Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca trece de CSM Ploiești, după o repriză secundă dominantă

U-BT Cluj-Napoca trece de CSM Ploiești, după o repriză secundă dominantă

Astăzi, 7 ianuarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, U-Banca Transilvania (11-1) a primit vizita lui CSM Ploiești (8-4), într-un meci din cadrul etapei a 14-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

U-BT Cluj-Napoca: Nemanja Gordic, Kasey Shepherd, Patrick Richard, Leo Meindl, Emi Cățe

CSM Ploiești: Octavian Popa Calotă, Codruț Dinu, Andris Misters, Kwamain Mitchell, Veljko Brkic

Meindl și Shepherd au marcat primele patru puncte ale gazdelor, însă Mitchell a răspuns imediat, iar Mihai Silvășan a cerut foarte rapid un time-out, fiind nemulțumit de jocul elevilor săi. Cățe și Shepherd au înscris încă patru puncte, Meindl a reușit două and-one-uri dar, la celălalt panou, Brkic și Mitchell și-au trecut în cont câte o triplă. Cu mai puțin de patru minute rămase din actul inaugural, Dinu și-a adus echipa în avantaj și apoi Matija Milin a izbutit încă un coș, provocându-l pe antrenorul clujenilor să mai solicite un timp de odihnă. Elevii lui Mihai Popa au continuat să joace mai bine și, la finalul primului sfert, conduceau cu 26 la 22.

După 90 de secunde fără coș marcat, Stipanovic și Richard au reușit să înscrie pentru alb-negri și au egalat, iar tehnicianul galben-albaștrilor a cerut imediat un time-out. Au urmat două acțiuni pe contraatac ale lui Andrei Ene și Misters și prahovenii s-au distanțat din nou la patru puncte, dar U-Banca Transilvania a răspuns cu un parțial de 8-0, prin Sanders, Stipanovic și Akos Szentkuti. Jocul a devenit din ce în ce mai echilibrat iar, la scorul de 36-35, Popa a solicitat încă un timp de odihnă. Până la finalul primei reprize s-a mai marcat un singur coș, un slam-dunk al lui Cățe, și campioana României a intrat la vestiare cu un avantaj de trei puncte: 38-35.

Gazdele au început repriza secundă cu o intensitate mult mai bună în apărare care le-a adus opt puncte reușite de Meindl și Sanders. În ciuda unui time-out solicitat de antrenorul oaspeților, clujenii au continuat să evolueze excelent și s-au distanțat la 14 puncte: 52-38. Prahovenii au gestionat mai bine finalul sfertului al treilea și, după o reușită în ultima secundă a lui Misters, s-au apropiat la zece puncte: 60-50.

Clujenii nu s-au arătat afectați de tripla lui Misters pe sirenă și au izbutit un parțial de 12-5 în primele trei minute ale actului decisiv. Ploieștenii nu au mai reușit să revină în meci și, având în vedere diferența de scor, Silvășan a jucat o mare parte din sfertul patru cu cel puțin trei români pe teren. De asemenea, Popa i-a introdus și el pe tinerii jucători din lot, astfel că fanii au putut vedea un duel al autohtonilor. U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 85 la 72 și a obținut a 12-a victorie stagională.

Liderii formației învingătoare au fost Leo Meindl (16 puncte), Andrija Stipanovic (12 puncte), Patrick Richard (11 puncte), Kasey Shepherd (10 puncte) și Emi Cățe (10 puncte). Din tabăra adversă s-au remarcat Matija Milin (18 puncte) și Andris Misters (11 puncte).

Datorită acestui rezultat, gazdele ajung la un bilanț de 12-1 în campionat, în timp ce oaspeții au opt victorii și cinci înfrângeri. În următoarea rundă, U-Banca Transilvania va evalua în deplasare, pe terenul lui CSM Târgu Jiu, iar CSM Ploiești va primi vizita lui FC Argeș Basketball.

*foto: Mihail Oprescu/csmploiesti.ro

4 comentarii la aceasta stire:
  • Edi98 :

    Gordic
    Eu nu stiu pe ce premize a fost adus acest Gordic ca de cand a venit nu a demonstrat nimic.

    cu 1 an în urmă (07.01.2023) Raspunde
  • Varu lui Silvois :

    Valoare
    Corecta afirmatia cu Gordici, dar eu imi pun intrebarea, nu de ce a fost adus...Kuti, ca e autohton din Cluj, ci cum de mai e tinut. Sper sa fie ultimul lui sezon la Cluj.

    cu 1 an în urmă (08.01.2023)
    • Unforgiven:

      Kuti
      Nu i clujean, ii din sf gheorhe.
      Legat de Gordic, respect pt CV ul lui. Si cam atat.

      cu 1 an în urmă (08.01.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    Gordic vs Taylor
    In continuare vad tot felul de pareri pe aici ...
    Da Taylor e mai bun (si mai tanar) decat Gordici. Dar ca om / caracter e spre zero. S-a scris mult despre comportamnetul lui, cu lipsa de la antrenamente, etc. Pt echipa era clar un minus si trebuia trimis acasa - ceea ce s-a si intamplat. Si am luat ... ce am mai gasit.
    Dar in europa diferenta nu e asa mare. Taylor avea mai multe punte (14,2 vs 9,4), avea mai putine TO, dar si mai putine pase decisive. Una peste alta nu e o diferenta uriasa - ca statistici, dar o diferenta uriasa pentru echipa.

    cu 1 an în urmă (08.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!