Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca, victorie pe terenul rivalei din Oradea în Cupa României

U-BT Cluj-Napoca, victorie pe terenul rivalei din Oradea în Cupa României

Astăzi, 15 septembrie, CSM Oradea a primit vizita lui U-BT Cluj-Napoca într-un meci din cadrul grupei B de calificare la Final 8-ul Cupei României. Începând cu sfertul al doilea, jocul a fost dominat de campioana României, care a reușit să câștige la o diferență mare: 87-67.

CSM Oradea: Erick Neal, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

U-BT Cluj-Napoca: David Lăpuște, Patrick Richard, Karel Guzman, Jarell Eddie, Andrija Stipanovic

Oaspeții au marcat primele cinci puncte ale partidei, după un cut al lui Guzman și o triplă a lui Lăpuște. Neal a răspuns la celălalt panou cu două libere și apoi Kris Richard a adus egalarea. Gazdele au jucat mai bine în următoarele minute, marcând atât de la distanță, cât și din interiorul semicercului prin Neal și Tarolis. Mihai Silvășan și-a introdus rezervele, iar DJ Seeley și Bryce Jones s-au remarcat imediat în ofensivă. Aruncările de la distanță ale roș-albaștrilor nu și-au mai găsit ținta și, la finalul actului inaugural, scorul era 20 la 15 pentru U-Banca Transilvania.

Emanuel Cățe și Cătălin Baciu, pivoții autohtoni ai celor două tabere, au înscris fiecare câte un coș în debutul sfertului secund. A urmat o triplă a lui Seeley și un semi-cârlig al lui Cățe, iar Cristian Achim a solicitat primul time-out al disputei. După reluarea jocului, orădenii au izbutit două faze bune în atac și a fost rândul lui Silvășan să ceară un timp de odihnă. Elevii săi au reacționat foarte bine și au dominat următoarea parte a încleștării, realizând un parțial de 7-0. Achim și-a reintrodus titularii în teren, iar aceștia au legat mai multe faze defensive excelente, reușind să obțină puncte ușoare în ofensivă. Neal a evoluat foarte bine în atac și, după 20 de minute, diferența de pe tabelă era de șapte puncte în favoarea alb-negrilor: 41-34.

După revenirea de la vestiare, Seeley și Richard au marcat primele puncte, iar apoi Jones și Mihai Măciucă au dus scorul la 50-37. Nicolescu a răspuns imediat cu o triplă, dar Cățe s-a remarcat și el la celălalt panou. Căpitanul bihorenilor a înscris încă o dată din afara semicercului, însă Măciucă a izbutit același lucru și apoi Guzman a dus scorul la 60-45. Gazdele nu și-au găsit ritmul în ofensivă, au comis o mulțime de greșeli și, înaintea actului decisiv, U-Banca Transilvania conducea cu 65 la 47.

Secvența finală a început cu un coș de trei puncte a lui Seeley și cu trei libere transformate de Gotcher. Măciucă și-a continuat prestația excelentă și a înscris un slam-dunk, însă Nicolescu a răspuns imediat. În ciuda suporterilor orădeni care au cântat în permanență, jucătorii lui Achim n-au mai ținut pasul cu adversarii, iar scorul a început să capete proporții. Neal a marcat patru puncte la rând, însă jucătorii campioanei en-titre au păstrat intensitatea, iar U-BT Cluj-Napoca s-a impus cu 87 la 67.

Liderii învingătoarei au fost DJ Seeley (18 puncte, 3 pase decisive), Bryce Jones (14 puncte, 6 recuperări), Emi Cățe (13 puncte, 8 recuperări) și Mihai Măciucă (13 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive).

De partea cealaltă, s-au remarcat Erick Neal (23 de puncte), Donatas Tarolis (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive), Kris Richard (10 puncte, 7 recuperări) și Bobe Nicolescu (10 puncte).

Mâine, 16 septembrie, la ora 19:00, U-BT Cluj-Napoca se va duela cu CS Dinamo București. În schimb, CSM Oradea va reveni pe teren duminică, 17 septembrie, tot de la ora 19:00, în confruntarea cu Dinamo.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

11 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca CJ Stefan :

    Malone
    Nu stie nimeni Malone tot cu capul in nisip?

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    No chance
    Succes în calificările pentru BCL !
    Noi ne-am mișcat binișor. De data asta m-a convins Seeley, așteptam mai mult de la Eddie.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • m4riu5:

      calificările pentru BCL?
      nu e nevoie de plural, va fi un singur meci. Probabil chinuitor de vizionat...

      cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    Raspunde
  • Jess :

    Cluj
    A reusit foarte bine sa duca lucrurile la nivelul urmator si poate sa fie o buna reprezentanta pe plan international pt baschetul asta letargic din Romania. Oradea pe de alta parte stagneaza si refuza progresul, dintr-o echipa cu lipsuri sub panou a ajuns poate o echipa inexistenta sub panou, nu stiu ce stragie sau obiective exista la aceasta echipa, meciul cu Brindisi care au adus jucatori de top si care are si autohtoni de top probabil va face ceva mai nasol decat Clujul cu ei, poate se odihnesc in sfertul 4 dar tot 20 de puncte, forma fara fond, din 2018 incearca sa revina in BCL si bat pasul pe loc, norocul lor ca celalte echipe din campionat nu au progresat enorm lucru ce le permite la Achim si compania sa stea relaxasati

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • varu silvois:

      victorie mare, muncita,
      de moral pentru inceput de sezon, victorie conturata in ultimile 15 minute. Un mare, mare plus Maciuca, in special pentru nivelul intern si din pacate un minus maricel pentru Petrica si Stipe, ce au ajuns sa fie jucatori ce nu mai pot duce meciuri tari, in special internationale ( parere personala). In ce priveste Oradea, consider ca se bazeaza prea mult doar pe aruncarile de la distanta. Bafta Oradea si mai ales ....nUmai U!

      cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • m4riu5:

      cel puțin prin prisma transferurilor
      multe din celelalte echipe au progresat enorm. Rămâne de văzut dacă noii jucători vor putea forma echipe competitive. Achim și compania numai liniștiți nu pot să stea, mai ales dacă vor să termine campionatul intern între primele 8

      cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea unguru1432 :

    you did it... sere
    Aceasta pare sa fie cea mai slaba echipa a Oradiei din ultimii 15 ani. Bravo sere! Groparul sportului oradean a reusit, se pare, sa ingroape de tot toate ramurile sportive din Oradea...

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      Serios???
      Fără Sere nu am fi avut baschet la Oradea!

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    • gabriel.eftimie:

      @unguru
      E ușor sa dai din gura dar când e vorba de bani... Dacă ești asa de vehement cauta și tu niște sponsori și atunci o sa ai tot dreptul sa critici

      cu 7 luni în urmă (16.09.2023)
    Raspunde
  • 'mpepo :

    Măciucă
    Îl urmăresc de ceva vreme și astăzi mi-a confirmat așteptările. Din plin ! Mă bucur pentru el, mai ales că are un potențial grozav, care așteaptă să fie validat.
    Meciul a arătat o diferență de valoare evidentă. Nu știu cum arată celelalte echipe,dar după această partidă nu o văd pe Oradea capabilă să repete evoluția din sezonul trecut.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023) Raspunde
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Primul obiectiv bifat
    Pot sa afirm cu certitudine ca primul obiectiv din acest sezon pt CSM a fost bifat.
    Mai ramin doua:campionatul intern si participarea in cupele europene.Dupa cum a fost campania de transferuri cred ca vom primi in curand alte dusuri reci.Atunci cand decizi sa prelungesti contractele lui Markovic,Gheorghe ,Baciu si sa aduci un pivot ca si Freeman trebuie sa fii pregatit sa iti asumi si consecintele.
    Sa vedem daca cineva va avea taria de caracter.

    cu 7 luni în urmă (15.09.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!