat în „single digits”. Americanul a reușit constant să marcheze peste 10 puncte. În acest sezon are 14.0 puncte și 7.0 recuperări în medie în cele două dueluri cu U-BT Cluj.

Întâlnirea din BTarena va avea loc marți, 3 mai, de la ora 17.00 și poate fi urmărită în direct pe Digisport 3, Prima Sport 2 și YouTube FRB TV. Meciul doi al seriei va avea loc vineri, 6 mai, de la ora 19.00.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!